بهداشت حرفه ای
بهداشت کامل در زندگی فردی و اجتماعی است و عمل به این توصیه های بهداشتی، ضامن سلامت فردی و اجتماعی اوست.

 

سید جواد علوی درباره غذاهایی که اجتماعشان با همدیگر ممنوع است، اظهار داشت: مصرف لبنیات با گوشت سفید (مرغ ،ماهی و…) مصرف تخم مرغ و ماهی به دلیل اختلاف در مزاج انسان‌ها، احتمال بروز بیماری‌هایی مانند جزام (خوره)، فالج، نقرس، بواسیر، قولنج، درد دندان و امراض رطوبتی می‌شود.

1x1.trans این غذاها را با هم نخورید

به گفته وی مصرف سرکه و حلیم، مصرف لبنیات و ترشیجات باعث انجماد شیر در معده می‌شود، مصرف پنیر و ماست چکیده، پنیر و بادام، سرکه و عدس یا سرکه و ماش و سرکه و ماست، باعث لکه و پیسی در پوست صورت می‌شود.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: مصرف ماست و ترب، شیر برنج و سویق(آردگندم) که باعث قولنج و بروز نفخ در بدن می‌شود. مصرف انار و حلیم(هریسه) که باعث گرفتگی در مویرگ‌ها می‌شود. مصرف خربزه و عسل که باعث سنکوب شدن و سایر امراض می‌شود.

علوی عنوان کرد: مصرف خربزه و مویز یا خربزه و انبه نیز مناسب نیست، مصرف کله گوسفند و انگور به علت تشدید لزوجیت و بلغمیت (مزاج سرد و تر) ممنوع است و خوردن اغذیه گرم و سرد با هم، و همچنین خوردن غذاهایی که دارای طبیعت سرد هستند و در نهایت خوردن غذاهایی که دارای طبیعت گرم هستند و همچنین خوردن غذاهای نفخ آور به همراه اغذیه نفخ آور ممنوع است.

خوردن غذاهایی که بر روی غذاهای قبلی ممنوع است

وی گفت: خوردن سرکه بعد از برنج غذاهای نفخ آور، لزج ،گس، لطیف (ماهی ،شیر و هندوانه) و سنگین به ترتیب بر روی غذاهای نفخ آور، لزج ،گس ،لطیف وسنگین خورده شده مناسب نیست.

این کارشناس طب سنتی با بیان اینکه آشامیدن آب سرد بعد از غذاهای گرم یا بعد از استحمام مفید نیست، افزود: آشامیدن آب سرد بعد از خوردن میوه‌ها به خصوص میوه‌های سرد مانند خربزه و هندوانه باعث تولید سم در بدن می‌شود.

علوی بیان کرد: آشامیدن آب گرم بعد از غذای شور، آشامیدن آب سرد هنگامی که معده خالی باشد مثلاً ناشتا، خوردن ترشی بعد از شیرینی، آشامیدن آب سرد بعد از ورزش و ریاضت و حرکات سنگین، خوردن خربزه و هندوانه بر روی آب گوشت و گوشت‌ها باعث سنگینی و بروز امراض متعدد می‌شود.

وی ادامه داد: آشامیدن آب سرد و بلافاصله خوابیدن، آشامیدن آب بلافاصله پس از صرف غذا به خصوص در سرد مزاج‌ها، آشامیدن آب در هنگام غذا خوردن، آشامیدن آب سرد بدون توقف احتمال آن را دارد که امراض متعددی رخ دهد، از آن جمله اگر سردی آن به قلب برسد به علت انطفاع حرارت غریزی احتمال سکته خواهد بود. همچنین، اگر به کبد برسد موجب بیماری استثقاء خواهد بود. اگر سردی آن به مغز برسد موجب استرخاء و سستی اعضا (ام اس) خواهد بود. و همچنین اگر سردی آن به آلات تنفس و صوتی برسد باعث اختلال در عملکرد اعضای مذکور خواهد شد.

این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: آشامیدن آب بعد از خوردن غذاهای ترش، شیرین و مصرف آب بعد از خوردن ادویه اسهال آور است، همچنین، آشامیدن آب سرد بعد از غذا و بعد از شیرینی‌ها اعث آسیب رساندن به دندان‌ها و افتادن زودرس آنها می‌شود.




ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

بسم الله الرحمن الرحیم


برای سه رده سنی کودک ونوجوان و جوان پاسخ ها به سوال از وجود خدا  متفاوت است. لذا برای هر رده سنی به صورت جداگانه توضیح میدهیم.

برای کودکان

در رده سنی کودکان نیازی به استدلال برای وجود خالق نیست.کودکان هرچه را که پدر و مادر بگویند  قبول می کنند. در مورد وجود خالق چون این امر با فطرت پاک آنها سازگار است ، بهتر و زودتر هم خواهند پذیرفت و معمولا دلیلی طلب نمی کنند.کافی است به آنها گفته شود که خدایی وجود دارد و با بیان محبت ونعمت های الهی سعی کنیم محبت خدا را هرچه بیشتر در دل او ایجاد کنیم. مثلا در روایات آمده است که در سه سالگی جمله لا اله الا الله را به  کودک بیاموزید و او را تشویق به تکرار کنید.سایر عقاید را هم باید به همین ترتیب و متناسب با سن برای او بازگو کرد.

برای نوجوانان

درمورد نوجوانان که توان عقلی بیشتری دارند بهتر است از محسوسات  و عالم طبیعت و نظم حاکم بر آن استفاده شود. نظم موجود در عالم را در موارد مختلف برشمرده و توضیح دهیم و سپس نشان دهیم که این نظم نم یتواند بدون ناظم وخالق باشد. برای نوجوانان از داستان ها نیز می توان به خوبی بهره گرفت. در زیر سه نمونه از داستان هایی در این زمینه وجود دارد را بیان می کنیم:

داستان اول:
 روزی پیامبر اكرم(ص) با اصحاب خویش از کنار پیرزنی عبور کردند كه با چرخ دستی نخ ریسی می كرد. از او پرسید: خدا را به چه دلیل شناختی؟ پیرزند دستش را كه به دسته چرخ بود، برداشت و چرخ ایستاد. پیرزن گفت: به این دلیل، همچنان كه این چرخ دستی نیاز دارد برای چرخیدن، چرخ عظیم جهان كه همواره در گردش است، دستی مقتدر می گرداند.

داستان دوم:
 در زمان قدیم پادشاهی بود كه به خدا ایمان نداشت اما وزیری داشت كه خدا پرست بود. هر چه وزیر برای اثبات خدا دلیل می آورد، شاه قبول نمی كرد تا این كه وزیر دستور داد در یك بیابان دور افتاده كه هیچ ساختمان و درختی نبود، یك ساختمان خیلی خوبی ساختند و اطراف آن را درخت كاری كرده و جوی های آب در زیر درختان جاری ساختند. یك روز وزیر، پادشاه را به شكار دعوت كرد. پادشاه نگاهش به آن ساختمان افتاد و از وزیر پرسید: در زمان های گذشته كه برای شكار به این جا می آمدیم، چنین ساختمانی نبود. چه كسی این ها را ساخته است؟

وزیر پاسخ داد: این ها خود به خود به وجود آمده اند. پادشاه گفت: مرا مسخره می كنی؟ این چه حرفی است كه می زنی؟ آیا می شود كه این ساختمان زیبا خودش ساخته شده باشد؟ وزیر گفت: وقتی بنای این ساختمان محقر و كوچك بدون بنّا غیر ممكن باشد، چگونه می شود كه بنای آسمان ها و زمین و موجودات بسیاری كه روی آن هستند، بدون آفریدگار باشد؟! پادشاه متوجه شد و به وجود خدا اعتراف كرد.

 

داستان سوم:

نیوتن برای اثبات خدا به دوست ملحد خود از ماکت منظومه شمسی استفاده کرد.ماکتی از منظومه شمسی که با زدن کلیدی سیارت طراحی شده به در خورشید می چرخیدند. دوست نیوتن با دیدن این صحنه اولین سوالش این بود این ساخته کیست؟ نیوتن در جواب گفت خود به خود به وجود آمده است! دوستش پرسید مگر می شود چیزی به این زیبایی و دقت خود به خود به وجود آمده باشد؟ نیوتن از فرصت استفاده کرده وگفت چطور می شود که این ماکت نمی تواند بدون سازنده و خالق باشد ولی نمونه بسیار بزرگتر و دقیقتر و زیباتر آن که همان منظومه شمسی است بدون خالق باشد.
برای مطالب بیشتر میتوانید از کتاب های زیر هم استفاده کنید
1)    خدااشناسی قرآنی کودکان، غلام رضا حیدری ابهری.
2)     ده درس خدا شناسی برای جوانان، آیت الله ناصر مکارم شیرازی.
3)    نشانه هایی از او ، رضا صدر.

برای جوانان 

برای جوانان میتوان علاوه بر استفاده  از بیان شگفتی ها و نظم حاکم بر جهان از استدلال های دقیقتر عقلی هم بهره برد .دو استدلال از کتاب آموزش عقاید آیت الله مصباح یزدی برای اثبات خالق آمده در زیر آورده شده

استدلال اول:
همين كتابهایى كه  داريد نشانه‌اى از اوست، مگر نه اينست كه با خواندن آن، با نويسنده آگاه و هدفدارى آشنا مى‌شويد؟ آيا هيچگاه احتمال داده‌ايد كه اين كتاب در اثر يك سلسله فعل و انفعالات مادى بى هدف بوجود آمده و نويسنده هدفدارى ندارد؟ آيا احمقانه نيست كه كسى بپندارد كه يك دائرة المعارف بزرگ چند صد جلدى در اثر انفجارى در يك معدن فلزات بوجود آمده است بدينگونه كه ذرات آنها بصورت حروفى در آمده و با برخورد تصادفى با پاره هاى كاغذ، نوشته هايى را پديد آورده و سپس كاغذها با تصادف ديگرى تنظيم و صحافى شده است؟!
اما پذيرفتن تصادفات كور براى تبيين پيدايش اين جهان عظيم با آن همه اسرار و حكمتهاى شناخته و ناشناخته، هزاران بار احمقانه‌تر از آن پندار است!

آرى، هر نظم هدفمندى نشانه‌اى از ناظم هدفدار است و چنين نظمهايى در سراسر جهان، مشاهده مى‌شود و همگى يك نظام كلى را تشكيل مى‌دهند كه آفريننده حكيمى آن را پديد آورده و همواره دست اندركار اداره آن است.




استدلال دوم:

هر چيزى كه بتوان آنرا «موجود» دانست از دو حال، خارج نخواهد بود: يا وجودى براى آن، ضرورت دارد و خودبخود موجود، و به اصطلاح «واجب الوجود» است و يا وجودش ضرورت ندارد و مرهون موجود ديگرى است و به اصطلاح «ممكن الوجود» مى‌باشد. و بديهى است كه اگر تحقق چيزى محال باشد هرگز وجود نخواهد يافت و هيچگاه نمى‌توان آن را موجود دانست. پس هر موجودى يا واجب الوجود است و يا ممكن الوجود.
با دقت در مفهوم «ممكن الوجود» روشن مى‌شود كه هر چيزى مصداق اين مفهوم باشد معلول و نيازمند به علت خواهد بود، زيرا اگر موجودى خودبخود وجود نداشته باشد ناچار بوسيله موجود ديگرى بوجود آمده است چنانكه هر وصفى كه بالذات نباشد ثبوت آن بالغير خواهد بود، و مفاد قانون عليّت هم همين است كه هر موجود وابسته و ممكن الوجودى نيازمند به علت است، نه اينكه هر موجودى نياز به علت دارد تا گفته شود: پس خدا هم احتياج به علت دارد، يا گفته شود: اعتقاد به خداى بى علت، نقض قانون عليّت است!
از سوى ديگر اگر هر موجودى ممكن الوجود و نيازمند به علت باشد هيچگاه موجودى تحقق نخواهد يافت، و چنين فرضى نظير آنست كه هر يك از افراد يك گروه، اقدام خود را مشروط به شروع ديگرى كند كه در اين صورت، هيچ اقدامى انجام نخواهد گرفت. پس وجود موجودات خارجى، دليل آنست كه واجب الوجودى موجود است.

برای توضیح وتبیین بیشترو مطالعه مقدمات استدلال می توانید به کتاب آموزش عقاید آیت الله مصباح مراجعه نمایید.

علی حسنوند

منبع:http://shia-patogh.blogfa.com/post/344

 



ادامه مطلب...
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

چرا امام صادق(ع) به خوردن سیب، انگور و انار توصیه کردند؟

خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم بشر از طرف دانشمندان و متخصصان تغذیه همواره حائز اهمیت بوده است.

بحث خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها از ابتدای خلقت انسان، به‌صورت علمی و غیرعلمی وجود داشته و از دیرباز از واجبات زندگی بشر محسوب می‌شده است؛ البته دستورات خداوند متعال نیز که از طریق انبیا و ائمه معصومین (ع) به انسان‌ها گوشزد شده، غیر از این موضوع مهم نیست.
 
تا به امروز نیز خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم بشر از طرف دانشمندان و متخصصان تغذیه حائز اهمیت بوده است. کتاب اطعمه و اشربه (خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها) مجموعه ای از آیات قرآن کریم و احادیث و روایات نورانی ائمه معصومین (ع) و سخنان گهربار حکمای گرانقدر پیشین و مشتمل بر سه بخش مهم کلیات طبی، فقهی و اخلاقی می‌باشد که هر کدام به بخش‌های مختلف تقسیم می‌گردد.

 در این کتاب سعی شده، آیات مربوط به تغذیه جسمی و روحی، چه از جنبه مادی و چه از جنبه آخرتی، احادیث و روایات موجود در کتب معروف و متقن شیعه و کتاب فقه استدلالی لمعه و کتب اخلاقی شیعه استفاده گردد تا به اسناد مذکور اشکالی وارد نشود.

احادیث و روایات موجود در کتاب، از دیدگاه متخصصان روایی، به جهت سیاسی نبودن موضوع، در طول تاریخ از دستبرد دشمنان در امان بوده است، لذا هیچ یک از علما دلیلی بر آوردن نام روات در حین روایت ندیده و در بسیاری از موارد فقط به لفظ «روایت شده» اکتفا کرده‌اند.

شک نیست که تأثیر میوه‌ها در جسم بشر مانندن سایر غذاها و شاید بیشتر از برخی از آنها باشد؛ تأثیر بعضی از آنها تابع ترکیب شیمیایی آن به نسبت ترشی و شیرینی و داشتن ویتامین‌ها و پروتئین‌های مختلف در آن است و لذا بعضی از آنها هضم کننده غذا و بعضی ملین و بعضی ادرارآور و بعضی مقوی بوده و تأثیرات و خواص فراوانی دارند.

باید دانست که بهترین چیزی که از نظر بهداشت لازم است و پزشکان بیماران خود را همواره به آن توصیه می کنند، شستن میوه و پاک کردن آن از گرد و خاک و آلودگی‌های دیگر است. پس اگر انسان میوه را بدون شستن بخورد، در حالی وارد بدن می‌شود که حامل میکروب است و میکروب را در معده جایگزین می‌کند، در این هنگام چیزی که از آن فرار می‌کرد، عارض او می‌شود و میکروب در بدن اثر می‌گذارد؛ برای همین است که پزشکان همواره به بیماران خود توصیه می‌کنند که پیش از خوردن میوه آن را به دقت بشویند و از خوردن میوه نشسته پرهیز کنند.
 امام صادق (ع) نیز می فرماید: «هر میوه‌ای سمی دارد آن را با آب بشویید و در آب فرو ببرید.»

اکنون فواید برخی از میوه‌ها را به‌عنوان نمونه ذکر می‌کنیم؛ چون ذکر همه آنها در این مختصر نمی‌گنجد.
 

1-انگور
امام صادق (ع) فرمودند: «انگور عصب را محکم می‌کند و ناراحتی را از بین می‌برد و نفس را پاک می‌کند» و نیز فرمودند: «پیامبری از پیامبران خدا از غصه پیش خدا شکایت برد، پس خدا به او وحی کرد که انگور بخور.»

پزشکان گفته‌اند: انگور سه کار را با هم انجام می‌دهد: مسهل معده و پاک کنده خون و غذا برای بدن است، آب آن باعث تجدید قوا می‌شود و گردش خون را تنظیم می‌کند و برای گازهای معده مفید است و نیز کبد و کلیه را مداوا می‌کند و تب را می‌برد و برای سوءهاضمه و نقرس و بیماری‌های قلب و صفرا و باد و بواسیر سودمند است و از پیشروی سل و سرطان جلوگیری می‌کند.
 
دانشمندان داروشناس می‌گویند: انگور ترشحات معده را زیاد می‌کند و برای طحال و گرفتگی ستون فقران مفید است و در آن اندکی گاز ارسنیک وجود دارد که باعث زیبایی رنگ صورت می‌شود و لذا برای بیماران سفلیس و سل و سرطان فایده دارد. همچنین انگور دارای ویتامین‌های A-B-C می باشد.

2- سیب
امام صادق (ع) می‌فرمایند: «سیب بخورید که حرارت را برطرف می‌نماید و درون را خنک می‌کند و تب را می برد» و فرمودند: «اگر مردم می‌دانستند که سیب چه خواصی دارد بیماران خود را جز با آن مداوا نمی کردند و آن سریع‌ترین اثر را در قلب دارد و آن را شاد می‌کند» و فرمودند: «به تبدارانتان سیب بدهید که چیزی نافع‌تر از آن نیست.»

این چیزی است که امام در کلمات کوتاه و جامع خود بیان کرده و پزشکان گفته‌اند: سیب نشاط‌‌آور و تقویت‌کننده قلب و دماغ و کبد است و هم خوردن و هم بوییدن آن مفید است؛ همچنین سیب برای خفقان و تنگی نفس فایده دارد و ضعف دهانه معده را اصلاح می‌کند و اشتهاآور است؛ سیب پخته برای تسکین سرفه خوب است و بیماری‌های پوستی و بی‌خوابی را تخفیف می‌دهد.

می‌گویند: هر صد گرم سیب 65 واحد ویتامین آ، 15 واحد ویتامین B و 30 واحد ویتامین C دارد.

3- انار
امام صادق (ع) فرمودند: «به کودکانتان انار بخورانید که سبب سرعت رشد و جوانی آنها می‌شود» و فرمودند: «انار را با پیه بخورید که آن معده را دباغی می‌کند و بر ذهن می‌افزاید.»

پزشکان گفته‌اند: انار خون را تصفیه می‌کند و خلط ‌آور است و برای کسانی که مزاج گرم دارند خوب است و تنگی‌ها را می‌گشاید و ملین شکم و مقوی کبد و مفید برای یرقان و طحال و خفقان و قلب و سرفه حاد است، صدا را صاف می‌کند و سبب ایجاد نشاط در صورت می‌شود و بدن را سیراب می‌سازد و برای درمان کرم‌های روده مؤثر است.

در سخن امام تأمل کن که فرمود: انار سبب سرعت در جوانی می‌شود، خواهی دید که همه این خواص که پزشکان گفته‌اند در این جمله بیان شدده است؛ زیرا کودکان به رشد کامل نمی رسند مگر اینکه خونشان صاف و خلط بیرون آید و کبد قوی شود و صورت نشاط پیدا کند و بدن سیراب شود.

 همچنین در سخن امام که فرمود: «انار معده را دباغی می‌کند»، تأمل کن، خواهی دید که معده وقتی دباغی می‌شود که رطوبت زاید آن که باعث سستی اعصاب معده می‌شود، خشک گردد، غذا را بهتر هضم می‌کند و چون غذا خوب هضم شود، خون پاکیزه تولید می‌کند و در بدن نیرویی تولید می‌شود که در مقابل بیماری‌ها مقاومت می‌کند.




ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
خوراکی های مضر در دوران بارداری


زرشک و زعفران برای زنان باردار خطرات جبران ناپذیری دارد و سقط کودکشان را به دنبال دارد.

به گزارش گوگل هلث، در طی آزمایشاتی که روی 150 زن انجام شد دانشمندان دریافته اند کسانی که در سه ماهه اول بارداری زرشک ،زعفران مصرف می کنند جان کودکشان در خطر میافتد و دچار زایمان زودرس نیز می شوند.

نتایج تحقیقات پژوهشگران حاکی است که این دارو سبب انقباض عضله ها می شود و حتی مصرف آن تنفس مادران را نیز با مشکل دچار می کند.

مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد زنان باردار به هیچ وجه نباید در غذاهای خود از زعفران استفاده کند.



تاریخ: شنبه 22 تير 1392برچسب:خوراکی های مضر در دوران بارداری,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

حضرت محمد (صلى الله عليه وعلى آل بيته وصحبه وسلم) فرمودند:هرگز انحراف جنسي گسترش پيدا نمي كند و در ميان مردم شايع نمي شود مگر اينكه عده اي در آن زياده روي كنند. در اين صورت به بيماري ها و آفت هايي مبتلا مي شوندكه در ميان گذشتگان آن ها نبوده است.

همچنين ايشان فرمودند:هنگامي كه زنا (محصن يا محصنة) بين عده اي خاص شيوع پيدا كند، مرگ و مير ميان آن ها زياد مي شود.

با نگاهي به آمار امور جنسي در آمريكا مي توان درستي اين حديث را دريافت:

1- هرساله 134000 مورد جديد از بيماري سفليس رخ مي دهد كه بيشترين آمار در 40 سال گذشته است.

2- هر ساله 1.3 ميليون مورد بيماري سوزاك ( اتشك) رخ مي دهد.

3- هر ساله 24 ميليون مورد از ويروس عامل ايجاد ورم پوستي(HPV) رخ مي دهد كه درصد بيشتري از آن در ميان جوانان مشاهده مي شود.

4- 63% از بيماري هاي ناشي از تماس جنسي (STD) هر ساله ميان افراد زير 25 سال اتفاق مي افتد.

5- بيماري ايدز مهم ترين عامل مرگ بين افراد 25 تا 44 سال است.

6- كاندوم هاي HPVهيچ گونه حفاظتي در مقابل اين بيماري كه عمده ترين مشكل از ديد متخصصان بيماري هاي مربوط به زنان است ايجاد نمي كند و باعث تقريبا تمامي سرطان هاي گردنه رحم است.

انسان از هيچ چيز به اندازه سهل انگاري، زنا، لواط، زناي با محارم، رابطه جنسي زن با زن صدمه نديده است و اين ها در جوامعي ديده مي شود كه خود را از قوانين الهي دور كرده اند.



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 10 تير 1392برچسب:سخنی از پیامبر راجب بیماری های قرن 21 ,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی




 

همه روزه از کشف علمی جدیدی درباره فواید عسل باخبر می شویم . یکی از آخرین آنها اینکه عسل حاوی ضد باکتری( آنتی بیوتیک ) های قوی می باشد...

در یک بررسی جدید که دانشگاه سیدنی آن را انجام داده است . پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که عسل دارای قدرت شگفت انگیزی در صیانت از بدن در برابر باکتری ها دارد . "دی کارتر" استاد شرکت کننده در دانشکده علوم زیستی و میکروبی از دانشگاه سیدنی می گوید : عسل می تواند جایگزین بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشد . همچنین استفاده از عسل بعنوان کمک دهنده آنتی بیوتیک عمر مفید بودنشان را افزایش می دهد

  

عسل بهترین غذا برای کودکان ، جوانان و بزرگسالان می باشد. عسل صدها ماده مفید برای بدن را داراست: ویتامین های ضروری برای رشد ، املاح و مواد معدنی و....

 

  

در زیر به صورت بسیار خلاصه وار چند مورد از فواید عسل را مرور می کنیم...

عسل و درمان سرطان پوست:

بعد از تحقیقات طولانی دکتر Glenys Round  متخصص امراض سرطان کشف عجیبی در مورد عسل انجام داد. او می گوید ما از عسل برای درمان سرطان پوست استفاده می کنیم عسل از پوست عبور می کند و آنچه که دارو های شیمیایی از انجام آن عاجز می مانند را انجام می دهد.

عسل و درمان زخم ها:

بسیاری از دارو ها از درمان زخم ها عاجز ماندند . در حالی که عسل می تواند زخم ها را بدون هیچگونه عوارض جانبی درمان دهد. (سالانه 6 بلیون دلار صرف درمان سوختگی ها و زخم ها می شود که در صورت استفاده از عسل مقدار قابل توجهی از این مبلغ صرفه جویی می شود)

  

عسل و درمان زخم معده:

عسل در درمان زخم معده و التهاب حنجره کاربرد فراوان دارد. عسل سبب پراکنگی تجمع میکروب ها و در نتیجه ضعیف شدن و از بین رفتن آنها می شود.

و اکنون تیتر وار...

 -  درمان بی خوابی با حل کردن یک قاشق عسل در آب و نوشیدن آن قبل از خواب...

- درمان شکاف لب ها و درمان پوست چروکیده و افتاده....

- یک قاشق عسل در هر روز می توند فرد را از سکته های قلبی ناگهانی باز دارد...

- در یک تحقیق جدید دانشمندان می گویند که خوردن یک قاشق عسل هر روز در درمان سرفه های مزمن بیشتر از دارو های شیمیایی معرف موثر است

- قدرت بالا در درمان آسم و التهاب ریه ها

- درمان اضطرابات روحی و عصبی

- درمان التهابات لثه و پوسیدگی دندان

- موثر بودن در درمان ضعف جنسی و نازایی

و فواید بی شمار دیگر که در حوصله این مطلب نمی گنجد....

قرآن چه می گوید...

خداوند حکیم ، خالق زبور و عسل به خاصیت درمانی عسل اشاره کرده است و می فرماید:

(يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآَيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ) [النحل: 69]

ترجمه:« از درون [شكم] آن شهدى كه به رنگهاى گوناگون است بيرون مى‏آيد در آن براى مردم درمانى است راستى در اين [زندگى زنبوران] براى مردمى كه تفكر مى‏كنند نشانه [قدرت الهى] است»





تاریخ: دو شنبه 10 تير 1392برچسب:عسل و ویژگی های درمانی باور نکردنی,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی


دلیل غسل جنابت چیست؟…
 
 
به هنگام خروج منی یا آمیزش جنسی هم روح متأثر می شود و هم جسم. غسل جنابت که هم شستشوی جسم است و هم به علت اینکه به قصد قربت انجام می یابد شستشوی جان است، اثر دوگانه ای روی جسم و روح می گذارد تا روح را به سوی خدا و معنویت سوق دهد و جسم را به سوی پاکی و نشاط و فعالیت.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
سوال: چرا اسلام دستور می دهد که به هنگام جنب شدن تمام بدن را بشوییم در حالی که فقط عضو معینی آلوده می شود و آیا میان بول کردن و خارج شدن منی تفاوتی هست که در یکی فقط محل را باید شست و در دیگری تمام بدن را؟

 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 1 فروردين 0برچسب:دلیل غسل جنابت چیست؟…,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
 

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

حافظه و فراموشی؛ از منظر روایات

 


 

مقدّمه

 

 بر اساس آموزه های طبّ اسلامی و سنّتی ایران، مزاج مغز، سرد و تر است. به بیان ساده، بزرگترین اعصاب بدن به مغز می رسند و فعّالیّتشان در این جا سامان می پذیرد؛ مرکز واکـنـش هـای حـواسّ پنج گانه در مغز است و «روان» با حرارت بسیار زیاد خود، از قلب به سمت مغز حرکت می کند و این همه، حرارت فوق العاده ای ایجاد می کنند که اگر مزاج مغز، جز این بود؛ به سرعت دچار خشکی می شد و از کار باز می ماند. بیماری های مغز نیز مانند سایر اعضای بدن، می تواند ناشی از سوء مزاج های مختلفی باشد؛ یعنی گاهی بر اثر خشکی زیاد، گاه به دلیل رطوبت بیش از اندازه، بعضی مواقع به خاطر افزایش گرما و گهگاه نیز در نتیجه غلبه سرما، مغز دچار اختلالات متعدّدی می شود که هر کدام درمان خاصّ خود را دارند. قوّت و ضعف حافظه نیز بر همین قاعده است و بنابراین در افراد مختلف، باید نحوه درمان های گوناگونی را برای افزایش حافظه در پیش گرفت؛ برای مثال همان گونه که یک فرد صفراوی(مزاج گرم و خشک)، با خوردن کمی خنکی، روند فکری بهتری را تجربه خواهد نمود؛ یک فرد بلغمی(مزاج سرد و تر) با خوردن سردی زیاد، دچار اختلال شدید در فرآیند تفکّر و تصمیم گیری خواهد شد؛ امّـا در این جزوه، بـه طـور ســاده، کم حافظگی را به مهمترین و شایعترین دلیل آن، یعنی استیلای رطوبت و برودت بر مغز(بلغمی شدن بیش از اندازه مغز)، تعریف می کنیم و سعی نموده ایم با مراجعه به روایات وارد شده از حضرات معصومین(علیهم السّلام)، دید نسبتا کاملی از از این موضوع را از منظر طبّ شیعی در اختیار شما بگذاریم.


تذکّر: تاکید این مقاله بر تقویت حافظه است و احادیث بر این اساس گزینش شده اند؛ به همین دلیل از ذکر احادیث بسیاری که به سایر جنبه های فکر و ذهن پرداخته اند؛ خودداری نموده ایم.

کلّیات

 

- الکافی 1 20 کتاب العقل و الجهل … ص10: َ وَ الْحِفْظُ وَ ضِدَّهُ النِّسْیَان: و حافظه{از لشگریان عقل است} و ضدّ آن فراموشکاری است.‏

 

- وسایل‏ الشیعه 7 198 37- باب استحباب الصلاه علی محمد و آله عند النسیان … ص198: مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ فِی الْعِلَلِ عَنْ اَبِیهِ عَنْ سَعْدٍ عَنْ اَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ الْبَرْقِیِّ وَ فِی عُیُونِ الْاَخْبَارِ عَنْ اَبِیهِ وَ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ سَعْدٍ وَ الْحِمْیَرِیِّ وَ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی وَ اَحْمَدَ بْنِ اِدْرِیسَ کُلِّهِمْ عَنْ اَحْمَدَ بْنِ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْبَرْقِیِّ عَنْ اَبِی هَاشِمٍ دَاوُدَ بْنِ الْقَاسِمِ الْجَعْفَرِیِّ عَنْ اَبِی جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ علیه السّلام فِی حَدِیثٍ اَنَّ الْحَسَنَ علیه السّلام اَجَابَ السَّایِلَ الَّذِی سَاَلَهُ عَنِ الذُّکْرِ وَ النِّسْیَانِ فَقَالَ اِنَّ قَلْبَ الرَّجُلِ فِی حُقٍّ وَ عَلَی الْحُقِّ طَبَقٌ فَاِنْ صَلَّی الرَّجُلُ عِنْدَ ذَلِکَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلَاهً تَامَّهً انْکَشَفَ ذَلِکَ الطَّبَقُ عَنْ ذَلِکَ الْحُقِّ فَاَضَاءَ الْقَلْبُ وَ ذَکَرَ الرَّجُلُ مَا کَانَ نَسِیَ وَ اِنْ هُوَ لَمْ یُصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ اَوْ نَقَصَ مِنَ الصَّلَاهِ عَلَیْهِمُ انْطَبَقَ ذَلِکَ الطَّبَقُ عَلَی ذَلِکَ الْحُقِّ فَاَظْلَمَ الْقَلْبُ وَ نَسِیَ الرَّجُلُ مَا کَانَ ذَکَرَهُ: قلب انسان در ظرفی درپوشیده قرار دارد؛ اگر بر محمّد و آل محمّد درودی تمام بفرستد، آن درب از روی آن ظرف برداشته می شود و آن چه که فراموش نموده به یاد می آورد و اگر صلوات نفرستد یا چیزی از آن کم بگذارد؛ آن درب روی حقّ را می پوشاند و قلب را تاریکی فرا می گیرد و انسان، آن چه را به یاد دارد، از یاد می برد.

 

 

- وسایل ‏الشیعه 12 245 138- باب تحریم الکذب … ص 243: وَ عَنْهُ عَنِ ابْنِ فَضَّالٍ عَنْ اِبْرَاهِیمَ بْنِ مُحَمَّدٍ الْاَشْعَرِیِّ عَنْ عُبَیْدِ بْنِ زُرَارَهَ قَالَ سَمِعْتُ اَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السّلام یَقُولُ اِنَّ مِمَّا اَعَانَ اللَّهُ عَلَی الْکَذَّابِینَ النِّسْیَانَ: از جمله کمک هایی که خدا در مورد دروغگویان می کند؛ فراموشکاری آنهاست.

 

 

- بحارالانوار 5 208 باب 7- الهدایه و الاضلال و… ص 162: تَفْسِیرُ النُّعْمَانِیِّ، بِالْاِسْنَادِ الْآتِی فِی کِتَابِ الْقُرْآنِ عَنْ اَمِیرِ الْمُوْمِنِینَ علیه السّلام قَالَ الضَّلَالَهُ عَلَی وُجُوهٍ فَمِنْهُ مَحْمُودٌ وَ مِنْهُ مَذْمُومٌ وَ مِنْهُ مَا لَیْسَ بِمَحْمُودٍ وَ لَا مَذْمُومٍ وَ مِنْهُ ضَلَالُ النِّسْیَان: ضلالت، انواعی دارد که برخی پسندیده، بعضی ناپسند و عدّه ای هم نه اینند و نه آن؛ و از جمله آنها، ضلالت فراموشکاری است.

 

 - بحارالانوار 13 415 باب 18- قصص لقمان و حکمه … ص 408: وَ لِلْغَافِلِ ثَلَاثُ عَلَامَاتٍ السَّهْوُ وَ اللَّهْوُ وَ النِّسْیَان‏: غـافـل سـه عـلامـت دارد: حـواس پرتی، بیهوده کاری و فراموشکاری.

 

  - بحارالانوار 40 222 باب 97- قضایاه صلوات الله علیه و … : وَ سَاَلَهُ نَصْرَانِیَّانِ … وَ مَا الْفَرْقُ بَیْنَ الْحِفْظِ وَ النِّسْیَانِ وَ مَعْدِنُهُمَا واحد … عَلِیٍّ علیه السّلام … فَقَالَ اِنَّ اللَّهَ تَعَالَی خَلَقَ ابْنَ آدَمَ وَ جَعَلَ لِقَلْبِهِ غَاشِیَهً فَمَهْمَا مَرَّ بِالْقَلْبِ وَ الْغَاشِیَهُ مُنْفَتِحَهٌ حَفِظَ وَ اَحْصَی وَ مَهْمَا مَرَّ بِالْقَلْبِ وَ الْغَاشِیَهُ مُنْطَبِقَهٌ لَمْ یَحْفَظْ وَ لَمْ یُحْص‏: ( در پاسخ سوالی در مورد فرق حافظه و فراموشی، که معدن آنها در بدن یکی است) خداوند تعالی، انسان را آفرید و بر قلبش پوششی گذاشت، گاه چیزی بر قلب می گذرد و این پوشش باز است، حفظ می کند و به یاد می آورد و گاه چیزی به قلب می رسد و پوشش روی قلب است، حفظ نمی کند و به یاد نمی آورد.

 

- بحارالانوار 58 257 باب 46- قوی النفس و مشاعرها… ص 45: فَاِنَّهُ لَوْ لَا النِّسْیَانُ لَمَا سَلَا اَحَدٌ عَنْ مُصِیبَهٍ وَ لَا انْقَضَتْ لَهُ حَسْرَهٌ وَ لَا مَاتَ لَهُ حِقْدٌ وَ لَا اسْتَمْتَعَ بِشَیْ‏ءٍ مِنْ مَتَاعِ الدُّنْیَا مَعَ تَذَکُّرِ الْآفَاتِ وَ لَا رَجَاءُ غَفْلَهٍ [رَجَا غَفْلَهً] مِنْ سُلْطَانٍ وَ لَا فَتْرَهٌ [فَتْرَهً] مِنْ حَاسِدٍ اَ فَلَا تَرَی کَیْفَ جُعِلَ فِی الْاِنْسَانِ الْحِفْظُ وَ النِّسْیَانُ وَ هُمَا مُخْتَلِفَانِ مُتَضَادَّانِ جُعِلَ لَهُ فِی کُلٍّ مِنْهُمَا ضَرْبٌ مِنَ الْمَصْلَحَه: اگر نسیان نبود؛ هیچ گاه کسی از مصیبت ها جدا نمی شد و حسرت هایش پایان نمی پذیرفت و کینه هایش از بین نمی رفت و از متاع دنیا با یاد داشتن آفت های آن، لذّتی نمی برد و امیدی به غفلت سلطان و آرام نشستن حسود نمی بود؛ نمی بینی که حافظه و نسیان که دو چیز مختلف و متضادّند، در انسان تعبیه شده اند و برای هر یک، مصلحتی در نظر گرفته شده است؟

 

 

- مستدرک ‏الوسایل 11 210 8- باب فی وجوب طاعه العقل و مخالفه الجهل … ص 202: سِبْطُ الطَّبْرِسِیِّ فِی مِشْکَاهِ الْاَنْوَارِ، نَقْلًا مِنْ کِتَابِ الزُّهْدِ عَنْ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السّلام قَالَ دِعَامَهُ الْاِسْلَامِ الْعَقْلُ وَ مِنْهُ الْفِطْنَهُ وَ الْفَهْمُ وَ الْحِفْظُ وَ الْعِلْمُ… : ستونِ سرای اسلام، عقل است و تیزهوشی و فهم و حافظه و علم از او هستند.

 

 

عوامل نسیان

  بحارالانوار 59 295 باب 89- نادر … ص 289: وَ قَالَ صلّی الله علیه و آله و سلّم عَشْرُ خِصَالٍ تُورِثُ النِّسْیَانَ اَکْلُ الْجُبُنِّ وَ اَکْلُ سُوْرِ الْفَاْرِ وَ اَکْلُ التُّفَّاحِ الْحَامِضِ وَ الْجُلْجُلَانِ وَ الْحِجَامَهُ عَلَی النُّقْرَهِ وَ الْمَشْیُ بَیْنَ الْمَرْاَتَیْنِ وَ النَّظَرُ اِلَی الْمَصْلُوبِ وَ التَّعَارُّ وَ قِرَاءَهُ لَوْحِ الْمَقَابِرِ: نه چیزند که فراموشی می آورند: خوردن پنیر، پس مانده موش، سیب ترش، گشنیز؛ حجامت نقره؛ راه رفتن بین دو زن، نگریستن به دارآویخته؛ شب بیداری و خواندن سنگ قبرها.(در احادیث دیگر، ادرار در آب راکد هم ذکر شده است.)

 - الکافی 6 490 باب قص الاظفار … ص490:عِدَّهٌ مِنْ اَصْحَابِنَا عَنْ اَحْمَدَ بْنِ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَنْ اَبِیهِ عَمَّنْ ذَکَرَهُ عَنْ اَیُّوبَ بْنِ الْحُرِّ عَنْ اَبِی حَمْزَهَ عَنْ اَبِی جَعْفَرٍ علیه السّلام قَالَ اِنَّمَا قُصَّ الْاَظْفَارُ لِاَنَّهَا مَقِیلُ الشَّیْطَانِ وَ مِنْهُ یَکُونُ النِّسْیَانُ: ناخنها را کوتاه کنید که خوابگاه شیطانند و{از این مساله} فراموشی به وجود می آید.

 

 - مستدرک‏ الوسایل 16 458 112- باب نوادر ما یتعلق بابواب الاطعمه المباحه … ص 455: وَ الْاِکْثَارُ مِنْ لُحُومِ الْوَحْشِ وَ الْبَقَرِ یُورِثُ تَغْیِیرَ الْعَقْلِ وَ تَحَیُّرَ الْفَهْمِ وَ تَبَلُّدَ الذِّهْنِ وَ کَثْرَهَ النِّسْیَانِ …: زیاد خوردن گوشت حیوانات وحشی و گاو، عقل را دگرگون می کند، فهم را حیران می کند، ذهن را کودن می کند و فراموشی را زیاد می کند.‏

 

 

تقویت کننده های حافظه و ذهن

 

* قرآن، روزه داری، کندر و …

 

 - وَ مِنَ الْفِرْدَوْسِ، عَنْ عَلِیِّ بْنِ اَبِی طَالِبٍ علیه السّلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ پیامبرصلّی الله علیه و آله و سلّم خَمْسٌ یَذْهَبْنَ بِالنِّسْیَانِ وَ یَزِدْنَ فِی الْحِفْظِ وَ یَذْهَبْنَ بِالْبَلْغَمِ السِّوَاکُ وَ الصِّیَامُ وَ قِرَاءَهُ الْقُرْآنِ وَ الْعَسَلُ وَ اللُّبَانُ: پنج چیزند که فراموشی را برطرف می کنند و حافظه را می افزایند و بلغم را می برند: مسواک زدن، روزه گرفتن، خواندن قرآن، عسل و کندر.

 

 

- مستدرک ‏الوسایل 16 374 43- باب اللبن … ص 373: وَ قَالَ صلّی الله علیه و آله و سلّم عَلَیْکُمْ بِاللُّبَانِ فَاِنَّهَا تَمْسَحُ الْحَرَّ عَنِ الْقَلْبِ کَمَا یَمْسَحُ الْاِصْبَعُ الْعَرَقَ عَنِ الْجَبِینِ وَ تَشُدُّ الظَّهْرَ وَ تَزِیدُ فِی الْعَقْلِ وَ تُزَکِّی الذِّهْنَ وَ تَجْلُو الْبَصَرَ وَ تُذْهِبُ النِّسْیَانَ: بر شما باد کندر که حرارت را از قلب می زداید چنان که انگشتان، عرق را از پیشانی؛ کمر را سفت کرده؛ و ذهن را پاکیزه و دیـده را روشـن می کند و فراموشکاری را می برد.

 

 

* دعای پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم)

 - مستدرک ‏الوسایل 17 342 14- باب حکم استنباط الاحکام النظریه … : فَمَا نَسِیتُ شَیْیاً قَطُّ مُنْذُ دَعَا لِی‏: {علی علیه السّلام فرمودند} از آن گاه که {پیامبرصلّی الله علیه و آله و سلّم} دعایم کرد، هرگز چیزی را فراموش نکردم.

 * سوره حشر

 

  - مستدرک ‏الوسایل 4 312 33- باب جواز کتابه القرآن … : الْحَشْرُ مَنْ کَتَبَهَا فِی جَامِ زُجَاجٍ وَ غَسَلَهَا بِمَاءِ الْمَطَرِ وَ شَرِبَهَا یُرْزَقُ الْحِفْظَ وَ الْفِطْنَه: هر کس که سوره حشر را در جامی از شیشه بنویسد و آن را با آب باران بشوید و بنوشد، حافظه و زیرکی، روزیش خواهد شد.

  * دعا

 - دعای سبحان من لا یعتدی… که در کتاب شریف مفاتیح الجنان ذکر شده است و باید بعد از نمازها خوانده شود.

- بحارالانوار 95 20 فصل فیما یختص بالیوم الثالث… ص 19: دُعَاءٌ آخَرُ فِی الْیَوْمِ الثَّالِثِ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ وَ اَبْعِدْنِی فِیهِ عَنِ السَّفَاهَهِ وَ التَّمْوِیهِ وَ اجْعَلْ لِی نَصِیباً مِنْ کُلِّ خَیْرٍ تُنْزِلُ فِیهِ بِجُودِکَ یَا اَجْوَدَ الْاَجْوَدِینَ: (دعای روز سه شنبه) خدایا در این روز ذهن{قوی} و بیداری را نصیبم کن و از تهی مغزی و دگرگونی افکار دورم ساز و از هر خیری که در این روز نازل می کنی، نصیبی برایم قرار ده، به بخشندگی ات ای بخشنده ترین بخشندگان.

 

  - المصباح ‏ للکفعمی 199 الفصل الرابع و العشرون فی ذکر آیات الحرس و … : و عن شهاب الدین السهروردی من کان بعید الذهن قلیل الحفظ فلیقل کل یوم بعد صلاه الفجر قبل ان یتکلم یا حی یا قیوم فلا یفوت شییا علمه و لا ییوده فانه یکثر حفظه و یقل نسیانه: شهاب الدّین سهروردی می گوید: کسی که کند ذهن و کم حافظه است، هر روز بعد از نماز صبح، ذکر یا حیّ یا قیِوم را بگوید، دیگر از دانسته هایش چیزی را از کف نمی دهد و از آنها احساس خستگی نمی کند، حافظه اش زیاد و فراموشی اش کم خواهد شد.

  * عسل

  - مستدرک ‏الوسایل 16 366 37- باب اکل العسل و … ص365: وَ قَالَ علیه السّلام فِی الْعَسَلِ شِفَاءٌ مِنْ کُلِّ دَاءٍ وَ مَنْ لَعِقَ لَعْقَهَ عَسَلٍ عَلَی الرِّیقِ یَقْطَعُ الْبَلْغَمَ وَ یَکْسِرُ الصَّفْرَاءَ وَ یَقْطَعُ الْمِرَّهَ السَّوْدَاءَ وَ یُصَفِّی الذِّهْنَ وَ یُجَوِّدُ الْحِفْظَ اِذَا کَانَ مَعَ اللُّبَانِ الذَّکَرِ: در عـسل، شــفـای هـر دردی است و هر کس سرانگشتی از عسل را ناشتا بلیسد، بلغم را قطع می کند، صفرا را می شکند، تلخی سودا را می برد، ذهن را صفا می دهد و حافظه را نیکو می گرداند اگر همراه کندر نر خورده شود.

  - مستدرک‏ الوسایل 16 370 37- باب اکل العسل… ص 365: وَ قَالَ صلّی الله علیه و آله و سلّم مَنْ اَرَادَ الْحِفْظَ فَلْیَاْکُلِ الْعَسَلَ: هر کس که خواهان حافظه است، عسل بخورد.

  * مسواک

  - الکافی 6 495 باب السواک … ص495:عَنْهُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنْ عُبَیْدِ اللَّهِ الدِّهْقَانِ عَنْ دُرُسْتَ عَنِ ابْنِ سِنَانٍ عَنْ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السّلام قَالَ فِی السِّوَاکِ اثْنَتَا عَشْرَهَ خَصْلَهً هُوَ مِنَ السُّنَّهِ وَ مَطْهَرَهٌ لِلْفَمِ وَ مَجْلَاهٌ لِلْبَصَرِ وَ یُرْضِی الرَّبَّ وَ یَذْهَبُ بِالْبَلْغَمِ وَ یَزِیدُ فِی الْحِفْظِ وَ یُبَیِّضُ الْاَسْنَانَ وَ یُضَاعِفُ الْحَسَنَاتِ وَ یَذْهَبُ بِالْحَفْرِ وَ یَشُدُّ اللِّثَهَ وَ یُشَهِّی الطَّعَامَ وَ تَفْرَحُ بِهِ الْمَلَایِکَهُ: مسواک زدن یازده ویژگی دارد: از سنّت است، دهان را پاکیزه می کند، چـشـم را جـلا می دهد، پروردگار را راضی می کند، بلغم را می برد، حافظه را تقویت می کند، دندانها را سفید می کند، حسنات را دو چندان می کند، پـیـلـه دنـدانها را از بین می برد، لثه را محکم می کند، اشـتـهـای به غذا را باز می کند و ملایک را خوشحال می کند.

 * مویز

  - بحارالانوار 59 271 باب 88- نوادر طبهم ع و جوامعها … ص 260: … وَ مَنْ اَدْمَنَ اَکْلَ الزَّبِیبِ عَلَی الرِّیقِ رُزِقَ الْفَهْمَ وَ الْحِفْظَ وَ الذِّهْنَ وَ نَقَصَ مِنَ الْبَلْغَمِ: کسی که بر خوردن مویز ناشتا مداومت نماید، فهم و حافظه و ذهن، روزیش می شود و از بلغم کم خواهد شد.

  * کرفس

  - بحارالانوار 59 284 باب 88- نوادر طبهم ع و جوامعها … ص 260: وَ عَنِ النَّبِیِّ صلّی الله علیه و آله و سلّم عَلَیْکُمْ بِالْکَرَفْسِ فَاِنَّهُ طَعَامُ اِلْیَاسَ وَ الْیَسَعِ وَ یُوشَعَ وَ رُوِیَ اَنَّهُ یُورِثُ الْحِفْظَ وَ یُذَکِّی الْقَلْبَ وَ یَنْفِی الْجُنُونَ وَ الْجُذَامَ وَ الْبَرَصَ: بر شما باد به کرفس که غذای الیاس و یسع و یوشع بود(و روایت شده است) که باعث توانایی حفظ، روشنی قلب و از بین رفتن جنون و جذام و پیسی است.

  * انار

  - الکافی 6 354 باب الرمان … ص 352: عَلِیُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ بُنْدَارَ عَنْ اَبِیهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ الْهَمَذَانِیِّ عَنْ اَبِی سَعِیدٍ الرَّقَّامِ عَنْ صَالِحِ بْنِ عُقْبَهَ قَالَ سَمِعْتُ اَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السّلام یَقُولُ کُلُوا الرُّمَّانَ بِشَحْمِهِ فَاِنَّهُ یَدْبُغُ الْمَعِدَهَ وَ یَزِیدُ فِی الذِّهْنِ: انار را با پیه آن بخورید که مـعـده را دبّاغی می کند و توانایی ذهن را می افزاید.

  * سرکه

 - الکافی 6 329 باب الخل … ص329:عَلِیُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ بُنْدَارَ عَنْ اَبِیهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ الْهَمَذَانِیِّ اَنَّ رَجُلًا کَانَ عِنْدَ الرِّضَا علیه السّلام بِخُرَاسَانَ فَقُدِّمَتْ اِلَیْهِ مَایِدَهٌ عَلَیْهَا خَلٌّ وَ مِلْحٌ فَافْتَتَحَ علیه السّلام بِالْخَلِّ فَقَالَ الرَّجُلُ جُعِلْتُ فِدَاکَ اَمَرْتَنَا اَنْ نَفْتَتِحَ بِالْمِلْحِ فَقَالَ هَذَا مِثْلُ هَذَا یَعْنِی الْخَلَّ وَ اِنَّ الْخَلَّ یَشُدُّ الذِّهْنَ وَ یَزِیدُ فِی الْعَقْلِ: سفره ای نزد امام رضاعلیه السّلام پهن کردند که در آن سرکه و نمک بود و ایشان با سرکه آغاز کردند؛ پرسیدند: فدایت شوم، به ما امر کردید که با نمک آغاز کنیم فرمودند: این دو مثل همند؛ به درستی که سرکه، ذهن را قوی می کند و عقل را زیاد می نماید.

  - بحارالانوار 59 282 باب 88- نوادر طبهم ع و… ص260: وَ عَنِ النَّبِیِّ صلّی الله علیه و آله و سلّم نِعْمَ الْاِدَامُ الْخَلُّ وَ مَا افْتَقَرَ بَیْتٌ فِیهِ خَلٌّ وَ رُوِیَ اَنَّهُ یَشُدُّ الذِّهْنَ وَ یَزِیدُ فِی الْعَقْلِ وَ یَکْسِرُ الْمِرَّهَ وَ یُحْیِی الْقَلْبَ وَ یَقْتُلُ دَوَابَّ الْبَطْنِ وَ یَشُدُّ الْفَمَ وَ یَقْطَعُ شَهْوَهَ الزِّنَا الِاصْطِبَاغُ بِهِ … : بهترین خورش ها سرکه است و بیتی که در آن سرکه باشد، فقیر نمی شود و روایت شده که ذهــن را تــوانــا و عــقــل را افزون می کند؛ تلخی را می شکند؛ قلب را زنده می کند؛ جانوران شکم را می کشد؛ دهان را محکم می کند و اگر به عنوان خوراک برگزیده شود؛ شـهـوت زنــا را قـطع می کند.

  * به

  - مستدرک ‏الوسایل 16 402 69- باب السفرجل … ص399: وَ عَنْهُ صلّی الله علیه و آله و سلّم قَالَ کُلُوا السَّفَرْجَلَ فَاِنَّهُ یَزِیدُ فِی الذِّهْنِ وَ یَذْهَبُ بِطِخَاءِ الصَّدْرِ وَ یُحَسِّنُ الْوَلَدَ: به بخورید که ذهن را می افزاید؛ سنگینی سینه را از بین می برد و فرزند را زیبا می کند.

  - بحارالانوار 39 125 باب 78- تحف الله تعالی و… : فَقَالَ لِی یَا عَلِیُّ مَنْ اَکَلَ السَّفَرْجَلَ ثَلَاثَهَ اَیَّامٍ عَلَی الرِّیقِ صَفَا ذِهْنُهُ وَ امْتَلَاَ جَوْفُهُ حِلْماً وَ عِلْماً وَ وُقِیَ مِنْ کَیْدِ اِبْلِیسَ وَ جُنُودِهِ: پس {پیامبر خداصلّی الله علیه و آله و سلّم} به من فرمودند: یا علی؛ هر کس که سه روز ناشتا به بخورد، ذهنش صفا پیدا می کند و درونش از حلم و علم پر می شود و از مکر ابلیس و سپاهیانش در امان می ماند.

  * خرفه

  - وسایل ‏الشیعه 25 194 114- باب الفرفخـ….. ص : 194 وَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی اَوْ غَیْرِهِ عَنْ قُتَیْبَهَ بْنِ مِهْرَانَ عَنْ حَمَّادِ بْنِ زَکَرِیَّا عَنْ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السّلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله و سلّم عَلَیْکُمْ بِالْفَرْفَخـِ وَ هِیَ الْکَیِّسَهُ فَاِذَا کَانَ شَیْ‏ءٌ یَزِیدُ فِی الْعَقْلِ فَهِیَ: بر شما باد خـرفـه که که زیرکی می دهد و اگر یک چیز باشد که عقل را افزون کند، همین است.

  * حجامت

  - بحارالانوار 59 126 باب 54- الحجامه و… : وَ عَنْهُ علیه السّلام قَالَ الْحِجَامَهُ تَزِیدُ الْعَقْلَ وَ تَزِیدُ الْحَافِظَ حِفْظاً: حجامت، عقل را افزون کرده؛ بر قـدرت حـافـظـه می افزاید.

  * شانه زدن

  - وسایل ‏الشیعه 2 121 71- باب استحباب التمشط … : وَ فِی الْخِصَالِ عَنْ اِسْمَاعِیلَ بْنِ مَنْصُورٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْقَاسِمِ الْعَلَوِیِّ عَنْ اَحْمَدَ بْنِ عَلِیٍّ الْاَنْصَارِیِّ عَنْ اَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ ثَعْلَبَهَ بْنِ مَیْمُونٍ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ عَنْ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السّلام فِی قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ خُذُوا زِینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ قَالَ الْمَشْطُ فَاِنَّ الْمَشْطَ یَجْلِبُ الرِّزْقَ وَ یُحَسِّنُ الشَّعْرَ وَ یُنْجِزُ الْحَاجَهَ وَ یَزِیدُ فِی مَاءِ الصُّلْبِ وَ یَقْطَعُ الْبَلْغَمَ وَ کَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله و سلّم یُسَرِّحُ تَحْتَ لِحْیَتِهِ اَرْبَعِینَ مَرَّهً وَ مِنْ فَوْقِهَا سَبْعَ مَرَّاتٍ وَ یَقُولُ اِنَّهُ یَزِیدُ فِی الذِّهْنِ وَ یَقْطَعُ الْبَلْغَمَ: از امام صادق علیه السّلام درباره تفسیر آیه شریفه: «خُذُوا زِینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ» پرسیده شد؛ فرمودند:{منظور} شانه زدن است که روزی را جلب می کند؛ مو را نیکو می کند؛ حاجت را برآورده می کند؛ آب کمر را می افزاید و بـلـغـم را قـطـع مـی کـند. پیامبر خداصلّی الله علیه و آله و سلّم، پایین محاسنش را چهل بار و بالای آن را هفت بار شانه می زد و می فرمود که این کار، ذهن را توان می دهد و بلغم را قطع می کند.

  * قیلوله(خواب قبل از ظهر)

  - من‏ لایحضره الفقیه 1 503 باب کراهیه النوم بعد الغداه … : وَ اَتَی اَعْرَابِیٌّ اِلَی النَّبِیِّ صلّی الله علیه و آله و سلّم فَقَالَ یَا رَسُولَ اللَّهِ اِنِّی کُنْتُ ذَکُوراً وَ اِنِّی صِرْتُ نَسِیّاً فَقَالَ اَ کُنْتَ تَقِیلُ … وَ تَرَکْتَ ذَاکَ قَالَ نَعَمْ قَالَ عُدْ فَعَادَ فَرَجَعَ اِلَیْهِ ذِهْنُهُ: یک اعرابی نزد پیامبرصلّی الله علیه و آله و سلّم آمد و گفت که حافظه قوی داشتم و حالا فراموشکار شده ام؛ فرمودند: قبلا قیلوله می کردی.. و حالا ترک کرده ای؟ گفت: آری، فرمودند: دوباره انجام بده، انجام داد و حافظه اش برگشت.

چیزهایی که بر قدرت دماغ می افزایند


این عوامل به طور خلاصه در روایات ذکر شده اند:

باقلا، سداب، کدو، ترنج، روغن مالی بدن به ویژه با روغن بنفشه.

عوامل موثّر بر کاهش میزان بلغم بدن

 از آنجا که کاهش بلغم، باعث تقویت حافظه خواهد شد؛ این عوامل را به طور خلاصه از روایات نقل می کنیم:


- قرایت قرآن

- خوردن سویق(به ویژه سویق خشک ناشتا)؛ عسل(به خصوص به حالت انگشت پیچ و در حالت ناشتا)؛ کندر(به خصوص اگر جویده شود)؛ شکر طبرزد؛ سیب؛ ترب(به ویژه ریشه آن)؛ روغن زیتون؛ مخلوط آویشن و نمک؛ آب نیسان؛ پیاز؛ خرمای برنی؛ اطریفل اصفر( در صبحگاه، یک مثقال)؛ گوارشی های تلخ(صبحگاه)؛مویز(ناشتا، مویز سرخ، 21 عدد یا هفت مثقال)؛


- زیاد شانه زدن(سر و محاسن)؛ مسواک؛ زیاد حمّام رفتن(به ویژه در حالت ناشتا)؛ سرمه کشیدن.

- افطار با آب ولرم؛ شروع غذا با نمک نسابیده.

- نخوردن ماهی و سردی.

- افزایش مضاجعت با زنان؛ داشتن زن زیباروی یا زنی که به روی انسان، لبخند بزند.

- فصل بهار.

- آفتاب گرفتن(پشت بدن به آفتاب باشد).


 

نسخه ها

 نسخه های دارویی ترکیبی برای افزایش حافظه بسیارند؛ لذا در این قسمت چند روایت را که مشتمل بر نسخه های ساده تر و قابل انجام هستند را ذکر می کنیم:

- مستدرک‏ الوسایل 16 458 112- باب نوادر ما یتعلق بابواب الاطعمه المباحه … ص 455: … وَ مَنْ اَرَادَ اَنْ یُقِلَّ نِسْیَانَهُ وَ یَکُونَ حَافِظاً فَلْیَاْکُلْ کُلَّ یَوْمٍ ثَلَاثَ قِطَعِ زَنْجَبِیلٍ مُرَبًّی بِالْعَسَلِ وَ یَصْطَبِغُ بِالْخَرْدَلِ مَعَ طَعَامِهِ فِی کُلِّ یَوْمٍ … : کسی که می خواهد فراموشی اش کم شود و حافظه اش قوی، هر روز سه تکّه زنجبیل پرورده با عسل بخورد و در هر روز با غذای خویش، چیزی که با خردل تهیِه شده باشد نیز میل کند.

  - بحارالانوار 59 271 باب 88- نوادر طبهم ع و جوامعها … ص 260: الْجُنَّهُ لِلْکَفْعَمِیِّ، مَا یُورِثُ الْحِفْظَ مِنَ الْعَقَاقِیرِ وَ الْاَدْوِیَهِ فَمِنْ ذَلِکَ مَا رَوَاهُ ابْنُ مَسْعُودٍ عَنِ النَّبِیِّ صلّی الله علیه و آله و سلّم لِحِفْظِ الْقُرْآنِ وَ یَقْطَعُ الْبَلْغَمَ وَ الْبَوْلَ وَ یُقَوِّی الظَّهْرَ یُوْخَذُ عَشَرَهُ دَرَاهِمَ قَرَنْفُلٌ وَ کَذَلِکَ مِنَ الْحَرْمَلِ وَ مِنَ الْکُنْدُرِ الْاَبْیَضِ وَ مِنَ السُّکَّرِ الْاَبْیَضِ یُسْحَقُ الْجَمِیعُ وَ یُخْلَطُ اِلَّا الْحَرْمَلَ فَاِنَّهُ یَفْرُکُ فَرْکاً بِالْیَدِ وَ یُوْکَلُ مِنْهُ غُدْوَهً زِنَهَ دِرْهَمٍ وَ کَذَا عِنْدَ النَّوْمِ … : ( برای حفظ قرآن و قطع بلغم و {بی اختیاری} ادرار و سفتی کمر) میخک و اسفند و کندر سفید و شکر سفید، از هر کدام ده درهم می گیری و خوب می کوبی، به جز اسفند که با کف دست می سایی و هر روز، صبح و قبل از خواب، به اندازه یک درهم می خوری….

  - بحارا




تاریخ: چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:حافظه و فراموشی؛ از منظر روایات,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

رفتار درماني در طب سنتي ايران

نمونه هاي زيادي از رفتار درماني در طب سنتي ايران وجود دارد كه مي‌تواند اثرات مؤثر و عميقي در وضعيت روحي انسان ايجاد كند كه بعد از هزاران سال بسياري از كشورهاي غربي با تحقيق در اين رفتارها بدون آنكه اشاره‌اي به منبع آن بكنند به نام خود ثبت مي‌نمايند.

نمونه‌هائي ديگر از رفتار درماني را بيان مي‌نمايم

- خواب تينوله (نيم روزي)                           - پرهيز از حسد و تكبر

- پرهيز نمودن از خواب غروب                       - ذكر صلوات و آيات قرآن       

- خوابيدن در ابتداي شب                            - تذكر و تفكر در خلقت

- استشمام گلاب و گل نرگس                      - توجه به زيردستان

- استشمام بوي اسفند و كندر                     - قناعت و ميانه‌روي در زندگي

- صلة ارحام انجام دادن (به ديدار اقوام و وابستگان رفتن)

- ديدار پدر و مادر                                         - دوري از رياكاري

- خواندن قرآن                                             - بخشيدن اموال و انفاق

- تماشاي آسمان                                        - محبت به عيال و دوستان

- تماشاي سبزي و زيبائيهاي طبيعت                - شنيدن نواي خوش

- سفر كردن                   ورزش بخصوص شنا ، اسب سواري ، و پياده‌روي

- پرهيز از پوشش لباس‌هاي تيره رنگ و عدم استفاده از رنگهاي تيره در اتاق و لوازم شخصي        

- نماز خاضعانه خواندن                     - مصاحبت با افراد اميدوار و با اراده

- گرية شبانه                                 - دوري كردن از افراد ترسو

                                                  - زندگي هدفدار

                                                  - درد دل با محرمان



ساير روشهاي درماني طب سنتي در ايران و جهان  
 
1- بادکش
2- فصد
3- طب سوزني
4- ماساژ
5- انرژي درماني
6- معماري درماني و فنگ شوئي
7- زنبور درماني
8- سنگ درماني
9-  رنگ درماني
10- دعا درماني
11-  آب درماني
12- موسيقي درماني
13-  مديتيشن
14- يوگا
15- روغن مالي
 
 
1- بادکش
 
                   



تاریخ: شنبه 1 مهر 1391برچسب:رفتار درماني در طب سنتي ايران,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

عوامل ناباروری و درمان آن :

باید دانست كه زن و مرد، در یك صورت، برای همیشه عقیم بوده و باید از بچه‌دار شدن ناامید باشند و آن در صورتی است كه زن روی زهار خود (زیر شكم) و مرد روی آلت خود (روی عانه) موی نداشته باشند.



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 تير 1391برچسب:آداب بارداری,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

دعا درمانی

دعا درمانی

الّا بذكرالله تطمئن القلوب : “همانا با ذكر خدا دل ها آرام می گیرد. "

تحقیق از : نسرین مقراضی - تابستان1390

برای دریافت فایل پاورپوینت این مطلب اینجا را کلیک کنید...

                                            



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 3 تير 1391برچسب:,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

سلسله جلسات آموزشی مزاج شناسی استاد حسین خیراندیش:

استاد خیراندیش

جلسه اول:
(مقدمه)
.
معرفی روش های تشخیص بیماری در طب اسلامی
معرفی جهت گیری های درمانی در طب اسلامی (تطهیر جسمی، معدی، خونی، جنسی، روانی)


قسمت اول:
46 دقیقه، 4.2 مگابایت

قسمت دوم:
47 دقیقه، 4.3 مگابایت

 

...
جلسه دوم:

(شروع مباحث مزاج شناسی)

جلسه دوم :
مزاج شناسی
اخلاط اربعه
کاربردهای مزاج شناسی در: نظام خانوادگی،جامعه شناسی، تغذیه، مدیریت
گرمی و سردی
ارکان اصلی نظام خلقت (آتش، هوا، آب، خاک)
رکن پنجم (رکن معنوی نظام طبیعت)
خلقت انسان



قسمت سوم:
47 دقیقه، 4.3 مگابایت


قسمت چهارم:
60 دقیقه، 5.5 مگابایت


..
جلسه سوم:.
.
مراحل خلقت (گیاهان، حیوانات، انسان)
شکل گیری نطفه
به دنیا آمدن بچه
برخی خصوصیات رفتاری افراد گرم و سرد



قسمت پنجم:
60 دقیقه، 5.5 مگابایت

قسمت ششم:
61 دقیقه، 5.6 مگابایت


..
جلسه چهارم:
.
مزاج سن
مزاج موقعیت جغرافیایی
مزاج موقعیت معنوی جغرافیایی
غذاای خوراکی، غذای بویایی



قسمت هفتم:
68 دقیقه، 6.3 مگابایت

.
.

جلسه پنجم:
.
غذای شنیداری
غذای دیداری
غذای پنداری
غذای جذبی
غذای جنسی



قسمت هشتم:
60 دقیقه، 5.5 مگابایت

قسمت نهم:
59 دقیقه، 5.4 مگابایت

.
                                         جلسه ششم:


قسمت دهم:
44 دقیقه، 4 مگابایت

قسمت یازدهم:
42 دقیقه، 3.9 مگابایت

.
                                         جلسه هفتم:

.
شکل گیری مزاج در انسان
مزاج معتدل
مزاج صفراوی (گرم و خشک)
مزاج دموی (گرم و تر)
مزاج بلغمی (سرد و تر)
مزاج سوداوی (سرد و خشک)



قسمت دوازدهم:
33 دقیقه، 3.9 مگابایت

قسمت سیزدهم:
32 دقیقه، 4.7 مگابایت
 

قسمت چهاردهم:
32 دقیقه، 4.7 مگابایت

.
.
جلسه هشتم:
.
بیماری های صفراوی
بیماری های دم
بیماری های بلغمی



قسمت پانزدهم:
30 دقیقه، 4.5 مگابایت

قسمت شانزدهم:
30 دقیقه، 4.5 مگابایت
قسمت هفدهم:
29 دقیقه، 4.3 مگابایت

.
.
جلسه نهم:
.
بیماری های سوداوی



قسمت هجدهم:
52 دقیقه، 4.7 مگابایت

قسمت نوزدهم:
53 دقیقه، 4.8 مگابایت


.
                                         جلسه دهم:
.

زمینه های پیدایش سودا



قسمت بیستم:
45 دقیقه، 4.2 مگابایت

.
.
جلسه یازدهم:
.
نکاتی در تجویز دارو
استفاده از سرکنگبین در غلیه اخلاط مختلف



قسمت بیست و یکم:
49 دقیقه، 4.5 مگابایت

قسمت بیست و دوم:
49 دقیقه، 4.5 مگابایت
.

.
                                       جلسه دوازدهم:
.

مزاج صنعتی
مزاج تربیتی
تکرار و عادت
تمرین عملی مزاج شناسی تطبیقی (مردان)



قسمت بیست و سوم:
55 دقیقه، 5 مگابایت

قسمت بیست و چهارم:
52 دقیقه، 6.3 مگابایت
.

.
                                      جلسه سیزدهم:
.

تمرین عملی مزاج شناسی تطبیقی (مردان)



قسمت بیست و پنجم:
48 دقیقه، 5.8 مگابایت

.

.
جلسه چهاردهم:
.
.
درمان اخلاط ترکیبی
پاسخ به سوالات

قسمت بیست و ششم:
54 دقیقه، 5 مگابایت

قسمت بیست و هفتم:
52 دقیقه، 4.8 مگابایت

منبع مطالب فوق : وبلاگ طب اسلامی

 




طبقه بندی: آموزش مزاج شناسی، 



ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

خواص درمانی زالوها

 

زالودرمانی نیز همانند برخی از روش‌های تخلیه‌ای مفید (مثل قی‌ـ

اسهال‌ـ حجامت‌ـ فصد)

به‌حساب می‌آید و نیز علاوه بر آن که خون شما را می‌مکد،

همزمان در حدود یکصد و شش نوع مادۀ دارویی و تغذیه‌ای

و رشدی خوب و مفید را نیز بداخل بدن شما تزریق می‌کند.

نزدیک به 600 نوع زالو در طبیعت یافت می‌شود که یک نوع 

 

آن به نام هیریدومدیسینالیس اُفیسینالیس یا نوع پزشکی که مشخصات خاصی را دارد

بیشتر توصیه می‌شود. عمر آنان تا 10 سال است و در درون آب معمولی می‌توانند

تا یکسال بدون غذا زندگی کنند این کرمهای زیبا و پرکاربرد طبی همانطور که ذکر شد

نزدیک به 106 نوع مواد را از دهان خود به‌درون بدن شما تزریق می‌کنند

که ‌این مواد یکی از یکی دیگر مفیدتر و هر یک به نوبۀ خود کاربرد پزشکی مفید و مؤثری را اعمال می‌نمایند.

خواص درمانی زالوها

1ـ برطرف‌کننده تب

2ـ برطرف‌کننده نفخ

3ـ پاکسازی فضولات خون

4ـ درمان بیماری‌های قلبی و عروقی

5ـ درمان‌کننده مفید انواع کم‌خونی

6ـ درمان سرطان‌ها خصوصاً لوسمی و کارسینوما

7ـ درمان فلج مغزی در شیرخواران (یا افزایش ICP)

8ـ درمان بیماری‌های چشم نظیر آب مروارید، آب سیاه

9ـ درمان بیماری‌های دهان و دندان و لثه نظیر پیوره، آبسه دندانی، آفتوز

10ـ درمان بیماری‌های ریوی نظیر برونشیت مزمن، پنومونی، آسم برونشیال

11ـ درمان بیماری‌های سیستمیک نظیر آرتریت روماتوئید، لوپوس، اسکلرودرمی

12ـ درمان بیماری‌های اسکلتی مثل کمردرد، پوکی استخوان، آرتروز، التهابات مفصلی

13ـ استفاده از زالو در ترمیم زخمها و بخیه‌های پزشکی و ترمیم سوختگی‌های مختلف

14ـ درمان بیماری‌های دستگاه تناسلی ادراری نظیر تکرر ادرار، پروستاتیت، سیستیت، عقیمی

15ـ درمان بیماری‌های گوارشی نظیر هپاتیت، کله سیستیت، پانکراتیت، زخم معده، بواسیر، شقاق

16ـ درمان بیماری‌های زنان نظیر عقیمی، التهابات تخمدانی، پارامتریت، اندومتریت، توده‌های پستانی،

فیبروم، کیست تخمدان

17ـ درمان بیماری‌های گوش و حلق و بینی نظیر ضعف شنوایی، کاهش بویایی،

عفونت‌های راجعۀ گوش یا بینی، پولیپ، سینوزیت

18ـ درمان بیماری‌های پوستی‌ـ عصبی نظیر پارستزی، نورودرماتیت، نورالژی، نوروپاتی،

پسوریازیس، اگزما، هرپس،دملهای چرکی، سینوس پیلونیدال

کاربردهای عروقی زالودرمانی زبانزد خاص و عام است و در خصوص جلوگیری از پیشرفت واریسی شدن،

گرفتگی‌های عروقی، ایسکمی‌های مختلف قلبی و عروقی نیز در بین آحاد مردم و حتی پزشکانی که

علی الظاهر به زالودرمانی علاقه‌ای ندارند پذیرفته شده و مجرّب است. زالو همچنین می‌تواند بسیاری از

دردهای اسکلتی گوناگون از جمله درد سیاتیک، درد نقرس، درد آرتروز و درد اسپاسمهای عضلانی

و غیره را مداوا نماید. با توجه به ‌اینکه فیزیوپاتولوژی اکثر نوروپاتی‌ها، پارستزی‌ها، گزگز و مورمور اندام‌ها،

و حتی اکثر دردها مثل کمردرد، زانو درد، و پادرد‌ها از هجوم خلط سودا به بافت پدیدار می‌شوند

لذا در اینگونه موارد نیز از زالودرمانی به‌راحتی می‌توان کمک گرفت. بیماری‌های نورالژیکِ تنیس اِلبو

Tenniss elbow (یعنی آرنج تنیس بازان) – CTS یا سندرم تونل کارپ مچ دست‌ها

Tunel curp syndrome که در خانم‌ها به‌صورت گزگز و درد شدید دستها بروز می‌کند

و باعث پارستزی و درد در دست‌های آنان می‌گردد ‌ـ درد سیاتیک کمر یا Sciatic pain‌ـ نوروپاتی

و گزگز شدید پاها در بیماران دیابتیک‌ـ از کار افتادن کامل کارکرد آلت جنسی در مردان و زنان‌ـ

گزگز و مورمور شدن سر‌ـ و .... که اکثراً منشا غلبۀ سودا دارند.




تاریخ: جمعه 25 فروردين 1391برچسب:خواص درمانی زالوها,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

مزاج شناسی - زمان شناسی

.

دکتر احمدعلی آقارفیعی


.
دانلود صوت:
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مزاج شناسی [ 6.4 مگابايت؛ 52 دقيقه ]: (کلیک کنید)
زمان شناسی

[

3.2 مگابايت؛ 26 دقيقه

]: (

کلیک کنید

)


ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
لينك كمكی: در صورتی كه لينك های بالا در دسترس نيستند: (کلیک کنید)



* * * * * * * * * * * * *
.
عناوین مورد بحث:
مزاج شناسی

*

توضیحات ابتدایی در مورد مزاج ها


*

مزاج اندام بدن


*

نوع تغذیه برای ایجاد تعادل در صفراوی مزاجان


*

خصوصیات و علائم صفراوی مزاج ها


*

درمان غلبه صفرا


*

رژیم صفرا


*

نوع تغذیه برای برقراری تعادل در سوداوی مزاجان


*

خصوصیات و علائم سوداوی مزاجان


*

درمان و اصلاح غلبه سودا


*

رژیم سودا


*

نوع تغذیه برای ایجاد تعادل در دموی مزاجان


*

خصوصیات و علائم دموی مزاجان


*

درمان غلبه دم (خون)


*

رژیم دم


*

نوع تغذیه برای برقراری تعادل در بلغمی مزاجان


*

خصوصیات و علائم بلغمی مزاجان


*

طریقه تبدیل بلغم به خون در بدن


*

رژیم بلغم



زمان شناسی


*

توضیحاتی در مورد ایجاد جزر و مد بر اثر کشش ماه


*

رابطه بحران های خونی و اخلاقی و رفتاری با جایگاه زمانی ماه


*

ذکر نمونه هایی از تاثیرات دوره ای ماه بر روی انسان و طبیعت


*

مزاج غالب در بازه های زمانی روز و شب


*

بهترین ساعات شبانه روز


*

بهترین ساعات تغذیه


*

ساعات مناسب و نامناسب برای مطالعه و حفظیات


*

بازه های زمانی منسوب به ائمه اطهار (علیهم السلام) در شبانه روز


*

ساعات مختلف شبانه روز را به چه کارهایی اختصاص دهیم؟


*

زمان خواب قیلوله در روزهای گرم و روز های سرد


*

ارزش خواب در ساعات مختلف شب و روز


*

و ...



*** برای اطلاع بیشتر از «رژیم آش آبغوره» که جهت اصلاح مزاج در این فایل معرفی شده: (کلیک کنید)


تاریخ: پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:مزاج شناسی - زمان شناسی,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
آخرین مطالب

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی