بوییدن این گیاه، حافظه را تقویت می کند
لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد.
قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است.
خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند.
برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند.
برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است.
آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دنداندرد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.
افراد میتوانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.
فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند.
لبو از دید یک کارشناس
عضو مرکز ایمنی محصولات طبیعی و گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف لبو از بروز جذام جلوگیری میکند.
مهدی ایمانی با اشاره به این که چغندر لبویی گیاهی است با فواید بسیار که پخته آن را لبو میگویند، افزود: پخته این گیاه، رعشه را معالجه میکند و بسیار آرامش بخش است.
وی با بیان این که لبو برای مغز و اعصاب مفید است، ادامه داد: آب لبوی خام برای التهاب مثانه، رفع یبوست مفید است و علاوه بر آن این گیاه دارای ویتامینهایی است که اشتها آور است و برای افراد بسیار لاغر حکم کیمیا را دارد.
به گفتهی ایمانی، مصرف لبو، لکههای سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی میشود را از بین میبرد.
وی با ذکر این که چغندر لبویی یک ساله بوده و منشأ آن را سواحل مدیترانه در اروپا و شمال افریقا میدانند، توضیح داد: انواع چغندر از جمله چغندر لبویی برای درد مفاصل و نقرس مفید است؛ شیره چغندر، سیستم گردش خون را بهبود میبخشد و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء میدهد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی خراسان شمالی، از جمله خواص دیگر این گیاه را تولید گلبولهای قرمز خون، کمک به حفظ سلامت سلولها، کمک به حفظ سلامت کل بدن و کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی ذکر کرد.
به گفته وی، لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
ایمانی با اشاره به این که بخشهای خوراکی چغندر لبویی در برگ و ریشه آن است، تصریح کرد: در برگهای این گیاه طی طول روز، قند تولید میشود و هنگام عصر اگر برگ آن خام خورده شود، کاملاً شیرین است.
وی با ذکر این که چغندر لبویی حاوی مقدار زیادی عناصر معمولی و کمیاب همچون پتاسیم، گوگرد، ید، آهن و مس است، افزود: همچنین عناصر کمیابی مثل روبیدیوم (RUBIDIUM) و کاسیوم (CAESIUM) از عناصر موجود در آن است.
به گفته ایمانی، برگ گیاه به عنوان سبزی خام خورده میشود و پخته شده این گیاه غذایی لذیذ و مقوی برای کودکان و خانمهای ضعیف است.
گیاهان دارویی,داروهای گیاهی سطح بالای چربی یا کلسترول خون میتواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز (سفت و شکسته شدن عروق)، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی، افزایش شانس ابتلا به سکته مغزی، کبد چرب و... شود.
گیاه درمانی
رژیم غذایی نامناسب، استفاده از غذاهای چرب و پرکالری، فرهنگ ناصحیح استفاده بیش از حد از غذاهای فوری (فستفودها) نظیر پیتزا، سس مایونز، فرهنگ نادرست مصرف زیاد گوشت قرمز در جامعه و زندگی کمتحرک ماشینی در کشور ما باعث شده است افراد زیادی به مشکل بالا بودن چربی و کلسترول خون یا چاقی مبتلا باشند.
اولین و بهترین راه برای کاهش یا رفع این مشکل، اصلاح رژیم غذایی است. یکی از مهمترین توصیههای غذایی، کاهش مصرف گوشت قرمز و برنج و استفاده بیشتر از سبزیجاتی نظیر کلم، کرفس، هویج، کاهو، اسفناج، کدو و ... در رژیم غذایی روزانه است. مرف بیشتر غذاهای دریایی و سایر ترکیبات حاوی روغن امگا 3 نیز توصیه میشود.
گیاهان دارویی زیادی نیز وجود دارد که کاهشدهنده چربی خون نیز هستند مانند:
* دمکرده آویشن که از دیدگاه طب سنتی ایران دفعکننده رطوبت و بلغم از بدن است، از پایین آورندههای مناسب چربی خون محسوب میشود.
* مصرف روزانه یک قاشق چایخوری پودر یا نیمکوب شده سیاهدانه یا دانه تره هم میتواند در کاهش چربی خون نیز تأثیر داشته باشد.
* سیر، سویا، گشنیز، جعفری و شوید از سبزیجات موثر در کاهش چربی و کلسترول است. به عنوان مثال، نوشیدن دمکرده شوید و لیمو عمانی یک ساعت پس از غذا میتواند در کاهش سطح کلسترول و چربی خون موثر باشد.
* چای پور (Puer) یکی از معروفترین انواع چای چینی است که دارای خواص بسیار قوی کاهنده چربی و کلسترول است.
* دم کرده پوست نارنگی و زنجبیل نیز میتواند موثر باشد.
* جومینگ ز (Jueming ze) نیز گیاه بسیار موثری در کاهش چربی، کلسترول و قند خون است.
* نوشیدن دمکرده زینان و عناب نیز در این امر موثر است.
* مصرف سماق همراه غذا نیز به دلیل تأثیراتی که روی صفرا دارد، میتواند تأثیرات مناسبی در پایین آوردن چربی خون داشته باشد.
برخی گیاهان به مقدار زیادی ساپونین دارند و به همین دلیل خاصیت کف کنندگی در آنها وجود دارد. در جانوران خون گرم از نظر سیستمیک ساپونین جذب نمیشود ولی چون کشش سطحی را کم میکند (مثل رزین) چربیها و کلسترول به آن باند شده که خود سبب دفع کلسترول از بدن میشود. این گیاهان عبارتند از:
* تخم شوید (Anethum Graveolens) : در داروخانه ها دارویی بنام آنتوم موجود است که به صورت قرص است و حاوی شاه تره، کاسنی و شوید میباشد. این دارو پایین آورنده چربی خون است. این دارو که بیشترین ماده مۆثر آن شوید است، طبیعت گرم دارد.
* شوید : در کسانی که ترش میکنند و سوزش سردل دارند خیلی مۆثر است. همچنین زیاد کننده شیر و لاغر کننده است. پایین آورنده چربی خون نیز هست. (قطره دیل سان)
* کاسنی (Chicore): به نام عربی آن الهندبا است در حدیثی از حضرت محمد آمده است : برگی از کاسنی نیست مگر قطره ای از بهشت بر آن باشد. کاسنی تقویت کننده معده، ضد درد و ضد تب است و در درد چشم، بیماریهای کبدی، یرقان، قولنج نارسای کلیوی و در بیماریهای اعصاب از آن استفاده میشود. کاسنی طبیعت سرد دارد.
