بهداشت حرفه ای
بهداشت کامل در زندگی فردی و اجتماعی است و عمل به این توصیه های بهداشتی، ضامن سلامت فردی و اجتماعی اوست.

 

آداب تغذيه در طب سنتي ايران

غذا هم شفاست و هم بلا

خداوند براي تمام موجودات عالم غذاهائي مطابق ساختار بدن آنها آفريد . که هر موجودي برحسب نوع ساختار بدن و نياز خود براي رشد ، نمو وحفظ سلامتي از غذاي خاصي استفاده کند . در بين موجودات عالم ساختار بدن انسان بدليل آنکه جايگاه ويژه اي در عالم خلقت دارد مهمتر و پيچيده تر است . به طوري که مصرف غذا براي انسان همچون حساب رياضي داراي قواعد بسيار منظم و حساب شده است ، که اگر انسا ن بر اساس اين قواعد تغذيه کند به سمت سلامتي حرکت مي کند ، اما اگر در خلاف جهت اين نظم گام بردارد به سمت بيماري پيش خواهد رفت . در طب سنتي ايران ، قواعد و حساب و کتاب در تغذيه را آداب تغذيه مي گويند و به بياني ديگردر خلقت انسان و غذاي او ، رمز ورازي نهفته است که جزئي از قوانين نظام آفرينش است .

اما شايد خوانندگان ژرف نگر سايت درمان ايراني بپرسند ، آيا طب سنتي ايران کاشف اين اسرار خلقت در تغذيه است ؟ آيا اين مکتب حفظ سلامتي مي تواند پاسخگوي محققين علم تغذيه باشد ؟ و سوال مهمتر اينکه چطور مي شود به منابع علم تغذيه در طب سنتي ايران اعتماد کرد ؟

هر چند براي پاسخ گوئي به اين سوالات کليدي نياز به بيان فلسفه خلقت در نظام سلامتي داريم ، و بايد تاريخ پر افتخار طب سنتي ايران را مرور کنيم ،  اما در جلسات گذشته اشاره اي به هزاران سال حفظ سلامتي و درمان دردها در مکتب طب سنتي ايران کرديم و گفتيم سلامتي مردم ايران در طول هزاران سال ، بدون استفاده از کشورهاي ديگر، تنها در ايران و با دانش علم پزشکي ايراني حفظ شده است . در اين مکتب عظيم ، در طول زمان ،  با مطالعه ، تحقيق ، و از همه مهمتر کسب تجربه ، رمز و راز دانش تغذيه کشف شده و در طول هزاران سال به اجرا در آمده است . يعني مردم ايران با استفاده از آداب تغذيه خود در گذشته سالم ترين ، قوي ترين وشاد ترين مردم دنيا بوده اند . که ارزش اين دانش نجات بخش ، در قرن 21 حتي سازمان بهداشت جهاني را بر آن داشته است که از اين معلومات مجرب استفاده کند ، و در کشور ما در حال حاضر تخصص طب سنتي ايران در دانشگاههاي علوم پزشکي در حال تدريس است و آداب تغذيه در طب سنتي ايران به واحد هاي درسي دانشگاهي تبديل شده است و اين اتفاق ميمون ، يعني قبول ، و اعتماد مراکز علمي و پزشکي به آداب تغذيه در سنت ايرانيان است .

 آداب تغذيه :  

1-               نوع غذا :

-          مزاج غذا را بشناسيد و بر اساس مزاج انتخاب ، و ميل کنيد.

-         در يک ديدگاه کلي خانمها داراي مزاج سرد آقايان داراي مزاج گرم هستند.

-         آنهائي که مزاج گرم دارند: غذاهاي سرد بيشتر وغذاهاي گرم کمتر ميل کنند . وآنهائي که مزاج سرد دارند: غذاهاي گرم بيشتر و غذاهاي سرد کمتر ميل کنند.

-         مزاج خود را از پزشک طب سنتي سؤال کنيد.

-          حتماً طبيعي باشد و مواد افزودني به هيچ عنوان نداشته باشد.

-          غذاي حيواني کمتر و غذاي گياهي بيشتر ميل کنيد.

-          از غذاي سرخ کردني پرهيز کنيد. غذاي آب پز و کبابي بيشتر استفاده کنيد.

-          نان سنگک، روغن حيواني( روغن زرد) ، آب چشمه (که در کوزه نگهداري شود)و نمک طبيعي ميل کنيد.

-          از آب يخ ، غذاهاي بازاري وغذاهاي فريز شده و کنسرو شده پرهيز کنيد.

-          بجاي سالاد بيشتر سبزي جات ميل کنيد.

-          در هر فصل غذاي آن فصل را ميل کنيد.

2-               ظرف غذا :

-          بهترين ظروف غذا ، ظروف مسي ، ظروف سنگي  براي غذاو کوزه براي آب هستند.

-         به هيچ عنوان از ظروف تفلون وپلاستيکي استفاده نکنيد.

-        ديگ مسي ، سماور و قاشق برنجي، ملاقه و کفگير آهني ، سفره پارچه اي از نخ طبيعي و ليوان شيشه اي يا کاسه برنجي براي آب ، بشقاب مسي ، برنجي و.. استفاده کنيد.

3-               نحوه غذا پختن : 

-         غذا را به آهستگي بپزيد .

-         درحين غذا پختن بياد خدا وند باشيد و در آرامش وبا شادي غذا بپزيد . چون عصبانيت در حين غذا پختن مطمئن باشيد که در کيفيت غذاي شما موثر خواهد بود.

-         به هيچ عنوان از فر يا زود پز استفاده نکنيد.

-         غذائي که روي آتش طبيعي پخته شود بي نظير است اما اگر در آپارتمان زندگي مي کنيد در هفته يک بار در طبيعت غذاي تان را روي آتش طبيعي بپزيد.( البته مواظب طبيعت باشيد چون ضامن سلامتي ماست)

4-               نحوه غذا خوردن :

-         غذا را با نام وياد خدا آغاز کنيد.

-         غذا را با دست ميل کنيد .

-        خيلي آهسته غذا بخوريد.

-        غذا را خوب بجويد.

-         وسط غذا در حد امکان آب ننوشيد.

-         بلا فاصله بعد از غذا خوردن دراز نکشيد.

-         بدون کفش و با لباس را حتي غذا ميل کنيد .

-         قبل از سير شدن دست از غذا بکشيد.

5-   غذا هاي خوب: عسل ، سرکه ، سکنجبين ، گوشت بره ، گوشت مرغ محلي ، گوشت ماهي دريا، برنج ايراني، نان سنگک ، روغن حيواني ، آب چشمه ، آب ميوه طبيعي ، سبزيجات با کود طبيعي ، ميوه با کود طبيعي ، آش هاي ايراني ، آبگوشت ايراني، چاي گياهي ، چاي سبز به جاي چاي سياه ، ادويه براساس مزاج و فصل، آبغوره ، .................

6-    غذا هاي بد : چيپس ، آدامس ، بستني ، سس مايونز ، نوشابه گازدار ، پفک ، پيتزا ، شيريني بازاري ، شکلات ،سرخ کردني ها ، مرغ بازاري، زرشک پلو با مرغ ( بخصوص در زمستان) ، عدسي در هواي سرد ، کنسرو و کمپوت، گوشت گاو ...............




تاریخ: شنبه 1 مهر 1391برچسب:غذا هم شفاست و هم بلا,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

چه غذاهایی باید بخوریم؟
 

دکتر حسن اکبری محقق طب اسلامی و سنتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینا نیوز از خوراکی‌هایی نام برد که خوردن آن از دیدگاه طب سنتی به هیج وجه توصیه نمی‌شود و نباید آن‌ها را در سبد غذایی خانوار قرار داد.

کد خبر 39 تاریخ انتشار خبر : 15:30 1391/4/26
       

 

  دکتر حسن اکبری محقق طب اسلامی و سنتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینا نیوز از خوراکی‌هایی نام برد که خوردن آن از دیدگاه طب سنتی به هیج وجه توصیه نمی‌شود و نباید آن‌ها را در سبد غذایی خانوار قرار داد.

 

خوراکی‌هایی که نباید آن‌ها را مصرف کرد

1  گوشت گاو به صورت چرخ کرده و خورشتی و مشتقات آن مثل سوسیس، کالباس، همبرگر، مارتادلا

2  مرغ

چای

خوردن پنیر برای صبحانه

  5نوشابه مصنوعی (انواع نوشابه‌های کولادار و سایر نوشابه‌های ساخته شده با شکر(

قند و شکر سفید

شیرینی‌های مصنوعی‌تر و خشک

 8انواع سس‌ها (سفید و قرمز(

9 آب سرد

10 روغن‌ها: کلیه روغن‌های نباتی شامل هیدروژنه، غیر هیدروژنه، روغن مایع و روغن مخصوص سرخ کردنی

 

دکتر اکبری همچنین با اشاره به خوراکی‌هایی که بهتر است تنها به طور موقت از آن‌ها استفاده کرد، اشاره کرد و از آن‌ها به شرح ذیل نام برد.

1  گوشت‌ها: ماهی، مرغابی، غاز و مصرف تخم مرغ زیاد

2  لبنیات: ماست، شیر

3- میوه‌ها: میوه‌های ترش و نارس و مصرف میوه‌ها در غیر فصل آن‌ها

صیفیجات: هندوانه، خیار، طالبی

سبزی‌ها: بادمجان، گوجه فرنگی (رب گوجه فرنگی)، اسفناج، باقلاء، قارچ

حبوبات: عدس و ماش

7خشکبار: گردوی خالی (همواره گردو با پنیر و برای شام استفاده شود(

وی افزود: «همچنین به جای مصرف آبلیمو و آبغوره و ترشی می‌توانید از سیر ترشی یا سرکه محلی انگور استفاده کرد

 

انواع صبحانه مفید در بدن از دیدگاه اطباء طب سنتی و اسلامی

اکبری همچنین مصرف صحیح صبحانه را لازمه یک زندگی سالم دانست گفت: «جایگاه صبحانه مفید در سفره اکثر ایرانی‌ها و مخصوصاً در زندگی شهرنشینی از بین رفته است و دلیل آن‌ می‌تواند در دسترس نبودن و یا گران بودن برخی از این خوراکی‌ها در کشور باشد.» وی لیست صبحانه‌های مفید را به شرح ذیل اعلام کرد:

ارده دو تا سه قاشق غذا خوری + روغن زرد یا کره محلی گاو یک قاشق غذا خوری + شیره انگور یا خرما یا عسل یک قاشق غذا خوری

 2-تخم مرغ آب پز یک عدد + کره محلی گاو روغن زرد یا کره محلی گاو یک قاشق غذا خوری

3- خامه یا سرشیر گاوی محلی دو تا سه قاشق غذا خوری + شیره انگور یا خرما یا عسل یک قاشق غذا خوری

4- حلیم بوقلمون یا گوسفند

 5کله پاچه

6- خاگینه

7حلوا ارده + کره محلی گاو

8- حلوا با روغن حیوانی و شیره انگور

9- املت با روغن حیوانی و فلفل سیاه و زرد چوبه

10- آش شیرازی

11- آش یزدی

12- عدسی با گلپر


مصاحبه دکتر اکبری با سینا نیوز




تاریخ: دو شنبه 2 مرداد 1391برچسب:چه غذاهایی باید بخوریم؟,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

نود درصد سوسیس و کالباسها غیر استانداردند

بسيار مهم
 
 
 
خواهشمندیم تا میتوانید دیگران را آگاه کنید:

بنمایه اصلی این خبر تارنماهای خبری معتبر همچون تارنمای "تابناک" می باشد :


فرستنده این خبر (آیدا دستیاری) گفته است : پیش از این از دیگران شنیده بودم ولی باور کردنش کمی سخت بود تا اینکه این رخداد برای یکی از آشنایانم که خانمی است و ١٠٠%‌ بهش اطمینان دارم پیش آمد:

چند روز پیش این خانم با شوهرش در منطقه چیذر تهران با ماشین حمل مواد(مثل ماشینهای مخصوص حمل مرغ و گوشت)تصادف میکنند...راننده ماشین بزرگ که مقصر بوده به دوست ما میگوید یک میلیون تومان به شما میدهم ولی به پلیس اطلاع ندهید!!! اگر مبلغ خسارت کمتر از این شد بعد با من تماس بگیرید تا پس بگیرم و اگر هم بیشتر شد به شما پرداخت خواهم کرد!!!

دوست من و شوهرش به موضوع مشکوک میشوند چون ظاهر راننده اینقدر ثروتمند بنظر نمیرسید که یک میلیون تومان به آنها بدهد (خسارت ماشین هم خیلی کمتر از این بوده).زنگ میزنند پلیس راهنمايي رانندگی میاید و خلاصه مشکوک میشود از راننده میخواهند درب پشت را باز کند که راننده میگوید شما مجوز بازرسی ماشین من را ندارید اینها هم زنگ میزنند پلیس ١١٠ با مجور میاید....خلاصه ماشین را باز میکنند و با جسد پوست کنده حدود ١٠٠٠ گربه بدبخت مواجه میشوند!!!!!دوست ما از حال میرود و راه اورژانس بیمارستان میشود....مامور ١١٠ هم با دیدن منظره لگد محکمی به راننده میزند و تا آنجاييكه دوست من و شوهرش میفهمند راننده اعتراف میکند که گربه ها را برای تهیه همبرگر به محلی میبرند!

آیدا دستیاری : تازه می فهمم که بیخود نیست گربه های محله های مختلف ناغافل غیبشان میزند!

اداره استاندارد استان تهران اقدام به نمونه برداري 26 نمونه سوسيس و كالباس و همبرگر ازمراكز عرضه و فروشگاه هاي زنجيره اي نموده و اين نمونه ها از نظر منشاء بافت گوشتي مورد آزمون قرار گرفت.از بيست نمونه سوسيس و كالباس متأسفانه 18 مورد نامنطبق بوده اند .موارد
مردودي نشان مي دهد كه توليدكنندگان از چربي صفاقي( چربي موجود در دستگاه گوارش ولابه لاي روده ها ) غضروف شفاف مربوط به دستگاه تنفسي و ريه ، عروق، رگ و اعصاب و بافت پيوندي ( پوست رگ و پي و چربي ضايعات گوشتي) يعني بافت هايي خاص كه عضله نيستند و توليدكنندگان طبق استاندارد ملي مجاز به استفاده از اين بخش از لاشه دام درتوليد فرآورده هاي گوشتي نيستند استفاده شده است.

نام های ايشان كه توليد با استفاده از بافت هاي غير مجاز داشته اند:

1-كالباس خشك تيكه اي 60 درصد شام شام
2- كالباس خشك 60 درصد آندره
3- كالباس خشك 60 درصد مرواريد سفيد گلبرگ
4- كالباس خشك دانماركي 62 درصد سوليكو(كاله تهران)
5- كالباس خشك 60 درصد آركا
6- كالباس خشك مارتادلا 50 درصدآرشاك ( كيلا)
7- كالباس خشك 60 درصد صنوبر
8- كالباس ليوز 55 درصد دارا (راجي)
9- سوسيس آلماني 40 درصد شوكا طعام
10-كوكتل گوشت سوليكو 55 درصد كاله تهران
11-سوسيس كوكتل 55 درصد شام شام
12-سوسيس آلماني 40 درصد گوشتيران
13-كوكتل 55 درصد مرواريد سفيد گلبرگ
14-كوكتل 60 درصد آرشاك (كيلا)
15-سوسيس آلماني 40 درصد ماسيس
16-سوسيس آلماني 40 درصد آدلي
17-سوسيس آلماني 40 درصد صنوبر
18-همبرگر معمولي 60 درصد كابي آمل

روابط عمومي اداره كل استاندارد و تحقيقات صنعتي استان تهران


بنمایه :
http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=64555
 
 
 
 



ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

راهنمای خرید و مصرف برنج

 

کشت برنج تقریبا ۴هزار سال قبل از میلاد مسیح در کشورهای هند و چین متداول بوده است. پس از گندم، برنج دومین غله مهم در دنیا محسوب می شود. کشت برنج در ایران در نواحی شمالی کشور و حتی استان خوزستان هم تاریخچه طولانی دارد و براساس شواهد موجود، این محصول قرن ها پیش از میلاد مسیح و در زمان هخامنشیان رواج داشته و امروزه به یکی از مهم ترین موادغذایی تبدیل شده است. با توجه به رشد روزافزون جمعیت کشورمان، تولید داخلی برنج پاسخگوی نیاز مردم نیست و به همین دلیل، مقادیر قابل توجهی از این محصول از خارج از ایران وارد می شود...
زمان برداشت محصول نیز با توجه به دما معمولا از ماه های مرداد و شهریور شروع می شود و تا اوایل آذر ادامه می یابد و پس از طی مراحلی وارد بازار می شود. اکثر خانواده های ایرانی نیز با شروع فصل زمستان، برنج مصرفی سالیانه خود را خریداری و در خانه انبار می کنند.
برنج انواع مختلفی دارد و این انواع را تا حدود ۱۵۰ نوع مختلف تخمین می زنند و نمونه های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر استان های فارس و اصفهان کاشته می شود اما به طور کلی دو نوع برنج وجود دارد. نوعی که دانه دراز، کشیده و باریک است و به برنج صدری شهرت دارد و نوع دیگر که دانه ریز و گرد است و به برنج ژاپنی یا چینی معروف است البته آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف می کنند، برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است.
رنگ اصلی برنج وقتی در پوسته قرار دارد، قهوه ای است که به آن برنج قهوه ای می گویند. برای به دست آوردن برنج سفید، دانه های برنج را در دستگاه های مخصوص می ریزند و این دستگاه ها پوسته خارجی برنج را جدا می کند و با ایجاد اصطکاک بین برنج های پوسته دار با یکدیگر، موجب از بین رفتن غشای خارجی آنها می شود و درنهایت برنجی به رنگ سفید و شفاف به دست می آید که گفته می شود تقریبا عاری از ویتامین B۱ است.
به همین دلیل است افرادی که منحصرا از برنج تغذیه می کنند و غذای دیگری مصرف نمی کنند به بیماری بری بری مبتلا می شوند. یکی دیگر از انواع برنج نوع وحشی آن است که رنگ سیاهی دارد و باریک تر و درازتر از برنج صدری است. این نوع برنج دارای ویتامین ها و مواد معدنی زیادی است اما هضم آن کمی مشکل است و توصیه می شود که به صورت مخلوط با برنج سفید مصرف شود.


● انواع برنج خارجی
برنج های خارجی وارداتی انواع مختلفی دارند. برنج دانه درشت که اغلب در جنوب شرقی آسیا کشت می شود و بعد از طبخ، دانه ها به راحتی قابل تفکیک هستند و حالت نشاسته ای ندارند. برنج یاسمن که مخصوص تایلند است و دانه های بلند و کشیده ای دارد و رایحه ملایم آن برای تهیه انواع غذاهایی با ذایقه آسیایی بسیار مناسب است. برنج باسماتی که نوعی برنج دانه باریک، بلند و کشیده است و بوی بسیار مطبوعی دارد در دامنه های هیمالیا از بنگلادش تا هند کشت می شود. این نوع برنج به طور سنتی جهت تهیه انواع پلو در ترکیب با زعفران به دلیل دانه فرم دار و بوی مطبوع آن مورد استفاده قرار می گیرد. برنج دانه کوتاه از انواع دیگر برنج های خارجی است که فرم بیضی کوچکی دارد و پرنشاسته است و اغلب در کره و ژاپن کشت می شود. این نوع برنج چسبنده بوده و در صورت پخته شدن همه دانه ها به هم می چسبند و مخصوص انواع غذاهای ژاپنی است. برنج گلوتین که به صورت سفید و سیاه در بازار موجود است، محصول شمال تایلند و کشور لائوس است و هنگام طبخ، کوچک و نیمه شفاف می شود! البته برخلاف نام این نوع برنج، گلوتین در ترکیب آن وجود ندارد و بسیار پرنشاسته است و از آن به عنوان برنج چسبناک یا شیرین یاد می شود. تنها تفاوت برنج گلوتینی سیاه با نوع سفید این است که در این نوع برنج، لایه آخر سبوس روی دانه برنج باقی می ماند و باعث ایجاد طعم خاص در برنج می شود که در تهیه انواع غذاها یا دسرهای اندونزی، تایلند، فیلیپین و برمه مورد استفاده قرار می گیرد و بهتر است که از شب قبل خیس شود. البته بیشترین برنج وارداتی ما از کشورهای هند، پاکستان، تایوان، بنگلادش، چین و تایلند تامین می شود و معمولا قیمت مناسبی هم دارند و قشر متوسط و ضعیف جامعه که نمی توانند برنج کاملا ایرانی مصرف کنند (زیرا قیمت تقریبا بالایی دارد)، برنج های هندی و پاکستانی که خوش پخت و دانه بلند هستند خریداری می کنند و برای طعم مناسب مقداری برنج ایرانی معطر به آن اضافه می کنند. با این کار هم شکل ظاهری برنج زیبا است و هم طعم خوش مزه ای دارد و مهم تر از همه اینکه مقرون به صرفه است.


● سالانه چه قدر برنج می خوریم؟
براساس بررسی های موسسه بین المللی تحقیقات برنج، مصرف برنج در ایران با افزایش ۱۱ درصدی به بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن در سال ۲۰۱۵ میلادی خواهد رسید که این رقم در سال ۲۰۰۵، دو میلیون و ۲۵۰ هزار تن بوده است. البته به گفته مقامات مسوول در ایران، در حال حاضر سرانه مصرف برنج در ایران ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم است، این در حالی است که وزارت کشاورزی آمریکا، سرانه مصرف برنج برای هر ایرانی را سالانه ۴۲ کیلوگرم اعلام کرده است.


● ارزش غذایی برنج سفید و قهوه ای
برنج از غلات بسیار مغذی و پرمصرف ترین غذای دو سوم جمعیت جهان محسوب می شود. هر نیم لیوان برنج سفید حاوی ۱۰۳ کالری و هر نیم لیوان برنج قهوه ای حاوی ۱۰۸ کالری است. این محصول فاقد چربی، کلسترول، گلوتن و سدیم است و در گروه کربوهیدرات های پیچیده قرار می گیرد که نسبت به غذاهای کربوهیدراتی ساده حاوی ویتامین، مواد معدنی و فیبر بیشتری است، به طوری که هر ۱۰۰ گرم برنج پخته حاوی ۲۵ تا ۳۲ گرم کربوهیدرات (نشاسته) است. در عین حال نصف فنجان برنج سفید، ۳/۰ گرم فیبر رژیمی دارد اما در عوض حاوی پروتئین بسیار ناچیزی است البته اگر بخواهم ارزش غذایی، اسید فولیک، ویتامین ۱ B و ۳B و ۳B، ویتامین A، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و سدیم غذایی برنج سفید را با برنج قهوه ای مقایسه کنیم به نتایج جالبی می رسیم. در حقیقت تنها تفاوت بین این دو نوع برنج، رنگ آنها نیست. دانه کامل برنج دارای چند لایه است و اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم، آنچه باقی می ماند برنج قهوه ای است که در اثر این فرآیند، مواد مغذی موجود در برنج به مقدار خیلی کم از بین می رود. حال اگر برنج قهوه ای آسیاب شود، مقدار زیادی از لایه های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذی آن از بین می روند و آنچه باقی می ماند همان برنج سفید است، به طوری که طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل به نوع سفید ۶۷ درصد ویتامین ۳ B، ۸۰ درصد ویتامین ۱B، ۹۰ درصد ویتامین ۶B، ۵۰ درصد منگنز و فسفر، ۶۰ درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول از بین می رود. از طرف دیگر، برنج قهوه ای به دلیل اینکه حاوی فیبر، سلنیوم و منیزیم است برای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ توصیه می شود.
البته ارزش برنج هایی که به برنج های نیم دانه معروف اند و معمولا در تهیه انواع آش، شله زرد، شیر برنج و... استفاده می شوند، تقریبا مشابه با دیگر برنج های سفید است و فقط شکل ظاهری متفاوت تری دارد و شاید در طی آسیاب بیشتر، کمی از ارزش غذایی واقعی خود را از دست داده باشد اما چندان حایز اهمیت نیست.


● از قرص برنج تا سیر و نمک
بسیاری از متخصصان معتقدند نگهداری برنج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و کیسه برنج باید در محل خنک و خشک قرار گیرد. بسیاری از افراد برای جلوگیری از ورود حشرات به داخل کیسه برنج از حبه های سیر و نمک استفاده می کنند که تا حد زیادی نیز در کاهش آفات برنج موثر است البته تا سال های پیش از قرصی به نام قرص برنج در کیسه های حاوی این محصول استفاده می شد که یک عدد آن قادر است هزاران شته را از بین ببرد اما در حال حاضر اثبات شده است هرگونه تماس با این قرص چه از راه استنشاق و چه از راه تماس پوستی و خوراکی (به دلیل تولید گاز فسفید) مسمومیت شدید ایجاد می کند و در حقیقت نصف قرص برنج برای یک فرد بالغ کشنده است و به همین دلیل است که فروش آن در داروخانه ها ممنوع شد اما متاسفانه عرضه آن در عطاری ها همچنان ادامه دارد حتی دیده شده افرادی این قرص ها را با قرص های روان گردان اشتباه می گیرند و همین نادانی آنها را به کام مرگ می کشاند.
معمولا توصیه می شود که برنج به صورت سالانه و در حجم زیاد خریداری نشود زیرا در صورت نگهداری نادرست مثلا در پارکینگ و انباری و راه پله، امکان شته زدن و حتی نم دار شدن برنج ها وجود دارد.




تاریخ: شنبه 6 اسفند 1390برچسب:راهنمای خرید و مصرف برنج ,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

تا انتها بخونين چيزي از دست نميدين
 
   


بر می‌گردم به مبحث لاکتوفرین؛ لاکتوفرین آهن را به خودش می‌گیرد و برای همین وقتی آهن نباشد باکتری‌ها نمی‌توانند رشد کنند.
وقتی گوشت را اسلامی سر می‌بریم اول شاه رگ زده می‌شود بدون اینکه نخاع قطع شود. وقتی شاه رگ قطع می‌شود از آنجایی که نخاع قطع نشده قلب هنوز در حال تپیدن است. وقتی قلب می‌زند همه خون از بدن خارج می‌شود و از آنجا که تمام آهن در گلبول قرمز است هنگامی که همه خون خارج می‌شود دیگر گوشت آهن ندارد و به خاطر همین نیازی به لاکتوفرین برای از بین بردن آهن نیست. و باکتری‌ها هم به علت نبود اهن در خون جذب نمی‌شوند و اگر بشوند با شستشو با آب ساده از بین می‌روند.

گرچه استاد ما با‌‌ همان ایده‌ای که از گوشت اسلامی گرفت آن مبلغ را دریافت کرد و اسپری خاصی را هم ساخت و نهایتاً حق را منکر شد اما برای خود من این نکته بسیار مهم بود که حساسیت اسلام به نجاست خون ازین جهت است که در تمام فضای اطراف ما صد‌ها بلکه هزاران نوع باکتری وجود دارد که به شدت جذب آهن می‌شوند و وقتی دست شما خون می‌آید امکان جذب باکتری‌ها به وسیله آهن خون بسیار بالا است؛ بنابر این در معرض انواع عفونت‌ها هستید اما اگر با دقت (یک بار یا سه بار) دست خونی خود را آب بکشید
راه نفوذ باکتری‌ها را بسته‌اید.

من با پروفسور هشام ابراهیم در مورد این تحقیق صحبت کردم که إن شاءالله چاپ بشود اما ایشان پیشنهاد دادند که بهتر است زیر نظر یک استاد غیر مسلمان تحقیقات را ادامه دهم تا در مجامع علمی امریکا پذیرفته شود!
که البته در پی آن هستم

ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 28 دی 1390برچسب:وقتی گوشت را اسلامی سر می‌بریم,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
 
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: فست‌فودها، چه خوب چه بد، چه خوشمان بیاید چه خوشمان نیاید، واقعیت دنیای امروز هستند و رژیم غذایی ما را تغییر داده‌اند.
 
دکتر مسعود کیمیاگر در گفتگو با هفته نامه سلامت اظهار داشت: در بسیاری از مواقع حتی بر خلاف میل باطنی خود باز هم مجبور به استفاده از این غذاها هستیم اما اگر می‌خواهید فست‌فود کم‌خطرتری بخورید، بهتر است به برخی نکات توجه کنید.
 
منوی فست‌فود، جذاب و رنگارنگ است و طیف وسیعی از خوراکی‌ها را دربرمی‌گیرد. این منو آنقدر متنوع است که گاهی در انتخاب غذای مناسب سردرگم می‌شویم. فراموش نکنید که این دستورات برای افراد کاملا سالم است و افرادی که از بیماری‌های خاص رنج می‌برند، باید رژیم غذایی خاص خود را داشته باشند.
 
1 ساندویچ‌های برگر
به‌طور کلی همبرگرها به مراتب از سوسیس‌ها و کالباس‌ها بهتر هستند زیرا مواد نگهدارنده ندارند ولی باید سعی کنیم برگرهایی انتخاب کنیم که از نوع مرغوب باشند.


ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 7 تير 1390برچسب:کدام فست‌فود را انتخاب کنیم؟ ,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

۱۵ نشانه سرطان را بشناسید

 

بيشتر دردها دليل وجود سرطان نيستند. دردهايي كه مداوم هستند و به دلايل نامشخص ايجاد مي‌شوند حتما بايد تحت بررسي قرار گيرند.
در اين شرايط پزشك سابقه خانوادگي شما را بدقت بررسي مي‌كند و براساس آن اطلاعات تصميم بگيرد كه چه آزمايشاتي براي شما لازم‌تر است. در اين ميان برخي معتقدند سرطان بيماري‌اي است كه بيشتر در افراد سالخورده ايجاد مي‌شود. هرچند بيشتر وقت‌ها حق با آنهاست، اما خيلي از افراد جوان هم به سرطان مبتلا مي‌شوند. تحقيقات و مطالعات نشان مي‌دهد خانم‌ها در مقابل چكاپ‌هاي منظم و آزمايشات سرطان نسبت به آقايان حساس‌تر و مراقب‌تر هستند.
 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 21 خرداد 1390برچسب:۱۵ نشانه سرطان را بشناسید,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

اسفناج‌ خطر نابينايي را كاهش مي دهد

 
هموطن:اسفناج سبب محافظت چشم انسان از مهمترين علتهاي نابينايي مي شود . به گزارش پايگاه خبري يورك الرت , محققان دانشگاه منچستر دريافتند,اسفناج و ساير سبزيجات مانند كلم بروكلي و كلم و ذرت غني ازماده اي شيميايي به نام لوتئين هستند كه همراه با كاروتنوئيد ديگري به نام گزانتين‌, ماده اي روغني و زرد را در مركز بينايي چشم به نام ماكولا يالكه زرد تشكيل مي دهند.
اين روغن زرد رنگ كه رنگدانه لكه زرد ناميده مي شود كار محافظت ازماكولا را نيز به عهده دارد و مانع از تخريب آن يا اي ام دي مي شود.
اي ام دي بيماري شايعي است كه 12 درصد از مردان و 29 درصد از زنان بالاي 75 سال را در انگليس مبتلا مي كند و عمده ترين علت نابينايي در جوامع غربي است.
دكتر يان موري از دانشكده علوم زندگي دانشگاه منچستر مي گويد لكه زردبينايي منطقه كوچكي از شبكيه است كه مسئول ديدن جزئيات اشياست و تشخيص رنگ نيز به عهده اين منطقه است.
به گفته محققان , با مصرف اسفناج و ساير سبزيجات‌, قدرت بينايي تقويت مي‌شود و خطر بروز نابينايي نيز كاهش مي يابد
   




تاریخ: دو شنبه 9 خرداد 1390برچسب:اسفناج‌ خطر نابينايي را كاهش مي دهد,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

مضرات چای <<~




1- بوته چاي جزو معدود گياهاني است که به دليل وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبيعت هيچ آفت جدي به جز انسان ندارد! مزارع اين گياه نياز به سمپاشي ندارند و هيچ چرنده، پرنده، حشره و ... به آن نزديک نمي شود. اگر در بين علوفه چهارپايان (هر نوع که باشند) حتي کمي برگ چاي باشد، حيوان به محض جويدن آن ها را از دهانش بيرون مي ريزد

 



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 6 خرداد 1390برچسب:مضرات چای <<~,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

تاثیر عجیب رنگها در زندگی

 

اگر کم خواب هستيد وسايل اتاق خواب را به رنگ بنفش درآوريد يا از چراغ خواب به رنگ بنفش استفاده کنيد. رنگ بنفش آرامش دهنده و خواب‌آور است .



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 12 ارديبهشت 1390برچسب:تاثیر عجیب رنگها در زندگی,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

سلامتی و حفظ تندرستی در اسلام




دین مقدس اسلام، دین اکمل خاتم الرسل محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله ، حاوی نکات غنی و ظریف از بهداشت کامل در زندگی فردی و اجتماعی است و عمل به این توصیه های بهداشتی، ضامن سلامت فردی و اجتماعی اوست. البته در اسلام، حفظ تندرستی، این نعمت ارزشمند الهی بر همگان واجب است و حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله می فرماید: «دو نعمت است که مردم قدر آن را نمی دانند: یکی سلامتی و دیگری جوانی». چون تندرستی از بزرگ ترین نعمت های خداوند متعال است، باید در حفظ آن بکوشیم و پیش از آنکه بستر بیماری را در آغوش بگیریم، به اصول بهداشتی توجه و با حفظ بهداشت خصوصی و عمومی و روانی از ایجاد بیماری تا حد توان پیش گیری کنیم.



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 12 ارديبهشت 1390برچسب:سلامتی و حفظ تندرستی در اسلام,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

به این 7 دلیل نوشابه نخورید!

1- نوشابه عامل افزایش فشار خون است
فشار خون بالا یک عامل خطرزا برای بیماری قلب و عروق است. خطر حمله قلبی یا سکته مغزی برای کسی که میزان فشار خون او 5/13 بر 5/8 است دو برابر کسی است که فشار خون او 5/11 بر 5/7 است.
بررسی‌ های محققان انگلیسی و آمریکایی نشان می ‌دهد به ازای هر قوطی نوشابه شکردار که در روز مصرف شده باشد، فشار خون به ‌طور منظم بالاتر می ‌رود.
داده ‌های مربوط به بیش از 2هزار و 500 نفر نشان می ‌دهد که نوشیدن بیش از 355 میلی لیتر آب میوه ی شکردار یا نوشابه ی گازدار در روز می ‌تواند توازن فشارخون را به هم بزند.
دانشمندان معتقدند که شکر زیاد در خون باعث به هم خوردن حالت عادی رگ‌ ها و میزان نمک در بدن می‌ شود. نوشیدنی ‌های رژیمی که با شیرین کننده‌ های مصنوعی شیرین شده باشند، چنین خطری را ندارند. مالکان صنعت نوشابه ‌سازی می‌ گویند که محصولات آن ها در صورتی که به اندازه مصرف شوند، خطری ندارند. انجمن قلب آمریکا می‌ گوید که نباید هفته ‌ای بیش از 3 قوطی 355 میلی لیتری نوشابه مصرف کرد.
در این مطالعه در 4 مورد از داوطلبان 40 تا 59 ساله از انگلیس و آمریکا خواسته شد تا آن چه را در 24 ساعت قبل نوشیده بودند، ثبت کنند. همچنین نمونه ادرار آن ها گرفته و فشارخون شان اندازه‌ گیری شد. به ازای مصرف هر یک قوطی اضافه نوشابه شکردار در روز، فشار بیشینه داوطلبان 6/1 میلی متر جیوه و فشار کمینه آن ها 8 دهم میلی‌ متر جیوه بیشتر بود.
در مجموع به‌ نظر می ‌رسید کسانی که مقدار زیادی نوشیدنی ‌های شیرین شده با شکر مصرف می‌ کردند، رژیم‌ های غذایی بدتری داشتند و احتمال اضافه وزن آن ها بیشتر بود. اما صرف ‌نظر از این مسئله، ارتباط آن با فشار خون حتی پس از احتساب عواملی مثل وزن و قد، قابل توجه بود.
 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب:به این 7 دلیل نوشابه نخورید!,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

تغذیه ضد خستگی



داشتن یک برنامۀ خواب مرتب، فعالیت جسمی متناسب و کمی استراحت می‌توانند با خستگی مبارزه کنند. اما خوب است که به برنامۀ غذایی تان هم نگاهی کنید. یک سری مواد غذایی ضد خستگی وجود دارند که در ادامه معرفی می‌شوند. 



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 ارديبهشت 1390برچسب: تغذیه ضد خستگی,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

میدونید چرا در مراسم عزا گلاب زیاد استفاده میشه اما در عروسی‌ها نه؟! 

چرا توی مراسم عروسی این گلاب استفاده نمیشه؟ چرا وقتی شاد هستیم کسی دست به گلاب نمیزنه؟ ...

میدونید چرا توی مراسم عزا گلاب زیاد استفاده میشه؟
چرا واسه عزادارا گلاب میریزند روی لباس و بدن عزادارها؟
چرا توی مراسم عروسی این گلاب استفاده نمیشه؟
چرا وقتی شاد هستیم کسی دست به گلاب نمیزنه؟
به خاطر اینکه گلاب غم زدا است. ترشح ئیدروفین و اندروفین را در مغز متعادل میکنه و احساس آرامش و آسودگی به آدم میده.
شب اگه فکرای بد توی کله‌ات میاد! اگه هی اینور و اونور میشی و نمیتونی بخوابی کافیه یک پارچه سفید برداری و روش گلاب بریزی و بگذاری زیر سرت.
تا صبح مثل یک دسته گل میتونی بخوابی.
 




ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

همه چیز درباره شیر مادر

فایده شیر مادر برای نوزاد

1- شیر مادر بر ضریب هوشی نوزاد اثر دارد.

2- شیر مادر باعث تقویت عملکرد ریه های نوزاد می گردد و از مشکلات تنفسی و تنگی نفس جلوگیری می کند.

3- شیر مادر دارای اسیدهای چرب، قند لاکتوز، آب و اسید آمینه می باشد.



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 13 اسفند 1389برچسب:,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
آخرین مطالب

صفحه قبل صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی