این گیاه ایرانی محافظ بینایی است
این مطالعات که در یکی از مراکز چشم پزشکی و تحقیقات بینایی استرالیا انجام شد، نشان داد که گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.
در ادامه این تحقیق، تعدادی از بیماران مبتلا به تحلیل ماکولار وابسته به سن (نوعی عارضه چشمی ناشی از پیری)، مورد آزمایشات بالینی قرار گرفتند. در این بررسی ها مشخص شد که درمان به موقع این بیماران با مکمل های حاوی عصاره زعفران می تواند آسیب وارده به سلول های بینایی را ترمیم نماید.
براساس این پژوهش، عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را از تخریب حفظ می کند، بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری) پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد.
غذاهای خواب آور کدامند؟
سیب زمینی که در واقع ریشه یک گیاه است ، سطح قند خون را بیش از حد بالا نمی برد . این گیاه اسیدهایی که در بدن ما تولید می شوند و مانع از ورود تریپتوفان به مغز ما می شوند را از بین می برد. تریپتوفان یک ماده بسیار موثر در افزایش خواب است.
فرآورده های لبنی
محصولات لبنی همگی حاوی تریپتوفان هستند و به همین دلیل همیشه توصیه می شود که قبل از خواب یک لیوان شیر گرم بنوشیم . بنابراین قبل از خواب بهتر است بستنی کم چرب ، شیر کم چرب و یا ماست کم چرب بخورید.
سبزیجاتی که پروتئین کمی دارند و کربوهیدرات زیادی دارند ، خواب ما را افزایش می دهند . کلم بروکلی، گل کلم، ذرت، کلم پیچ، اسفناج، کدو حلوایی، نخود فرنگی و کدو از جمله سبزیجاتی هستند که برای وعده شام بسیار مناسبند.
عسل
آجیل
بادام حاوی تریپتوفان و منیزیم است و در نتیجه عضله ها را شل می کند و به خواب ما کمک می کند. آجیلهای دیگر مثل گردو و بادام زمینی نیز همین خاصیت را دارند و انتخاب های خوبی هستند. برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید بهتر است از آجیلهای شور استفاده نکنید .
فواید برنج برای سلامتی
فواید برنج برای سلامتی شامل تامین انرژی سریع و فوری، فعالیت خوب دستگاه گوارش، تثبیت سطح قند خون و فراهم کردن منابع لازم ویتامین B1 برای بدن میباشد. سایر فواید آن عبارتند از مراقبتهای پوستی، مقاومت دربرابر مشکلاتی مثل فشارخون بالا، اسهال خونی و بیماریهای قلبی. برنج یکی از عمدهترین موادغذایی در اکثر کشورها به شمار میرود که بیش از نیمی از جمعیت جهان را سیر میکند.
فواید مختلف برنج را میتوان در بیش از چهل نوع مختلف آن در سراسر جهان یافت. دو گروه اصلی آن شامل برنج غلات کامل و برنج سفید است. برنج غلات کامل چندان فراوری نمیشود، درنتیجه ارزش غذایی بسیار بالایی دارد درحالیکه برنج سفید فراوری میشود و ازاینرو سبوس یا پوشش خارجی آن برداشته شده میشود و ارزش غذایی پایینتری دارد.
برنج همچنین برحسب طول هر دانه دستهبندی میشود. غذاهای هندی و چینی از برنجهای بسیار بلند استفاده میکنند درحالیکه کشورهای غربی از برنج کوتاه یا متوسط در غذاهای خود بهره میبرند.
در زیر به برخی از مهمترین فواید برنج برای سلامتی به اختصار اشاره میکنیم:
بسیاری از غذاهایی که ما روزانه از آنها استفاده میکنیم حاوی ویتامینهای مختلف و مواد معدنی هستند که برای بدن لازم و ضروری اند. این ویتامین ها هر کدام دارای ویژگیهای خودشان هستند.در میان ویتامینهای مختلفی که از راه تغذیه وارد بدن میشوند محققان به این نتیجه رسیدهاند که برخی برای مردان بهتر هستند و هر مردی باید از این ویتامین ها همیشه در بدن خود داشته باشد. سلنیوم: آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که در مردان از ریزش مو جلوگیری میکند و همچنین محققان در مطالعات خود به این نتیجه رسیدهاند که این ویتامین میتواند میزان کلسترول بد خون را نیز کاهش دهد. برای بهدست آوردن میزان زیادی سلنیوم میتوانید سراغ غذاهای دریایی بروید. ویتامین ب: به طور کلی این ویتامین برای سلامت و قوای بدن لازم است و همیشه باید در بدن به میزان لازم وجود داشته باشد. همچنین محققان به این نتیجه رسیدهاند که ویتامین ب در آقایان میتواند از بیماریهای مو وپوست جلوگیری کند. بهترین منبع برای کسب این ویتامین غلات و سبزیهای مختلف است. امگا 3: به طور کلی اسید چرب امگا 3 برای بدن بسیار لازم است اما در کنار آن این ویتامین در مردان میتواند معجزه کند. جلوگیری از افزایش میزان کلسترول و نابود کردن عوامل ایجاد سکتههای قلبی و مغزی تنها بخشی از خواص امگا3 درمردان است. همانطور که میدانید ماهی و میگو بهترین منبع برای کسب این اسید چرب است. ویتامین دی: ویتامینی که در هرکجا میتوانید آن را پیدا کنید ویتامین دی است. این ویتامین در نور خورشید وجود دارد و برای کسب آن تنها کافی است مقداری زیر نور خورشید قدم بزنید. در مردان این ویتامین میتواند از میزان مرگ و میر بر اثر سرطان پروستات بکاهد و همچنین میزان تستسترون خون را نیز کنترل میکند. به غیر از خورشید میتوانید این ویتامین را در تخم مرغ نیز پیدا کنید. منیزیم: این ماده معدنی و ویتامین مهمترین عنصری است که باعث میشود تا استخوان ها محکم و غیرقابل شکست شوند. این ماده معدنی در مردان میتواند از سرطانهای مختلف جلوگیری کند و همچنین سلامت کلی بدن را نیز افزایش میدهد. بهترین منبع برای دریافت منیزیم آجیل و تخم کتان است.