* شاه تره : طبیعت سرد دارد و از گیاهان دیگر در فراورده آنتوم است. این گیاه تصفیه کننده خون، صفرا آور، بر طرف کننده خارشهای جلدی و اشتها آور است و در درمان یرقان و تصلب شرایین نیز از آن استفاده میشود. از عرق آن به عنوان تقویت کننده و اشتها آور استفاده میشود.
* آرتیشو - کنگر فرنگی (Cynara Scolymus): پایین آورنده کلسترول خون است (قطره سینا بیل)
* سیر : پایین آورنده فشار خون و چربی خون است و اثرات ضد میکروبی نیز دارد و طبیعت گرم دارد.
عصاره برگ گیاه «مرزه» چربی خون را کاهش میدهد
نتایج حاصل از یک طرح تحقیقاتی در لرستان نشان میدهد که استفاده از عصاره برگ گیاه «مرزه» باعث کاهش چربی خون میشود. رییس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان گفت: این طرح تحقیقاتی از سوی کارشناسان گیاهان دارویی لرستان در آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی لرستان به مدت یک سال انجام شد.
دکتر «شهرام توفیقی» نام علمی این نوع گیاه دارویی را «ساتورجاخوزستانیکا» ذکر کرد و افزود : در این طرح تحقیقاتی اثرات موثر این گیاه برای نخستین بار روی انسان در کشور به اثبات رسید. وی افزود قبلاً این گیاه به عنوان مکمل غذایی برای انسان از سوی کارشناسان معرفی شده بود. یافتههای این آزمایش نشان میدهد که مصرف این نوع گیاه مانند داروهای شیمیایی میزان چربی خون را در بدن انسان کاهش داده و اثرات بسیار مطلوبی در این زمینه دارد.
وی اضافه کرد: پژوهشگران گیاه را پس از تبدیل به پودر، به شکل کپسول خوراکی درآورده تا برای کنترل چربی خون افراد بیمار از آن استفاده نمایند.
وی یادآور شد: چند سال پیش یک گروه پزشکی نیز یک نوع گیاه مرزه در شمال استان خوزستان کشف کرده که خاصیتهای مفید دارویی دارد. پیش از این نیز یک گروه علمی در لرستان کشف کردند که عصاره برگ زیتون برای کاهش کلسترول خون بسیار مفید میباشد.
نکته قابل توجه این که اگر بیماری در حال استفاده از داروهای شیمیایی نظیر سیمواستاتین یا آترواستاتین برای چربی بالای خون است نباید بدون نظر پزشک این داروها را قطع کند و برای جایگزینی با گیاهان دارویی باید با پزشک معالج خود مشورت کند.
یکی دیگر از شیوههای کاهش جذب چربی در جریان گردش خون و اندامهای داخلی گنجاندن زنجبیل در برنامهغذایی هفتگی است. افرادی که در طول هفته 2 تا 3 بار زنجبیل استفاده میکنند، میتوانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربیها بهرهمند شوند. برای این منظور میتوانید یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده كرده و آن را بعد از صرف وعدههای غذایی میل کنید. به اعتقاد برخی از درمانگران شیوههای طبیعی درمان نوشیدن دمنوش زنجبیل نیز در کنترل بیماریهای کبد به ویژه کبد چرب موثر است. نوشیدن این دمنوش میتواند به کاهش جذب چربی در اطراف کبد کمک کرده و مانع از ابتلای افراد مستعد به این بیماری شود. مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کمچرب حاوی زنجبیل به ویژه در وعدههایی که غذای چرب خوردهاید بسیار اهمیت دارد.
عرق گیاهی شاهتره، خارشتر و کاسنی از جمله داروهای گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار میآیند. این نوشیدنیهای گیاهی از آنجا که طبعی سرد و تر دارند موجب کاهش میزان کلسترول خون میشوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک میکنند.
به اعتقاد درمانگران، نوشیدن یك تا 2 لیوان ازیکی از عرقیات شاهتره، کاسنی و خارشتر یا ترکیبی از آنها میتواند تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای کبد به ویژه کبد چرب و سیروز کبدی داشته باشد و احتمال ابتلا به این بیماریها را به صفر برساند.
شاید باورش برایتان سخت باشد که با یک دمنوش گیاهی بتوانید هم از سفیدشدن موهایتان پیشگیری کنید و هم اختلالات ناشی از بیخوابی را درمان کنید. تنها کافی است یک بار دمنوش سنبلالطیب با عطر دارچین را تجربه کنید تا علاوه بر بهرهمندی از طعم و عطر دلنشین آن از خواص درمانی کمنظیرش نیز بهره ببرید.
مواد لازم:
به اعتقاد درمانگران طبهای طبیعی، افزودن دارچین همراه عسل به دمنوش گیاهی سنبلالطیب و نوشیدن روزانه این ترکیب به مرور موجب کاهش میزان کلسترول خون و همین طور دردهای خفیف معده میشود. افرادی که با نزدیک شدن پاییز به دلیل ناپایداری های جوی دچار سرماخوردگی میشوند نیز میتوانند با نوشیدن این چای گیاهی آماده شده با چوب یا پودر دارچین موجب افزایش مقاومت بدن خود و پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و زکام شوند.
اگر در گروه افرادی هستید که از اختلال خواب رنج میبرید و مدتی است که دچار کمخوابی یا بیخوابی شدید، نوشیدن دمنوش سنبلالطیب با دارچین را از دست ندهید. با گنجاندن این دمنوش به برنامهغذایی خود میتوانید به تنظیم ساعت خواب خود کمک کنید. به ویژه اگر این نوشیدنی گیاهی را پس از شام و یك ساعت مانده به وقت خواب میل کنید. به اعتقاد درمانگران نوشیدن این چای که حاوی 2 گیاه دارویی سنبلالطیب و گل گاوزبان است موجب کاهش میزان تحریکپذیری محیطی سیستم عصبی بدن شده و در نهایت به حفظ آرامش فرد کمک میکند.
افزودن عسل به دمنوش گیاهی و مصرف عصرانه آن خواص زیادی به همراه دارد که پیش از همه میتوان به استفاده مستمر از یك قاشق غذاخوری عسل به صورت روزانه همراه دمنوشهای گیاهی اشارهکرد. زیرا مصرف عسل به صورت روزانه تاثیر زیادی در از بین رفتن گرفتگی مویرگها به ویژه در افراد میانسال و سالمند دارد. علاوه بر اینکه این ماده به دلیل موادمعدنی، ویتامینها و خواص آنتیبیوتیکی که دارد میتواند موجب تقویت سیستم دفاعی بدن شده و مانع بروز عفونتهای سطحی در بدن شود.
اگر از جمله افرادی هستید که با آمدن پاییز دچار افسردگی فصلی میشوید و بخشی از انرژی خود را از دست میدهید میتوانید با نوشیدن دمنوش سنبلالطیب و گلگاوزبان به افزایش نشاط و شادابی خود کمک کنید. براساس متون کهن طب سنتی ایران، گل گاوزبان در گروه گیاهان دارویی نشاط آور قرار میگیرد و نوشیدن دمنوش آن موجب افزایش شادابی فرد و دور شدن بیحوصلگی از او میشود. در حقیقت مصرف هدفمند این گیاه دارویی، میتواند غم، اندوه و اضطراب و حواسپرتی را از انسانها دور کند.
یکی از بهترین چاشنیها برای سرو دمنوش سنبلالطیب و گل گاوزبان استفاده از حلوا یا خرماست. به این شرط که هنگام تهیه دمنوش از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده نکنید. نوشیدن این دمنوش طبیعی با حلوا یا خرما به شما کمک میکند که میزان اثرپذیری بدن از این گیاهان دارویی را افزایش دهید.
تغذيه ايراني : تغذيه جزئي از زندگي ايرانيان بوده است. يعني در زندگي عادي آداب تغذيه رعايت شده تا سلامتي حفظ شود ، به همين دليل ايرانيان قوي ترين و سالم ترين مردم دنيا بوده اند . تغذيه در ايران مثل بسياري از روشهائي كه گفتيم تدابير بسيار ارزشمندي دارد ، غذاي ايراني طبيعي بوده و هيچ ماده افزودني نداشته است . اكثر مواد غذائي گياهي و معدني بوده و غذاي حيواني در رتبه ي دوم قرار داشته است. چون گياهان از نظر جنس و مبدأ خلقت به انسان نزديك ترند ، اما حيوانات ابتدا گياه مي خورند بعد رشد مي كنند و در مرحله ديگر غذاي انسان هستند ، مسيري كه گياه در بدن حيوان طي مي كند تا به بدن انسان برسد ، مي تواند منشأ تحولاتي باشد ، که اين تحولات در بسياري از مواقع ، مضر بوده و سموم مختلفي را توليد مي كند ، به همين دليل غذاي گياهي نسبت به غذاي حيواني بيشتر توصيه شده است . نحوه آماده كردن غذا و ظروف غذا نيز طبيعي بود تا سلامتي غذا را حفظ كند ، بهترين ظروف غذا مسي وسنگي بوده و بهترين آماده كردن غذا به صورت كبابي و آب پز مي باشد و كمتر از غذاهاي سرخ كدني استفاده شده است . نحوه استفاده از غذا بر اساس مزاج انسان و مزاج غذا است . در همين راستا غذاها را براساس سردي ، گرمي ، تري و خشكي تقسيم كرده اند . به عنوان مثال انگور گرم و تر ، خيار سرد و تر ، برنج سرد و خشك و زنجفيل گرم و خشك است و به همين ترتيب براي تمام غذاها مزاجي مشخص تعيين شده است . هر كس مزاج گرم دارد بايد غذاهاي سرد بيشتر از گرم استفاده كند و برعكس كسي كه مزاج سرد دارد بايد غذاي گرم تر بيشتر از سردي استفاده كند . در فصول مختلف ، ايرانيان ، غذاهاي مختلفي مصرف مي كردند . چون هر فصل داراي مزاجي خاص است . زمستان سرد و تر ، بهار گرم و تر ، تابستان گرم و خشك و پاييز سرد و خشك است ، پس بايد در زمستان غذاهاي گرم وخشك بيشتر ، در بهار غذاهاي سرد و خشك ، تابستان سرد و تر و در پاييز غذاهاي گرم تر و بيشتر مصرف بشود . آداب تغذيه در ايران با روشهاي تغذيه جديد و مدرن كاملاً متفاوت است . اكثر روشها و توصيه هاي تغذيه جديد و مدرن بيماريزا و مضراست و به هيچ عنوان در طب سنتي ايران توصيه نمي شود ، كه به بعضي از اين تفاوت ها اشاره مي كنم . در تغذيه ايراني ظروف غذا سنگي يا مسي است ، كه شفابخش بوده و در حفظ سلامتي اثر مستقيم دارند ، اما در زندگي مدرن از ظروف تفلون – آلومينيومي و پلاستيكي بيشتراستفاده مي شود، كه تنها مفيد نيستند بلكه اكثرا مضر و حتي سرطان زا هستند . در تغذيه ايراني رعايت مزاج از مهمترين اصول است ، اما درتغذيه مدرن هيچ اثري از توصيه مزاجي نيست و مزاج در آن جايگاهي ندارد ، ايراني تا غذا با مزاجش سازگار نباشد استفاده نمي كند ، اما در مدرنيسم مي گويند ، اين غذا را مصرف كن ، مهم نيست كه چه مزاجي دارد .
شفاي يك جانباز با استفاده از احاديث طبي امام رضا (ع):
ايشان داراي عفونت مثانه شده بودند و پزشكان مركز ارولوژي ايران(بيمارستان شهيد هاشمي نژاد) جواب رد داده بودند.
يعني به اين شخص گفته بودند چون در عكس راديولوژي شما در مثانه 7 منطقه آسيب ديده مشاهده ميشود كه بعلت عفونت گودي در آن ناحيه بوجود آمده است و داروهاي آنتي بيوتيك مخصوص عفونت مثانه نيزجواب نميدهد لذا كاري از دست ما ساخته نيست.
علائم باليني بيمار عبارت بودند از:
-احساس درد شديد در هنگام دفع ادرار.
-وجود خون و چرك در ادرار .
-وجود تكه هايي از پوست مثانه در ادرار كه بعلت عفونت مثانه در هنگام دفع ادرار خارج ميشود.
شرايط روحي نامبرده چندان خوب نبود و همسر ايشان نيز منزل را ترك كرده بود.
بنده زماني از وضعيت ايشان مطلع شدم كه قصد داشت صبح روز بعد به تنهايي با يك ساك دستي به مشهد مقدس عزيمت كرده و در آنجا بماند تا يا شفا بگيرد و يا در همانجا بميرد.
بنده كه فقط يك شماره تلفن از ايشان داشتم و او را قبلأ از نزديك نديده بودم تلفني عرض كردم اگر لطف كنيد چند روزي دست نگه داريد و از كلمات و سخنان همان شخص بزرگواري كه ميخواهيد به زيارتش برويد استفاده كنيد بعد اگر بهبودي حاصل نشد به خواسته تان عمل كنيد .
ايشان پذيرفت و به اين دستورات از كتاب طب الرضا ع عمل كرد.
احاديث طبي:
امام رضا(ع):خداوند انسان را آفريد و چهار طبع را در او به وديعت نهاد......و صفرا را بر گوشه ها و پهلوها مستولي كرد. كتاب طب الرضا ع
امام رضا(ع): هر كس مي خواهد آتش صفرا را خاموش كند هر روز چيزهاي خنك و رطوبي ميل كند كتاب طب الرضا ع
امام رضا(ع):كاسني درمان هزار بيماري است و دارويي نيست كه در آن كاسني بكار نرفته باشد. كتاب طب الرضا ع
پيامبر گرامي اسلام ص :بر شما باد خيار زيرا خداوند متعال درمان هر دردي را در آن قرار داده است.(كنزالعمال ج10 ص45)
الإمام الصادق عليهالسلام:
- في ذِكرِ خَواصِّ البِطّيخِ: يُذيبُ الحَصى فِي المَثانَةِ .
امام صادق عليهالسلام
- درباره ويژگيهاى خربزه: خربزه مثانه را ميشويد و سنگ را در مثانه ذوب ميكند .
كتاب خصال ، صفحه 443 ، حديث 36
نسخه طبي:
-خربزه روزي 2 بار هر بار نيم كيلو. مخصوصأ آنرا از داخل خوب بتراشد و ميل كند.
-خيار سالادي روزي 2 عدد. منظور تخم خيار است كه خاصيت بيشتري دارد. خيار بوته اي بهتر است نه گلخانه اي.
- عرق كاسني روزي 2 استكان از شركت آوند يا ترگل باشد.
مضرات:
ادويه جات و غذاهاي تند همگي مضر هستند . مثل سير، پياز، فلفل، زردچوبه، زنجفيل، دارچين، آويشن، سياه دانه، خردل ، نعناع ، كاكوتي ، پونه، شاهي، ترب،نارگيل ، آدامس ، هل ، سوسيس ، كالباس ، فلافل، كاكائو و ... پايان نسخه
در اينجا ايشان پرسيد: چرا ادويه جات مضر هستند؟ چون دربيمارستان به من گفتند فقط شير و شيريني ضرر دارند؟
درجواب عرض شد: زيرا ادويه جات همگي صفرا آور هستند و صفرا نيز براي گوشه هاي بدن( كليه ، مثانه ، پروستات و كبد) مضر است . مردم هندوستان نيز كه ادويه جات زياد مصرف ميكنند داراي بيشترين آمار مبتلايان به سرطان حلق و مثانه هستند نانواها و ريخته گر ها نيز بيشترين درصد ابتلا به ناراحتيهاي كليه و مثانه را تشكيل ميدهند.
و نيز گفتم تا ميتوانيد خنكي جات مصرف كنيد (طبق توصيه امام رضا ع خنك و مرطوب) مثل خرفه ،هندوانه، كاهو ، طالبي، آلو ، انار ، سيب، هلو، و...... كه بسيار مفيدند.شير و شيريني هم ضرر ندارند.
3 هفته بعد ايشان تماس تلفني گرفت و اظهار داشت كه كل مشكلات برطرف شده است.
عرض كردم يك هفته ديگر به دستورات فوق الذكر ادامه دهد و سپس براي معاينه مجدد به همان بيمارستان رفته و عكسبرداري نمايد.در صورت باقي بودن هر گونه عارضه اي با بنده مجددأ تماس بگيرد.
كه الحمدلله ناراحتي ايشان بكلي مرتفع شده بود.
حديث تكميلي :
رسول گرامي اسلام(ص):كرفس غذاي انبيا است. انسدادها را مي گشايد و ترس را دور مي كند.
امام صادق (ع) فرمود: برروي كره زمين گياهي شريفتر و مفيدتر از خرفه نمي باشد و آن گياه حضرت فاطمه (س)است سپس فرمودند خداوند بني اميه را لعنت كند كه نام آن گياه را به خاطر دشمني با حضرت فاطمه (س) عوض نمودند به بقله الحمقاء يعني سبزي احمقها.
نسخه تكميلي:
اگر همراه عرق شاتره و قرص ليورگل و سيب با پوست و قرص سنا مصرف شود
براي همه انواع ناراحتي هاي كبد سودمند است وبهمراه سركه سيب جهت تومور كبد نيز اثر فوق العاده اي دارد.
واگر همراه آلو و عرق شاتره وسيب با پوست مصرف شود جهت درمان بيماريهاي هاي پوستي مثل جوش،خارش،اگزما،كهير،آفت دهان اثر بخش است و بهمراه عمل حجامت براي بيماري پسوريازيس و بهمراه خرفه و عرق شاتره و قرص ليورگل و سيب با پوست و قرص سنا جهت درمان زونا بسيار مؤثر است.
تاثير غذا در پوست و زيبائي (در طب سنتي ايران ) ازآنجائيکه غذا داراي مزاج است و انسان هم با تعادل مزاج حفظ سلامتي مي کند ، هر ماده غذائي که وارد بدن انسان مي شود در تمام دستگاهها ، احشاء ، حالات ، بيماري وسلامتي انسان اثر مستقيم دارد ، غذا هاي مختلف با توجه به مزاجي که دارند اثرات متفاوتي در بدن ايجاد ميکنند، غذائي که مزاج قوي تري دارد به سرعت تغيرات خود را نشان مي دهد ، مثل فلفل ، سير ، سرکه ، ترشي و....... اماغذاهائي که مزاج معتدل تري دارند اثرات آرام تري ايجاد مي کنند ، مثل سيب ، نان ، بادام و......... به عنوان مثال وقتي يک غذاي فلفلي ، يا تند ميل ميکنيد ، بلافاصله بدنتان داغ مي شود ، و احساس گرمي ميکنيد ، ويا اينکه چند خرما ويا گردو مصرف ميکنيد روي صورت شما جوش ويا همان آکنه ايجاد مي شود ، برعکس اگر خيار ، هندوانه ، سرکه ويا ترشي مصرف کنيد احساس سردي و شلي مي کنيد ، اين تغييرات يکي از مهمترين رموز سلامتي است . اما نکته مهمتر اينکه غذاهاي مختلف که مزاج متفاوتي دارند ، در افراد مختلف هم اثرات متفاوتي را نشان مي دهند ، مثلا در يک فرد خرما حرارت بيشتري ايجاد مي کند ، اما در فرد ديگري خرما حرارت و يا اثرات متفاوتي بوجود مي آورد ، به عنوان مثال يکي از دوستان شما مي گويد که من به محض آنکه يک خرما مي خورم در صورتم چندتا جوش ايجاد مي شود ، اما شما به ايشان مي گوئيد اتفاقا من خرما هرچه ميخورم جوش نمي زنم . اينها نشان مي دهد که غذا علاوه بر اينکه در تمام حالات بدن انسان موثر است ، بلکه در هر فردي اثر متفاوتي دارد به عبارت ديگر هر فرد بايد براساس مزاج خود غذا بخورد . حتما مي پرسيد ، پس نبايد بعضي از غذا هارا خورد ، بايد در پاسخ گفت تمام غذا ها را مي توان خورد فقط بايد در فصل مناسب و با مصلحات ميل کرد ، حتما مي پرسيد مصلحات چيست ؟ هرغذائي داراي مصلحي است ، به بيان ساده يعني اگرهر غذا، با غذائي که مصلح آن است ميل شود مزاج انسان را بهم نمي زند، به عنوان مثل مصلح دوغ ، فلفل و نعنا است ، مصلح پلو زيره است و....... غذا – مصلح 1- برنج ، مصلح : زيرهي سياه 2- خيار ، مصلح : نعناع و گلسرخ 3- روغن حيواني ، مصلح : عسل و سركه و آبليمو 4- كاهو ، مصلح : سكنجبين 5- ماست ، مصلح : شيره و عسل و سياهدانه 6- گوشت گوسفند ، مصلح : عسل و سماق 7- آش جو ، مصلح : زيره و آبغوره 8- تخم مرغ ، مصلح : دارچين 9- شير ، مصلح : گلاب و هل 10- كرهي حيواني ، مصلح : عسل 11- نان گندم ، مصلح : رازيانه و سياهدانه 12- عدسي ، مصلح : گلپر 13- باقلا ، مصلح : گلپر 14- انار ، مصلح : گلاب 15- انواع آش ، مصلح : فلفل سياه 16- دوغ ، مصلح : كاكوتي 17- ماهي ، مصلح : گردو و فلفل سياه 18- آبگوشت ، مصلح : دنبه و آويشن 19- چاي سياه ، مصلح : آبليمو نكته : بطور كلي سركه ، آبليمو و آبغوره مصلح تمام غذاهاي گرم ، و سياهدانه و عسل مصلح تمام غذاهاي سرد است. واما پوست : پوست هم که يکي از دستگاههاي بسيار مهم وحياتي بدن است ، به طور مستقيم تحت تاثير مزاج است . ابتدا اجازه دهيد مطلب جالبي را که در کتاب معجزه گر قانون در طب ابو علي سينا در بخش پوست وزيبائي نوشته است بيان کنم . ابن سينا در اين بخش از کتاب خود که پوست و زيبائي را فوق تخصصي تاليف نموده ، نکات بسيار با ارزشي را ذکر نموده اند که مي تواند در پوست وزيبائي، دنيا را متحول کند . در اين کتاب ارزشمند نوشته اند که : زيبائي پوست به سلامت خون بستگي دارد ، براي زيبا شدن پوست 3 کار مهم بايد انجام داد، 1- اول با خوردن غذاهاي خون ساز خون سالم در بدن بايد توليد کرد ، مثل خوردن انجير 2- بعد اين خون تميز را با غذا هائي به سطح پوست بياوريم که در اين مورد باانجير و زعفران بهترين هستند و ماساژ بهترين کار است . 3- سوم اينکه خون مستهلک شده و مانده و يا به عبارتي کثيف بدن را دفع کنيم که البته اين کار را در دنيا سم زدائي مي گويند .جالب است بدانيد يکي از هنر پيشه هاي معروف هاليود بنام خانم دمي مور براي زيبائي ، جوان شدن و سم زدائي از زالو درماني استفاده کرد و تمام را متوجه خود کرد ، شما کمتر رسانه اي را در جهان پيدا مي کنيد که اين کار دمي مور را مخابره نکرده باشد ، اين خانم در مصاحبه در يکي از شبکه هاي آمريکا گفت که بعد از زالو درماني 10 سال جوان شدم . البته غذاهاي زيادي هم براي سم زدائي وجود دارند. که در اين چند سطر نمي توانيم به آنها اشاره کنيم با اين مطالبي که عرض شد ، مطمئنا آماده شديد که بپذيريد ، غذا در پوست و زيبائي چقدر موثر است : - در رژيم غذائي براي حفظ سلامت پوست بايد بدانيد ، يبوست بدترين وضعيت براي بدن است و دشمن پوست است ، هرکس يبوست دارد ، مزاجش نامتعادل است و پوستش هر روز تيره تر و بيمارتر مي شود ، چون يبوست باعث مي شود سمومي که بايد از بدن دفع شود در بدن انبار شده و تمام دستگاههاي حياتي بدن را به مرور تخريب کند.براي رفع يبوست بر اساس ذائقه خود از سکنجبين ناشتا ، آلو بخارا، هليله ، خاکشير ، مخلوط عسل باروغن زيتون ، عسل تنها، ورزش و........ استفاده کنيد ، اگر يبوست طولاني داريد خيلي فوري با يکي از پزشکان طب سنتي ايران مشورت کند - پوست به طور مستقيم با خون ارتباط دارد ، سلامت خون با سلامت پوست مرتبط است ، غذا به محض ورود به بدن خون را تحت تاثير خود قرارمي دهد - کم خوني ، غلظت خون و خون کثيف براي پوست به شدت مضر است وتمام اين مشکلات در افرادي که برحسب مزاج غذا مي خورند بوجود نمي آيد. - زيباترين مردم ، کساني هستند که سالم ترين خون را دارند و سالم ترين خون در بدن کساني است که تغذيه خود را براساس مزاجشان مصرف مي کنند. - هرروز يک عد سيب بهترين دوست پوست است - روزي 7عدد زيتون صورت را روشن ميکند - روزي 7عدد انجير براي پوست بخصوص در خانمها ، بهترين غذاست ، فقط اگر انجير ميل کرديد جوش زديد ، بايد کمتر ميل کنيد و انجير را با مصلح آن استفاده کنيد - عسل بهترين ماسک پوست است .هرشب ماسک عسل کنيد ، فقط مواظب باشيد پوست شما به عسل حساس نباشد ، در اين صورت عسل را با سرکه يا ابليمو استفاده کنيد - هر روز صبح ناشتا يک قاشق شربت سکنجبين را در يک ليوان آب حل کرده ميل کنيد . اين سکنجبين بهترين غذا براي تمام مزاجهاست - براي زيبائي پوست حتما در غذا از روغن حيواني استفاده کنيد ، چون مهمترين دليل زيبائي مردم ايران در گذشته روغن حيواني بوده است ، اين روغن باعث ايجاد انرژي در بدن و رسيدن خون به پوست مي شود . - آب يخ بدترين دشمن پوست است بخصوص در خانمها - بدترين چيز براي پوست اضافه شدن خلط سودا در بدن است که باعث تيرگي پوست ، بخصوص در دور چشمها شده و پوست را پير مي کند، براي کاهش سودا در بدن حتما با يک پزشک طب سنتي مشورت کنيد . چون دفع سودا در بدن پيچيدگي خاص دارد که تنها يک پزشک باتجربه طب سنتي مي تواند ، براي آن به شما کمک کند. دکتر حاج طالبيليست مصلحات غذاها
صرفا به لبنیات تكیه نكنید
از قدیم هر زمان كه اسم استخوان میآمد ذهنها به سمت لبنیات میرفت اما حالا پزشكان میگویند دل بستن صرف به لبنیات برای رساندن مواد لازم به استخوانها اشتباه است. دكتر ویلمورث باتور، متخصص غدد از دانشگاه سیراكوز میگوید كه بیشتر مواد لبنی (بهخصوص پنیر و بستنی) اسیدی هستند، این درحالی است كه بدن مواد قلیایی را ترجیح میدهد و برای همین در زمان ورود لبنیات بدن با برداشتن كلسیم از استخوانها (كه به تضعیف آنها میانجامد) میكوشد تا اسیدی بودن آنها را جبران كند. این متخصص میگوید به نظر میرسد سبزیجات با رنگ سبز تیره، كلم بروكلی، بادام و سایر مغزها بهترین منابع تامین كلسیم برای بدن هستند. شاید فكر كنید كه با خوردن مكمل كلسیم یا لبنیات مقدار كافی كلسیم را به بدنتان رساندهاید اما مسئله این است كه شما به ویتامین D، منیزیم و موادمعدنی دیگر هم نیاز دارید، بهترین كار این است كه طی چند روز بادام، یك كلم بروكلی و مقداری ماهی سالمون بخورید تا از رسیدن مواد لازم به استخوانهایتان مطمئن باشید.
گیاهان دارویی آرام بخش، ضد افسردگی، مقوی اعصاب و محافظ اعصاب
اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بهارنارنج، جوی دوسر، جینسینگ، جینکو، چای، رازک، ریحان، زردچوبه، زعفران، سنبل الطیب، علف چای، کرفس، گل رنگ، گل ساعتی، گل گاوزبان، نعنا فلفلی و نعنا قمی.
گیاهان دارویی ادرارآور
بومادران، جعفری، چای، ذرت، قره قات، علف چای، کدوتنبل، کرفس، گزنه، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، مرزه، همیشه بهار و هویج.
گیاهان دارویی افزایش دهنده ی قوای جنسی
انیسون، بادام زمینی، توت فرنگی، پنج انگشت، جعفری، جینسینگ، رازیانه، ریحان، زردآلو، زعفران، سیر، شاه تره، شنبلیله، فلفل، کرفس، گردو، گشنیز، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار و هویج.
گیاهان دارویی استروژنیک و ضد استروژن (تنظیم کننده اختلالات هورمونی)
پنج انگشت، رازک، رازیانه، کتان.
گیاهان دارویی شیرافزا
انیسون، بادام زمینی، پنج انگشت، رازک، رازیانه، ریحان.
گیاهان دارویی ضد آلرژی (ضد حساسیت)
انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج
گیاهان دارویی ضد آلزایمر
اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انگور، بادرنجبویه، جینکو، چای، ریحان، کرفس، مریم گلی
گیاهان دارویی ضد اسهال
اوکالیپتوس، به، بومادران، چای، دارچین، سیب، گون، ماست، مرزه
گیاهان دارویی ضد اکسیدان
آویشن، انگور، اکلیل کوهی، بابونه، بادام زمینی، توت فرنگی، جعفری، جین سینگ، جینکو، چای، خارمریم، ریحان، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، زیتون، سویا، فلفل، قاصدک، قره قاط، علف چای، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، هویج.
گیاهان دارویی ضد تعریق و عطش
فلفل، لیموترش، مریم گلی، مرزه.
گیاهان دارویی ضد درد و التهاب
اسطوخودوس، اکلیل کوهی، اوکالیپتوس، بومادران، جعفری، خارمریم، زنجفیل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گل رنگ، مرزه، همیشه بهار
گیاهان دارویی ضد سرطان
انگور، پیاز، توت فرنگی، جین سینگ، جینکو، چای، زردچوبه، سویا، سیر، فلفل، علف چای، کرفس، گون، ماست، مرزه، همیشه بهار، هویج.
گیاهان دارویی ضد سم
اکلیل کوهی، زیتون، سیر، فلفل، قاصدک، لیموترش، نعنا فلفلی.
گیاهان دارویی ضد میکروب، ضد قارچ و ضد ویروس
آویشن، انگور، اکلیل کوهی، انیسون، اوکالیپتوس، بادرنجبویه، بارهنگ، بومادران، پیاز، پنج انگشت، جعفری، چای، حنا، دارچین، رازیانه، زردچوبه، زنجفیل، سرخارگل، سیر، عسل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گردو، گشنیز، گل رنگ، ماست، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار
گیاهان دارویی قاعده آور
اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انیسون، بابونه، بومادران، پنج انگشت، جعفری، رازک، زعفران، خارمریم، کرفس، گل رنگ.
گیاهان دارویی کاهش دهنده اسید اوریک
اسفرزه، بارهنگ، جعفری، جو دو سر، زیتون، سرخ ولیک، کرفس، نارنج، هویج.
گیاهان دارویی کاهش دهنده ترشح شیر
جعفری، مریم گلی، هویج.
گیاهان دارویی کاهش دهنده قند خون
اسطوخودوس، اوکالیپتوس، پیاز، جو، جین سینگ، زیتون، سیر، شنبلیله، قاصدک، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، گزنه، گشنیز، هویج.
گیاهان دارویی کاهش دهنده میل جنسی
رازک، مریم گلی، نعنا فلفلی.(همان طور که مشاهده می کنید نعنا فلفلی و خیلی از گیاهان دیگر هم در کاهش و هم در افزایش یک مورد خاص دیده می شوند، این مساله به این دلیل است که این گیاهان خواص تعدیل کننده دارند، مانند انگور که هم خاصیت لاغر کنندگی دارد و هم خاصیت چاق کنندگی.)
گیاهان دارویی محرک سیستم دفاعی بدن
آویشن، انگور، بابونه، بارهنگ، جو دو سر، جین سینگ، ختمی، زردچوبه، سرخارگل، سیر، قره قاط، مریم گلی.
گیاهان دارویی مسهل
انگور، اسفرزه، بادام، توت فرنگی، ختمی، زیتون، سنا، صبر زرد، کتان، کرچک، گون.
گیاهان دارویی موثر بر بهداشت و سلامت پوست
آواکادو، آویشن، اسیدهای گیاهی، انگور، بابونه، بادام، بادام زمینی، پنیرک، توت فرنگی، جو دو سر، حنا، خارمریم، ختمی، زیتون، شنبلیله، شیرین بیان، شاه تره، صبرزرد، عسل، گزنه، ماست، همیشه بهار، هویج.
گیاهان دارویی موثر بر اختلالات دستگاه تنفس
آویشن، اسفرزه، اوکالیپتوس، بارهنگ، بومادران، پنیرک، پیاز، جو، جین سینگ، جینکو، چای، ختمی، زردآلو، سیب، سرخارگل، شیرین بیان، عسل، فلفل، گل گاوزبان، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی.
گیاهان دارویی موثر بر قلب و عروق(کاهش چربی، کاهش کلسترول، کاهش فشار خون و موارد دیگر)
آواکادو، آویشن، اسفرزه، اکلیل کوهی، انگور، بابونه، بادام زمینی، بارهنگ، پیاز، جعفری، جو، جین سینگ، جینکو، چای، زنجفیل، زیتون، سرخ ولیک، سویا، سیب، سیر، شنبلیله، فلفل، قره قاط، علف چای، کتان، کدو تنبل، گزنه، کنگر فرنگی، گردو، گشنیز، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، ماست، نارنج، همیشه بهار، هویج.
گیاهان دارویی موثر بر دستگاه گوارش(ضد درد، نفخ و اسپاسم، ضد یبوست، مقوی و محرکه هضم)
آویشن، اکلیل کوهی، انیسون، اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بومادران، به، توت فرنگی، پیاز، جعفری، جو دو سر، حنا، دارچین، رازک، رازیانه، ریحان، زردآلو، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، سیر، شیرین بیان، عسل، علف چای، فلفل، قاصدک، قره قاط، کرفس، کنگر فرنگی، گشنیز، گل ساعتی، گل گاوزبان، گون، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار، هویج.
گیاهان دارویی موثر در اختلالات کبدی
انگور، انیسون، جعفری، چای، خارمریم، زردچوبه، سویا، سیر، شاه تره، قاصدک، کنگرفرنگی، گیاه رنگ، نارنج.
امیرحسین قاسمی
بر اساس گروه خونی خود رژیم بگیرید
این مقاله بر اساس تحقیقی است که بهوسیله Peter D’ Adamo، ND، انجام شد. او ادعا میکند که مردم هنگامیکه رژیم غذاییشان را متناسب با نوع گروه خونی خود برگزینند، بهتر تغذیه میکنند. او برای این کار موارد زیر را توصیه میکند:
** گروه خونی A
این گروه باید اساساً میوهها و سبزیجات مصرفکنند (کربن بالا، چربی پایین) این افراد نسبت به بقیه گروهها خون غلیظتر و سیستم ایمنی حساستری دارند و نباید فرآورههای لبنی، چربی حیوانی و گوشت مصرف کنند. این افراد در خطر بالاتر بیماری قلبی عروقی، دیابت و سرطان قرار دارند.بهتر است از لبنیات و گوشت پرهیز داشته باشند.
** گروه خونی B
این افراد باید یک رژیم متعادل مصرف کنند (میوهها و سبزیجات، غلات، ماهی، فرآوردههای لبنی و گوشت – اما از مرغ پرهیز کنند). این افراد بهترین شانس غلبه بر انواع بیماریهای روزمره شامل بیماری قلبی و سرطان را دارند.
ماهی و لبنیات بیش از سایرین با آنان سازگار است.
** گروه خونیAB
این افراد باید بیشتر رژیم غذایی گیاهی مصرف کنند و تنها در موارد نادر مقداری ماهی، گوشت (نه مرغ) و فرآوردههای لبنی مصرف کنند.
با غذاهای گیاهی، لبنیات و غذاهای دریایی به خوبی کنار می آیند.
** گروه خونی O
این افراد باید رژیم با پروتئین بالا (شامل گوشت)، کربوهیدرات پایین و غنی از میوهها و سبزیجات مصرف کنند. این افراد باید جوانه گندم، فرآوردههای کامل گندم و ذرت را محدود کنند و از فرآوردههای لبنی و بیشتر آجیلها اجتناب کنند. افراد با گروه خونی O معمولاً به هایپوتیروئیدیسم، اسید بالای معده (که منجر به زخم میشود) و یا خون رقیقتر با مقاومت بیشتر به لخته شدن مبتلا میشوند.
نان ، لوبیا ، باقالی ، کلم سیاه ، کلم پیچ ، کلم بروکلی ، محصولات دریایی ، نمک یددار ، گوشت گوساله ، گاومیش ، جگر و اسفناج می توانند به این افراد کمک کنند تا لاغر شوند .
خواص سیر
سیر تازه منبع خوبی از ویتامین ها،مواد معدنی ومواد گوگردی است.درحقیقت مواد گوگردی که اجسام اصلی گیاه می باشنداسانس سیررا تشکیل می دهند.
وقتی سیر خرد میشود آنزیمی به نام آلی نازآزاد شده که این آنزیم باعث تولید آلی سین میشود که بوی عمده و خواص مختلف دارویی سیر مربوط به آلی سین می باشد.با توجه به اینکه آنزیم مربوطه ،با حرارت غیر فعال می گرددلذا سیر پخته از نظر بو وخواص ضعیف تر می باشد.
اثرات مهم سیر :
سیر دارای اثرات بسیارمتنوع ازجمله اثرات ضد میکروبی ،ضدقارچ ، ضد ویروس ،ضد سرطان،کاهنده فشار خون،کاهنده چربی خون،
کاهنده کلسترول،کاهش چسبندگی پلاکت هاست.
اثرات ضد میکروب= درمطالعات جدید خاصیت ضد میکروبی سیر با آنتی بیوتیک ها از جمله پنی سیلیسن ،استرپتومایسین،کلرامفنیکل،اریترومایسین و
تتراسایکلین مقایسه شده است.همچنین استفاده از سیرباعث کاهش چشمگیر کلی فرم ها ومیکروارگانیزم های غیر هوازی در مدفوع می شود.
اثر ضد قارچ= سیر دارای خواص قوی ضد قارچ در داخل و خارج بدن است
این اثرات ضد قارچ از اثربسیاری از داروهای ضد قارچ مانند نیستاتین بسیار قوی تر میباشد.
اثر ضد انگل= عصاره سیراثر خوبی بر روی بعضی کرمهای مزاحم دستگاه
گوارش از جمله اسکاریس و کرمهای قلاب دار می گذارد.
اثر ضد ویروس= عصاره سیربر ویروس آنفلوانزا،هرپس و چندین ویروس دیگر اثرات خوبی اعمال می کند.
اثر ضد سرطان= سقراط دانشمند مشهور یونان سیر را به عنوان ضد سرطان توصیه کرده است.دو عنصر بسیار با اهمیت ژرمانیوم وسلنیوم با مقادیر کم در سیر وجود دارند که به نظر میرسد فعالیت ضد سرطانی سیرمربوط به آنهاست.
یکی از مکانیسمهای اثبات شده تاثی سیر در جلوگیری از تشکیل نیتروامین است.
نیتروزامین جسمی است که در مرحله هضم و تغییرات مواد غذایی در بدن تولید میشود ویکی از قوی ترین ماد سرطان زا به شمار می آید.
اثرات قلبی-عروقی= یکی از اثرات بسیار مهم سیر محافظت کنندگی از سیستم قلبی-عروقی و جلوگیری از مرگ ومیر مربوط به بیماریهای قلبی-عروقی بسیار موثر هستند.از جمله اثرات خوب در این زمینه شامل موارد زیر است:
خاصیت کاهش کلسترول : بر حسب مطالعات زیاد کلسترول بالای 200 با مصرف مقادیر معینی سیر به حد طبیعی میرسد.میزان 10میلی گرم آلی سین یا معادل آن سیر میتواند باعث کاهش 10درصدی LDLو افزایش 15درصدی HDLو کاهش 15 درصدی تری گلیسیرید ها شود.
خاصیت کاهش پرفشاری خون: در یک تحقیق انجام شده مصرف معادل 7/2-8/1 گرم سیر روزانه به مدت 3-1 ماه نشان داد که به طور متوسط 11 میلی متر جیوه فشار سیستولی و 5 میلی متر جیوه فشار دیاستولی کاهش می یابد .بررسی همین نتایج نشان داد که مصرف سیر میتواند 25-20درصد حملات قلبی را کاهش دهد.
کاهش چسبندگی پلاکتها : در یک مطالعه بر روی 120 نفر با مصرف مقدار 900 میلی گرم از پودر خشک سیر به طور روزانه ،در مدت 4 هفته ،چسبندگی پلاکتها در گروه مصرف کننده سیر از بین رفته بود،چسبندگی پلاکتها از عوامل امراض قلبی ،حمله ها و تنگی وتصلب شرایین است.
خاصیت حل کنندگی فیبرین: فراورده های استاندارد سیر ،فراورده های روغنی سیر ،سیرخام ویا پخته دارای خاصیت افزایش حل فیبرین سرم می باشد.
این افزایش در 6 ساعت اول بعد از هضم صورت گرفته وتا 12 ساعت ادامه خواهد داشت.
خاصیت کاهش قند خون : سیر وآلی سین دارای اثر کاهش قند خون هستند مطالعات جدید افزایش متابولیسم کبدی ، افزایش ترشح انسولین و جلو گیری از غیر فعال شدن انسولین توسط بعضی از مواد از جمله مکانیسمهای آلی سین موجود در سیررا تاکید کرده است.
نکاتی قابل توجه در مورد سیر:
1- چون خواص اصلی سیر مربوط به مواد گوگردی آن است که در حرارت کم تبخیر می شوند، اثرات دارویی سیر پخته وسرخ شده (به خصوص هر چه بیشتر حرارت ببیند)به مراتب کمتر از سیر خام است.
2- با توجه به مواد گوگردی موجود در سیر ترشی ،این محصول قطعا خواص سیر را خواهد داشت ولی تغییرات آن با گذشت زمان و یا عوامل دیگر مورد مطالعه قرار نگرفته است.
3- چون مواد موثر در سیر در اثر له شدن سیر آزاد شده و تحولاتی در فرمول و اثرآن ایجاد می شود ،لذا خوردن سیر به صورت حبه (بلعیدن به صورت حبه یا قطعات درشت)تاثیر چندانی نسبت به سیر جویده وله شده نخواهد داشت و به همان حال دفع می شود.
4- سیر نواحی مختلف دارای مقادیر مختلفی از مواد مؤثر می باشد که اکثر آنها مورد تجزیه دقیق قرار نگرفته اند .ولی می توان گفت هر چه بوی سیر بیشتر باشد مواد گوگردی آن بیشتر و اثرات آن به مراتب قوی تر است .
5- پودر سیردر صورتی که خیلی کهنه نباشد دارای خواصی مشابه سیر تازه است.
6- خواص سیر تازه که اکثرأ همراه با سبزی خوراکی روزانه به بازار عرضه می شود تا حدی شبیه به سیر (سیر حبه )است.
7- با توجه به این که بوی سیر که از دهان استشمام می شود مربوط به دفع مواد گوگردی آن از طریق ریه است،لذا ماده مؤثری که بتواند از این بو جلوگیری کند وجود ندارد. تنها بعضی از مواد خوشبو کننده دهان ممکن است تا حد کمی تاثیر گذار باشد.
8- یکی از موادی که به میزان کم باعث کاهش بوی سیر از دهان می شود ،برگ جعفری تازه به صورت خوراکی است.
صفحه قبل صفحه بعد