غذای انسان در قرآن
مقدمه :
هـــدف از ارائه اين مطالب آگــــاهي ؛ پيشگيري از بيمــــاريها و درمـان برخي از بيماريها است .
اين مطالب در زمينه آرامش اعصاب با صرف غـــــــذاها ؛ شناختن بدن انسان ؛ كار اندامهاي بدن ؛ خودشناسي و خدا شناسي ميباشد .
همچنين در باره تاثير رنگهـــــا ؛ ظروف غذا ؛ منزل ؛ لباس و طب قديم و جديد بحث خواهد شد .
امروزه علم پيشرفت كرده و ما هم مي خواهيم از علم وصنعت عقب نمانيم . بيماريهــــا ي فراوان ؛ استرسها به سراغ انسان آمده است و نشاط و شادابي را از انسان گرفته اند و بيماريهـــــاي جسمي و روحي را بوجود آورده اند .
بسياري از بيماريها را مي توان از روي زبان و چهره و كف دست و رود دست تشخيص داد .
در ملاقات چند روزه اي كه با يك افسر يوگسلاوي داشتم متوجه شدم يك دارويـــي مخصوصي با خودش داشت و هر مشكل و بيماري كه داشت از همــــان دارو استفاده مي كرد پس از بررسي در كتاب ابو علي سينا متوجه شدم داروي مصرفي افسر يوگسلاوي در كتاب ابو علي سينا وجود دارد ؛ اين باعث شد به مطالعه قرآن بپردازم . غذاي پخته را كنار گذاشتم و بعد از 24 ساعت احساس سبكي كردم . اولين مخالفم همسرم بود كه دچار آلرژي و سينوزيت بود بعد از 3 روز اثري از آلــــرژي و حساسيت نماند و در عرض 3 ماه 25 كيلو گرم وزن كم كرد ؛ از اين به بعد مشوق من شد و مدت 11 سال است كه به كشف اين مطالب مشغول هستم .دو حديث از پيامبر سبب شروع تحقيق من شد :
پيامبر ( ص ) مي فرمايد : معده خانه همه بيماريها ست و درمان آن امساك و كم خوردن است .
: اول نفس خود را بشناسيد و بعد خدا را خواهيد شناخت .
با این میوه به جنگ جرم های دندان بروید
انار از جمله میوه های بهشتی است. این میوه که بیش از ۵هزار سال است که از آن استفاده می شود، بومی قفقاز است و در کشورهایی مانند ایران، هند، پاکستان، مصر، عربستان و اردن نیز کشت می شود. به نقل از سایت «ehow» گل، برگ، پوست درخت و دانه های این میوه پرطرفدار، سرشار از خاصیت است. انار انار ساوه پوست خشک و پودر شده آن، از ورم، التهاب، اسهال، اسهال خونی و خون ریزی پیش گیری می کند. پوست انار که نسبت به دانه های آن آنتی اکسیدان بیشتری دارد، ضدباکتری، تقویت کننده کبد و سیستم گوارشی است. این میوه در بهبود بیماری های قلبی موثر است. مصرف منظم آن میزان آنتی اکسیدان را افزایش می دهد و به طور چشمگیری فشار سیستولیک خون را کاهش می دهد. به طور طبیعی کلسترول خون را پایین می آورد. میزان بالای آنتی اکسیدان موجود در آن، از بروز چند نوع سرطان پیش گیری می کند. با جرم دندان مقابله می کند. مانع از بروز بیماری آلزایمر می شود و روند آن را کند می کند. مصرف منظم آن، خطر بروز دیابت را کاهش می دهد و در حفظ سلامت پروستات در مردان موثر است. غنی از ویتامین های لازم مانند E,A,C و اسید فولیک است. ناراحتی تنفسی را کاهش می دهد. از بروز کم خونی پیش گیری می کند. اشتها را افزایش می دهد. نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد که از فرسودگی غضروف پیش گیری می کند. عکس از عشق خدائی
از بدن در برابر پوکی استخوان و علایم افسردگی محافظت می کند.
بـسـم الــلّــه الـرّحـمـن الـرّحـیـم
و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین
دمنوش های ایرانی
نوشیدنی هایی که در این مقاله مـعـرّفی می شوند؛ جایگزین هایی مناسب، خوش طعم و مفید برای چای هستند. هر کس می تواند بر اساس سلیقه و ذایقه خود و نیز با توجّه به بیماری ها یا نیازهای بدنی خویش(و حتّی بر اساس فصول مختلف سال) از این نوشیدنی ها بهره ببرد. با به کار بردن کمی ذوق و سلیقه می توانید ترکیبات گوناگونی از این نوشیدنی ها را تهیه نمایید؛ برای مثال اگر با خوردن چای بادرنجبویه احساس می کنید دچار افزایش فشار خون می شوید؛ با اضافه کردن چند برگ چای ترش به نوشیدنی خود، ضمن رفع مشکل، یک چای جدید با طعمی متفاوت را تجربه خواهید کرد. به یاد داشته باشید که با ترکیب چای های مختلف، هر کدام از موادّ تشکیل دهنده آن چای، خواصّ خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.
روش تهیّه
تمام نوشیدنی های های معرفیّ شده دراین جزوه به این صورت آماده می شوند که ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم(کتری یاسماور) می گذاریم تا درمدّت ۳۰ دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنیم. این نوشیدنی های گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چند روز قابل مصرف می باشند. بدیهی است، بر خلاف چای سیاه، هـرقـدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن، مطلوب تر خواهد بود. در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید یا آن که بگذارید چای به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد. ترجیحا این چای ها را با عسل، خرما یا توت میل کنید. در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیموترش تازه میل کرد.
۱- چای گـل گـاو زبـان- سنبل طیب:
ترکیبات: گل گاوزبان، ۲ قاشق غذاخوری؛ سنبل طیب، ۱ قاشق مرّباخوری؛ لیموعمّانی،۱عدد.
خواصّ: گل گاو زبان، طبیعتی گرم و تر و ضد ّسودا و صفرا دارد و آرام بخش اعصاب، خواب آور و مسکّن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشار خون است. سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضدّ قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنّج و صرع بوده؛ قوّه باه(میل جنسی) را نیز تقویت می کند.
۲- چای به لیمو- زیرفون:
ترکیبات: به لیمو،۱قاشق مربّاخوری و زیرفون،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت این چای گرم بوده؛ در درمان سرماخوردگی، تشنّج، نقرس، دردهای سیاتیکی، غلظت خون، روماتیسم، بی خوابی های شبانه، میگرن، اضطراب، طپش قلب، سردرد، آسم، فشارخون و اسهال موثراست؛ همچنین این چای، تقویت کننده حافظه، شستشودهنده کلیه و مقوی معده است. مصرف این چای به علّت دارا بودن زیرفون، برای خانم های باردار ممنوع است.
۳- چای بادرنجبویه- زیرفون:
ترکیبات: بادرنجبویه،۱قاشق مربّاخوری و زیرفون،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: این چای طبیعت بسیارگرمی داشته، مقوّی قلب و اعصاب، خون ساز، تـقـویـت کننده سلّولهای مغزی، فوق العاده آرام بخش و در بعضی مزاجها بالابرنده قوی فشارخون است. بادرنجبویه، خود، به تنهایی، مقوّی مغز، ضدّ صدای گوش، ضدّ بیماریهای کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک، ضدّ بوی بد دهان، خواب آور و نشاط آور است. این چای نیز به دلیل دارا بودن زیرفون برای خانم های باردار منع مصرف دارد.
۴- چای بابونه:
ترکیبات: بابونه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت آن، معتدل و در بابونه های صحرایی به سمت گرم و خشک است. ضدّ بلغم و صفرا و آرام بخش اعصاب، به ویژه اعصاب معده و روده و مقویّ آنها و شستشودهنده بسیارقوی کلیه ها و تقویت کننده کلّی سیستم عصبی است وعلاوه برآن، ضدّ تب، ضدّ انگل، ضدّ یبوست و اشتهاآور است.
۵- چای به لیمو:
ترکیبات: به لیمو،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: این چای آرام بخش، طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی خوابی های شبانه، میگرن، سردرد، طپش قلب وآسم بوده؛ ضمن تقویت معده و آثار ضدّنفخ، حافظه را نیز بهبود می بخشد.
۶- چای دارچین:
ترکیبات: دارچین، چندقلم آسیاب نشده.
خواصّ: طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرّک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواصّ نشاط آوری و رفع دلهره، شستشودهنده کلیه، دفع کننده اخلاط رطوبتی، تقویت کننده قوه باه و موثر در درمان پادردهای رطوبتی است. دارچین علاوه بر تقویت کبد و معده، اشتهاآور نیز بوده، بوی بد دهان را برطرف می کند. جالب است که بدانید طبق نظر اطبّای قدیم، اثر مثبت دارچین براعصاب، تا ۱۵سال در بدن ماندگار است. زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند.
۷- چای زنجبیل:
ترکیبات: زنجبیل قلم(نکوبیده)، ۲قطعه متوسّط.
خواصّ: زنجبیل، طبیعتی گرم و خشک دارد و ضدّ بلغم و صفرا، بالابرنده قوی فشارخون، مقوّی اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم کننده جریان ادرار، ضد ّرطوبت مزاج، خونساز، ضدّ درد مفاصل، تقویت کننده قوّه باه، مقوّی دستگاه گوارش، حل کننده سـنـگ هــای صـفراوی، ضدّ مسمومیت های غذایی، درمان کننده بسیار خوبِ تب مالت و ضدّ سرطان می باشد. نکته مهم در مصرف زنجبیل آن است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون و ضعف نیروی جنسی شود.
۸- چای میوه گل نسترن:
ترکیبات: میوه گل نسترن، ۱۵عدد.
خواصّ: این چای با طبیعتی معتدل و تا حدّی خشک؛ سرشار از ویتامین ث بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثراست. میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد کلیه را التیام و آن را شستشو می دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ضدّ اسهالی دارد.
۹- چای زیرفون:
ترکیبات: زیرفون،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت زیرفون، گرم است و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را کاهش دهد. این چای در درمان ناراحتی های عصبی وتشنّج ها، مـیـگـرن های مزمن، بی خوابی، سردرد، بیماری های ریوی و زکام، غلظت خون، استفراغ، روماتیسم، آرتروز، نقرس و دردهای سیاتیکی کاربرد دارد. باز هم باید یادآوری کنیم که مصرف زیرفون برای خانم های باردار ممنوع است.
۱۰- چای آویشن:
ترکیبات: آویشن،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: آویشن با طبیعتی معتدل، ضدّ صفرا، بالابرنده فشارخون، مقوّی اعصاب و افزاینده قدرت بینایی است و در رفع التهاب های مزمن روده بزرگ، دفع انگل های گوارشی، افزایش اشتها و تقویت کلی جهاز هاضمه مفید است.آویشن، کلیه را شستشومی دهد؛ رطوبت بدن را دفع می کند؛ غلظت خون را کاهش می دهد و در درمان زکام، سرفه و آسم موثر است.
۱۱- چای اکلیل کوهی(رُزماری):
ترکیبات: اکلیل کوهی،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: اکلیل کوهی که برخی آن را«گیاه معجزه گر» می نامند؛ طبیعتی معتدل تا گرم و ضدّ صفرا داشته؛ تقویت کننده کلی بدن و به ویژه اعصاب، شستشودهنده کلیه، ضدّ دلهره و اضـطراب، بـرطـرف کننده زکـام، آسـم و سیاه سرفه، مقوّی معده، ضدّ دردهای روماتیسمی، استخوانی وکمری و حل کننده سنگ های صفراوی است.
۱۲- چای گزنه:
ترکیبات: گزنه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: گزنه، طبیعتی گرم و خشک دارد و اثر آن در کاهش قند خون، سال هاست که به اثبات رسیده است. این گیاه، ضدّ صفرا و سنگ کیسه صفرا بوده؛ غلظت خون را کاسته؛ چربی خون را پایین می آورد؛ و با شستشوی کلیه، بـسـیـاری از بـیماری هایش را بهبود می دهد.گزنه، همچنین، ضدّ سرطان، ضدّ خونریزی، زیادکننده شیرمادر، برطرف کننده خستگی، ضدّ ریزش موی سر و مفید در درمان بیماری های پروستات است.
۱۳- چای مرزنجوش:
ترکیبات: مرزنجوش،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت گرم و اثرآرام بخش مرزنجوش براعصاب، آن را تبدیل به یکی از بهترین داروها در درمان میگرن کهنه، درد شقیقه ها و بسیاری از سردردهای دیگر و نیز، بی خوابی نموده است. این گیاه با اثر تـب بُر و خلط آورخود، در درمان انواع سرماخوردگی ها موثراست و در دستگاه گوارش به عنوان داروی ضدّ نفخ و ورم معده، ضدّ اسهال و اشتهاآور کاربرد دارد.
۱۴- چای اسطوخودّوس:
ترکیبات: اسطوخودّوس،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم وخشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها ازجمله میگرن، زکام، آسم و برونشیت، انواع روماتیسم و اگزما کاربرد دارد. این گیاه، مُسکّن، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز و شستشودهنده کلیه است.
۱۵- چای فلوس:
ترکیبات: مغز فلوس،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت فلوس، معتدل و ضدّ صفراست و به عنوان یک ملیّن ومسهل قوی(امّا با عملکردی ملایم و بی آزار)، یبوستهای مقاوم به درمان و مـزمـن را درمان می کند و بـه تـدریج، تورّم امعاء واحشاء را تـسـکیـن می دهد. فلوس، همچنین، پایین آورنده فشارخون و درمان کننده برفک دهان است.
۱۶- چای زعفران:
ترکیبات: زعفران کوبیده ،۱قاشق مربّاخوری.
خواصّ: زعفران، طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوّی قلب، محرّک قوای مغزی، شادی بخش، خنده آور، ضّدکرم خوردگی دندان، شستشودهنده کلیه، مقوّی معده، ضدّسرفه، ضدّحسّاسیت و خلط آور است. در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان می توان یک مثقال آن را دم کرده میل نمود امّا در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کرد.
۱۷- چای نعناع:
ترکیبات: نعناع،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت نعناع، معتدل و دارای اندکی گرمی و یک ضدّ اسهال و استفراغ قوی است که مقوّی معده و ضدّ نفخ آن؛ خوشبوکننده دهان؛ آرام کـنـنده روده ها و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا و نیز مفید در درمان ناراحتی های ریوی، تـنـگی نفس، آسم و سرفه و خستگی های جسمی است.
۱۸- چای پونه:
ترکیبات: پونه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: پونه، به لحاظ طبیّ، «نعناع خودرو» محسوب می شود و خواصّ آن مشابه نعناع است.
۱۹- چای چلتوک برنج:
ترکیبات: چلتوک برنج،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: چلتوک برنج، طبیعتی گرم دارد و سرشار از ویتامین هی گروه «ب» است، ازسفید شدن و ریزش موی سر پیشگیری می کند(به صورت خوراکی و ماساژ روی مو و پوست سر) و یبوسـت هـای مزمن را درمـان می کند. استفاده از این چای برای خانم های باردار ممنوع است.
۲۰- چای گلپر:
ترکیبات: گلپر،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت گلپر، گرم و خشک بوده؛ تقویت کننده عالی حافظه و یک داروی ضـدّ صـرع قـوی است؛ برطرف کننده تنبلی معده، کـمـک کـنـنـده به هضم غذا، ضدّ انواع اسهال و اشتهاآوربوده؛ علاوه برتقویت میل جنسی، در درمان جوش و دمل نیز موثر است.
۲۱- چای زیره سیاه:
ترکیبات: زیره سیاه،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت بسیار گرم زیره، چـربی اضافه بدن را می سوزاند و چاقی را برطرف می کند؛ فشارخون را افزایش می دهد وعلاوه برتصفیه خون، تقویت قلب وعروق وشـسـتـشـوی کـلـیـه، ضدّ زردی پوست، افزایش دهنده شیرمادر، ضدّنفخ و مقوّی معده می باشد.
۲۲- چای بادرنجبویه:
ترکیبات: بادرنجبویه،۲قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبع بادرنجبویه، بسیارگرم بوده؛ دربعضی مزاجها، بالابرنده قوی فشارخون است؛ همچنین، مقوّی قلب و اعـصـاب و فـوق العاده آرام بخش، خـون ساز، ضدّ صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد ّبیماری های کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک و برطرف کننده بوی بد دهان است.
۲۳- چای بهارنارنج:
ترکیبات: بهارنارنج،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز واعصاب، شادی بخش و اشتهاآور است.
۲۴- چای هوفاریقون:
ترکیبات: هوفاریقون،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعتی گرم وخشک دارد و مقوّی قلب واعصاب و درمان کننده میگرن می باشد.
۲۵- چای کوهی(چای پشمی):
ترکیبات: چای کوهی،۱قاشق غذاخوری.
خواصّ: طبیعت آن، گرم بوده؛ ضدّ آلرژی و حسّاسیت، مقوّی اعصاب، آرام بخش، خواب آور و موثر در درمان اگزمای پوستی است.
۲۶ – چای آلبالو:
ترکیبات: آلبالوی بدون هسته، نصف لیوان.
خواصّ: آلـبـالـو بـا طبیعت سرد و خشکی که دارد، ضدّ صفرا، ضدّ اسهال، کاهش دهنده فشار خون، موثر در برطرف نمودن حالت تهوّع، ضدّ خارش های پوستی، ضدّ سنگ کلیه و یک اشتها آور بسیار عالی است امّا مبتلایان به زخم های گوارشی نباید از آن استفاده کنند.
۲۷- چای ترش(چای مکّه یا چای گُجرات):
ترکیبات: چای ترش، ۱ قاشق غذاخوری.
خواصّ: مصرف این چای، باعث کاهش تدریجی فشار و چربی خون خواهد شد. مصرف این چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا این چای را با مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید.
۲۸- چای گل سرخ(گل محمّدی):
ترکیبات: گل سرخ(تازه یا خشک شده)، ۲ قاشق غذاخوری.
خواصّ: این چای، طبیعتی معتدل با گرایش به سمت سرما و خشکی دارد و بسیار شادی بخش، مقوّی قلب و ضد ّصفرا و بلغم می باشد.گل سرخ، ملیّن بسیار خوبی بوده؛ در درمان یبوست های تازه و کهنه ، تقویت لثه و ترمیم زخم های آن مفید است.
۲۹- چای زرشک:
ترکیبات: زرشک آبگیری، ۲ قاشق غذاخوری.
خواصّ: زرشک، طبیعتی سرد و خشک دارد و ضدّ صفرا، تقویت کننده معده، کبد و قلب، خنثی کننده سموم، برطرف کننده عطش و گرمازدگی(و تهوّع و استفراغ ناشی از آن) و بی اشتهایی است. زرشک، ضمن تصفیه خون، درمان بـسـیار خوبی برای فـشـار خـون بـالا(در افراد گرم مزاج) می باشد.
۳۰- چای قره قات(قراقات):
ترکیبات: قره قات، ۱ قاشق غذاخوری.
خواصّ: قره قات، میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواصّ دارویی، بسیار شبیه زرشک می باشد. این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند خون نیز موثّر است.
۳۱- چای غوره:
ترکیبات: غوره، ۲ قاشق غذاخوری.
خواصّ: غوره با طبع سرد و خشک خود، ضدّ صفرا و بلغم، برطرف کننده تشنگی و مقوّی کبد است و باعث کاهش فشار خون در افراد گرم مزاج می شود؛ امّا برای زخم های معده و اثنی عشر مضرّ است.
۳۲- چای عنّاب:
ترکیبات: عنّاب، ۱۵ عدد.
خواصّ: عنّاب، طبیعتی معتدل دارد وملیّن، تصفیه کننده خون، ضدّ سرفه و تنگی نفس، کاهش دهنده فشار خون، مفید در درمان بواسیر و برطرف کننده خشونت سینه، حلق و گرفتگی صداست.
۳۳- چای گل پنیرک:
ترکیبات: گل پنیرک، ۲ قاشق غذاخوری.
خواصّ: این چـای، دارای طبیعتی سـرد و تر، ملیّن، خلط آور، شستشو دهنده کلیه، ضدّ درد کلیه و سوزش مثانه، درمان کننده زخم های گوارشی و یکی از بهترین داروها در درمان سینه درد ها و ورم حلق و گلو است.
منابع:
1- جزوه«چای های سنّتی ایرانیان»، دکتر محمّد عزیز خانی.
2- «مخزن الادویه»، عقیلی خراسانی.
3- «غذاهای سالم گیاهی، برای ذایقه ایرانی»، خدادادی، محرابیان.
4- «نسخه شفا»، دکتر صفدر صانعی.
5- سایت سینای سلامت
میوه ای که لقب محافظ چشم در دوران پیری را دارد
بنا به این گزارش، محققان تاثیر یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان را بر روی چشم بررسی کردند. آنها در این تحقیق موشهای مستعد به آسیب دیدگی شبکیه در سنین پیری را مورد مطالعه قرار دادند.
پژوهشگران به یک گروه از موشها رژیم غذایی سرشار از انگور، به گروه دیگر ماده مغذی لوتین و به گروه سوم رژیم غذایی معمولی دادند. آنها دریافتند انگور محافظت بیشتری ارایه می کند و گروه تحت رژیم غذایی سرشار از انگور از آسیب شبکیه در امان بودند و موشهای این گروه نابینا نشدند.
اگرچه لوتین نیز تاثیر مثبتی دارد اما انگور حفاظت بیشتری از چشم می کند. سیلویا فین من، پژوهشگر دانشگاه فوردهام در نیویورک و مجری این تحقیقات می گوید: تاثیر محافظتی انگور در این مطالعه از آن جهت چشمگیر بود که حتی اگر انگور در سنین جوانی مصرف شود برای دید در سنین پیری نیز مفید است.
AMD یا تخریب ماکولایی وابسته با سن (Age related Macular Degeneration) یکی از اختلالات چشمی شایع به ویژه در افراد مسن است که در آن شبکیه چشم آسیب دیده و بینایی در مرکز شبکیه به نام ماکولا از دست می رود. ماکولا ناحیه کوچکی در شبکیه چشم است و مسئول دید مرکزی و دقت بالای بینایی است.
این اختلال در دو شکل خشک (Dry) و مرطوب (Wet) بروز می کند و اصلی ترین عامل آسیب بینایی در افراد سالخورده (بالای 50 سال) به شمار می آید. نتایج این تحقیقات در نشریه Free Radical Biology and Medicine منتشر شده است.
میـوه هایی برای تضمیـن سلامتـی شـما
اگر قصد میوه خوردن دارید، بهتر است از بین میوه ها، پرفایدهترین آنها را انتخاب کنید تا جسم و فکر بهتری داشته و پرانرژیتر شوید. میوهها علاوه بر اینکه بسیار خوشمزه و مغذی هستند، با پایین آوردن احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا، بیماریهای قلبی، سکته و سرطان، به شما کمک میکنند احساس بهتر و عمر طولانیتری داشته باشید. در این ایمیل قصد داریم بهترین میوهها از نظر محتوی آنتیاکسیدان را به شما دوستان پرشین استار معرفی کنیم.
سالمترین میوهها با بالاترین محتوی آنتیاکسیدان
1. سیب اگر با پوست خورده شود حاوی پکتین، ۵ گرم فیبر و مقدار زیادی آنتیاکسیدانهای فلاوونوئید است. فیبر سیب به پایین آوردن کلسترول کمک میکند و فلاوونوئیدهای قدرتمند احتمال بیماریهای قلبی، سکته و سرطان را کاهش میدهد. یک سیب متوسط چیزی در حدود ۸۰ کالری دارد.
2. مرکبات بیشتر بخاطر مزه، آبدار بودن و محتوی بالای ویتامین C خود معروف هستند. اما منبع بسیار خوبی از فولات، فیبر و سایر آنتیاکسیدانها، ویتامینها و موادمعدنی نیز میباشند. مرکبات به پایین آوردن کلسترول، فشارخون و خطر برخی از انواع سرطان کمک میکند.
گریپفروت صورتی یا قرمز: نیمی از یک گریپفروت فقط ۴۷ کالری دارد. پرتقال: ۵۰ تا ۷۰ میلیگرم ویتامین C در خود داشته و ۶۸ کالری است. لیمو: یک عدد لیمو حدود ۱۷ کالری دارد.
3. موز منبعی عالی از پتاسیم است (حدود ۴۰۰ میلیگرم) که به پایین آوردن احتمال فشارخون بالا و سکته کمک کرده و نقش مهمی در عملکرد عضلات دارد. موز میوهای خوشمزه و شیرین است که میتواند جایگزین خوبی برای قند بوده و منبع طبیعی عالی برای انرژی است. فیبر موجود در موز به بازگرداندن عملکرد رودهها کمک میکند. یک موز متوسط چیزی درحدود ۱۰۸ کالری در خود دارد.
4. از بین میوه های تابستانی، زردآلو منبع بسیار خوبی از ویتامین A، C و E، پتاسیم، آهن و کاروتینوئیدها میباشد. لیکوپن موجود در زردآلو به محافظت از چشمها و جلوگیری از بیماری قلبی، اکسیداسیون کلسترول LDL و برخی سرطانها (مخصوصاً سرطان پوست) کمک میکند و فیبر موجود در زردآلو در برطرف کردن یبوست موثر است. بعلاوه اینکه یک زردآلو فقط ۱۹ کالری در خود دارد.
5. از بین میوه های تابستانی، خانواده توتها به مقدار بسیار بالایی از آنتیاکسیدانهای قوی مثل ویتامین C در خود دارد. تحقیقات مختلفی نشان میدهند که توتها درمقابل بیماریهای قلبی، سکته، سرطان و بسیاری بیماریهای دیگر محافظت خوبی به عمل میآورد.
تمشک آبی یکی از بهترین میوههای آنتیاکسیدانه به شمار میرود. در کنار سایر فوایدی که برای سلامتی دارد، به پیشگیری از فشاخون بالا، زوال قرنیه و تخریب مغز که موجب بیماری آلزایمر میشود، کمک میکند. یک فنجان تمشک آبی ۸۱ کالری و ۴ گرم فیبر در خود دارد. یک فنجان شاهتوت ۷۴ کالری و ۱۰ گرم فیبر در خود دارد. یک فنجان تمشک ۶۰ کالری و ۸ گرم فیبر و یک فنجان توتفرنگی ۵۰ کالری، ۴ گرم فیبر در خود دارد.
6. از بین میوه های تابستانی، طالبی سرشار از ویتامین C، پتاسیم و آنتیاکسیدانهای کاروتینوئید هستند. طالبی به کاهش التهاب، پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی، بهبود ایمنی بدن و کمک به محافظت از پوست در نواحی که احتمال آفتابزدگی زیاد است کمک میکند. یک نصف طالبی ۹۷ کالری و ۲ گرم فیبر دارد.
7. از بین میوه های تابستانی، گیلاس سرشار از آهن و فلاوونوئیدهای جنگنده با بیماریها است. همچنین پتاسیم، منیزیم، ویتامین C و E، فولات و کاروتیتوئیدهای محافظ قلب در خود دارد. گیلاس میتواند به طور قابلملاحظهای التهاب، دردهای آرتروزی، کلسترول بد و خطر سرطان را کاهش دهد. یک فنجان گیلاس ۸۸ کالری دارد.
۸. کیوی بیشتر از دوبرابر از ویتامین C پرتقال را در خود دارد و همچنین منبعی عالی از منیزیم، پتاسیم و ویتامینهای A و E میباشد. کیوی سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بیماریهای تنفسی را کاهش میدهد. یک عدد کیوی متوسط ۴۷ کالری و ۳ گرم فیبر دارد.
۹. پاپایا سرشار از ویتامین C، فولات، کاروتینوئیدها و آنزیمهای گوارشی طبیعی است که به هضم پروتئین کمک میکند. یک فنجان پاپایا خردشده ۵۵ کالری دارد.
۱۰. انگور قرمز حاوی آهن، پتاسیم، فیبر و مقدار قابلتوجهی آنتیاکسیدانهای جنگنده با بیماریها است. انگور قرمز منبع اصلی فلاوونوئیدها، آنتوسیانینها و رزوراتول میباشد که نشان داده است به پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطان کمک میکند. یک فنجان انگور قرمز ۶۰ کالری در خود دارد.
سازگاری و ناسازگاری غذاها با هم
گوجه فرنگی، هندوانه، زیتون و روغن زیتون، سیر خام، لیمو و کاهو نمی سازد.
اما برای چگونگی تشخیص رسیده بودن این میوه ها، لطفا راهنمای درج شده در ادامه ایمیل را بخوانید تا پس از عملی كردن چنان
- تشخیص هندوانه رسیده:
پوستی نازك، صاف و براق دارد.
اگر بین دو دست، نزدیك گوشتان بگیرید و اندكی فشار دهید، صدای قرچمانندی حاكی از ترك برداشتن محتویاتش خواهد داشت
با كف دست یا پشت ناخن انگشتتان، به آن ضربات كوتاه و متوالی بزنید. در صورتی كه صدای بم، آهسته و طبلمانندی مثل تاپتاپ
به قسمتی كه هندوانه از بوته جدا شده نگاه كنید؛ اگر هنوز مقداری از ساقه به آن چسبیده، احتمال شیرین بودنش اندك است،
- تشخیص طالبی رسیده:
پوستی زبر دارد.
اگر آن را از نزدیك بو كنید، عطر خوبی دارد و بوی خوشایندی میدهد.
سر طالبی، آنجا كه شبیه دكمه به نظر میرسد، اندكی نرمتر است
یا رنگی زرد و فقط اندكی متمایل به سبز دارد؛ یا زردی آن كمرنگ و كرممانند است.
خطوط آن سبز كمرنگ است (خطوط سبز با تیرگی بیشتر، معمولا نشانه ماندگی محصول در مغازه است).
- تشخیص خربزه رسیده:
همانند طالبی، پوستی زبر و زرد دارد.
راههای طولی آن به رنگ سبز كمرنگ است.
سراغ خربزههای نوبر نروید! چون معمولا بیمزهاند. خربزه شیرین حدود یك ماه بعد از نوبرانه به بازار میآید.
عرقایت گیاهی و طریقه ی مصرف آنها
برای دیدن خواص گیاهان، روی هر یک کلیک کنید
|
با خوردن میوه قرمز همیشه سالم بمانید
به گفته محققان آمریکایی، رنگ قرمز موجود در میوهها و سبزیجات مادهای به نام phytonutrient تولید میکند که خطر سرطان پروستات را کاهش میدهد، فشارخون را پایین میآورد، از رشد تومورها جلوگیری میکند، کلسترول بد را کاهش میدهد، رادیکالهای آزاد مضر را از بین میبرد و برای بافت مفاصل بسیار مفید است. محققان خواص برخی از این محصولات قرمز رنگ مفید را اینگونه برشمردند:
- گوجهفرنگی و هندوانه دارای لیکوپین هستند که یک ماده قوی ضد سرطان است. برای سلامت چشم و پروستات نیز بسیار مفید است. میزان این ماده ضدسرطانی در گوجهای که حرارت دیده باشد مثل سسها و کچاپها افزایش پیدا میکند.
- آب زغالاخته از عفونتهای اداری جلوگیری میکند، در افزایش کلسترول مفید خون و همچنین آنتیاکسیدانها موثر است.
- سیب منبع غنی از ویتامینC، فیبر و آنتیاکسیدانها است.
- توتفرنگی دارای ویتامینC و منگنز است. منگنز رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد، به استحکام استخوانها کمک میکند، به عملکرد بهتر غده تیروئید کمک میکند، قندِ خون را تعدیل میکند، دارای فیبر، ید، پتاسیم و ویتامینK است.
- آلبالو دارای ملاتونین است که یک نوع آنتیاکسیدان میباشد. این ماده به حفظ الگوی طبیعی خواب انسان کمک میکند، از ضعف حافظه جلوگیری میکند، کاهش دهنده التهابات است، از سرطان و دیابت جلوگیری میکند.
- تمشک، کاهنده التهاب، درد، سرطان، بیماریهای قلبی، دیابت و حساسیت است.
- فلفل دلمهای قرمز دارای ویتامینA، B6 و بهبود دهنده خواب و روحیه است.
صفحه قبل صفحه بعد