روشی آسان برای
درمـــــان بواســـیــر
مدرس: دکتر رضا منتظر
(محقق و مدرس طب اسلامی)
بهار 1390
دانشگاه علوم اسلامی رضوی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مدت فیلم: 6 دقیقه
دانلود فیلم [12.5 مگابایت، wmv] : (پیکوفایل) (جاطا) (مدیافایر)
دانلود صوت [1 مگابایت] : (پیکوفایل) (جاطا) (مدیافایر)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سالنمای حجامت سال 1391 هجری شمسی
روزهای مناسب برای انجام حجامت بر اساس احادیث شریف اهل بیت علیهم السّلام
جهت دسترسی به این تقویم بر روی شکل بالا کلیک کنید و یا از (اینجا) دانلود نمایید
لینک های مفید از همه جا:
** 77- احیاء سلامت (دکتر روازاده): تدابیر سفر (تدابیر خوردن، آشامیدن و حفظه الصحه در هنگام مسافرت)
** 76- دانلود صوت: وبلاگ "طب و تهدید نرم": مناظره دکتر رضا منتظر در مورد حجامت
** 75- مرکز مشاوره طب سنتی(علی مهربان): نمادهای طبی (تضاد نماد سازمان جهانی بهداشت با فرهنگ طبی ما)
** 74- مجتبی کاوه: ظهور عقلانی (آنگاه که پای تکنولوژی وسط باشد استدلال های خود را نیز فراموش میکنیم!)
** 73- دانلود صوت: دکتر محسن فتحی نجفی: آشنایی با بره موم» (پیکوفایل) (مدیافایر)
** 72- مقاله خارجی: 50 دلیل برای مخالفت با فلوراید
** 71- مشرق: پشت پرده استفاده وسیع آمریکا از ماده سمی فلوراید + تصاویر
** 70- وبلاگ « طب و تهدید نرم» (دکتر رضا منتظر): بررسی احادیث مربوط به خوابیدن بعد از غذا
** 69- خبرگزاری فارس: واکسن آنفولانزای خوکی، حربه ی آمریکا برای نابودی مردم جهان
** 68- احیاء سلامت (دکتر روازاده): بیانیه دکتر روازاده در خصوص نمک و لامپ های کم مصرف
** 67- طب جامع اسلامی: دانلود رساله ذهبیه (طب الرضا علیه السلام) + دانلود طب النبی و طب الصادق
کدام بالش مناسب شماست؟
همیشه به یاد داشته باشید که بالش اعضای خانواده را حتی اگر ظاهرشان مرتب و شکیل است هر 12 تا 18 ماه یکبار عوض کنید. این کار کمک میکند تا افراد در طول شب خواب راحتی را تجربه کنند. در صورتی که از یک بالش برای مدتزمان طولانی استفاده کنید، ممکن است با خطر ابتلا به قارچ، کپک و برخی از آلرژیهای ناشی از آلودگی سطح بالش روبهرو شوید. بنابراین هر 2 ماه یکبار رویه بالشتان را با مواد شوینده به خوبی بشویید. بهترین نوع بالش، بالشهای تهیه شده از پر است، زیرا نهتنها شستوشو و مراقبت از آنها راحتتر است بلکه بر اثر مرور زمان فرمشان به هم نمیریزد. این نوع بالشها اگر با پر خالی پر شده باشند، نرم و اگر با کرک و پر، پرشده باشند، سفتتر هستند. اگر عادت دارید روی شکم بخوابید بهترین حالت آن است که از بالشهای نرم که با پر، پر شدهاند استفاده کنید. این بالشها از وارد آمدن فشار به گردن جلوگیری میکنند. سعی کنید برای روکش بالشتان از پارچههایی با رنگ روشن استفاده کنید تا با کمک آن بتوانید آلودگی روی بالش را زودتر تشخیص دهید.
صرفا به لبنیات تكیه نكنید
از قدیم هر زمان كه اسم استخوان میآمد ذهنها به سمت لبنیات میرفت اما حالا پزشكان میگویند دل بستن صرف به لبنیات برای رساندن مواد لازم به استخوانها اشتباه است. دكتر ویلمورث باتور، متخصص غدد از دانشگاه سیراكوز میگوید كه بیشتر مواد لبنی (بهخصوص پنیر و بستنی) اسیدی هستند، این درحالی است كه بدن مواد قلیایی را ترجیح میدهد و برای همین در زمان ورود لبنیات بدن با برداشتن كلسیم از استخوانها (كه به تضعیف آنها میانجامد) میكوشد تا اسیدی بودن آنها را جبران كند. این متخصص میگوید به نظر میرسد سبزیجات با رنگ سبز تیره، كلم بروكلی، بادام و سایر مغزها بهترین منابع تامین كلسیم برای بدن هستند. شاید فكر كنید كه با خوردن مكمل كلسیم یا لبنیات مقدار كافی كلسیم را به بدنتان رساندهاید اما مسئله این است كه شما به ویتامین D، منیزیم و موادمعدنی دیگر هم نیاز دارید، بهترین كار این است كه طی چند روز بادام، یك كلم بروكلی و مقداری ماهی سالمون بخورید تا از رسیدن مواد لازم به استخوانهایتان مطمئن باشید.
ویتامین D فراموش نشود
بدن برای جذب كلسیم به ویتامین D نیاز دارد، بدن وقتی در مقابل نورخورشید قرار بگیرد شروع به ساختن ویتامین D میكند. اما حضور طولانیمدت در محیطهای دربسته و نیز استفاده از كرمهای ضدآفتاب باعث شده است كه بسیاری از افراد دچار كمبود ویتامین D شوند. به هرحال اگر شیوه زندگی شما به گونهای است كه مدت زیادی در تماس با نورآفتاب قرار نمیگیرید، بهتر است از مكملهای حاوی ویتامین D مصرف كنید.
سنگ نگاره هایی در اسپانیا وجود دارد که ثابت می کند انسان ها حداقل ۷هزار سال پیش از عسل استفاده می کردند. عسل هم به عنوان ماده شیرین کننده و هم دارو ارزش زیادی دارد.
به نقل از سایت «readers digest»، عسل خام دارو است زیرا به شکل طبیعی، غنی از مواد معدنی، ویتامین ها، آنزیم ها، اسید آمینو و کربوهیدرات است.
اما حرارت دادن عسل، ارزش غذایی آن را از بین می برد و مولکول های عسل را به نوعی چسب غیرهموژنیزه که به غشاء مخاطی می چسبد، تبدیل می کند.
عسل پخته شده سم سلولی ایجاد می کند که باعث اختلال ایمنی بدن می شود. علاوه بر آن باعث انسداد رگ های خون و تصلب شرایین و مانع از جریان خون در اعضای مهم بدن می شود. بنابراین عسل را به هیچ وجه نپزید و به طور خام مصرف کنید.
درمان چاقی مفرط: فشار خون و کلسترول بالا؛ صبح به صبح یک فنجان آب داغ حاوی یک قاشق مرباخوری عسل و ۵ تا۱۰ قطره سرکه سیب بخورید. عسل چربی و کلسترول بافت های بدن را از بین می برد.
درمان زخم دهان: مخلوطی از یک قاشق مرباخوری عسل و مقدار کمی زرد چوبه را به زخم های داخل دهان بمالید. این مخلوط باعث تولید بزاق دهان و خروج سموم می شود. برای سرعت بخشیدن به روند درمان هر بار آب دهان را بیرون بریزید.
برای درمان زخم داخل بدن روزی ۲بار مخلوطی از شیر ولرم و یک قاشق مرباخوری عسل بنوشید.
درمان زخم: روی گاز استریل عسل بمالید و روی زخم قرار دهید.
درمان سرماخوردگی معمولی؛ روزی ۲یا ۳بار مخلوطی از نصف قاشق مرباخوری پودر دارچین و یک قاشق مرباخوری عسل بخورید.
درمان سینوزیت: روزی ۲یا۳ بار مخلوطی از یک قاشق مرباخوری آب تازه زنجبیل و عسل میل کنید.
درمان آسم؛ مخلوطی از نصف قاشق مرباخوری پودر برگ بو، یک چهارم قاشق مرباخوری انجیر و یک قاشق مرباخوری عسل، روزی ۲تا۳ بار میل شود.
حالت تهوع، استفراغ و سوء هاضمه: یک پیمانه آب لیمو و یک پیمانه عسل را مخلوط کنید و روزی ۲بار میل کنید.
رفع اضطراب: یک فنجان آب پرتقال، یک قاشق مرباخوری عسل و مقدار کمی پودر جوز هندی را روزی ۲بار مصرف کنید.
کم کردن تمایل به سیگار کشیدن: قبل از سیگار کشیدن تکه های کوچک آناناس را همراه با نصف قاشق مرباخوری عسل بجوید.
درد معده: قبل از هر ناهار و شام، مخلوطی از یک چهارم قاشق مرباخوری پودر برگ بو، یک چهارم قاشق مرباخوری دانه گشنیز و یک قاشق مرباخوری عسل میل شود.
درمان تب مزمن: یک فنجان دم کرده ریحان حاوی یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل سیاه و یک قاشق مرباخوری عسل را روزی ۲تا۳ بار مصرف کنید.
رفع سکسکه: مخلوطی از یک قاشق مرباخوری عسل و یک قاشق مرباخوری روغن کرچک را هر ۱۰دقیقه یک بار مزه مزه کنید.
سازگاری و ناسازگاری غذاها با هم
گوجه فرنگی، هندوانه، زیتون و روغن زیتون، سیر خام، لیمو و کاهو نمی سازد.
انگور خشک شده که همه به نام کشمش مي شناسند، قرن ها پيش به وجود آمده است... کشمش در ايران و مصر در 2000 سال قبل از ميلاد، توليد شده بود.
1- کشمش، ميوه خشک مغذي است و مانند ديگر خشکبارها در تمام سال يافت مي شود. يک غذاي پر انرژي، کم چرب و کم سديم مي باشد. بنابراين براي افرادي که رژيم هاي کم سديم را بايد رعايت کنند، خوردن کشمش بسيار مفيد مي باشد.
4- منبع خوب ويتامين D و هورمون استروژن مي باشد.
حقایق جالب توجهی در مورد کبد
همهجای دنیا، در داروخانهها، داروهایی با عنوان OTC، یعنی «روی پیشخوان» وجود دارد که میتوان بدون مراجعه به پزشک و داشتن نسخه، آنها را خرید و اینها، همان داروهایی هستند که همه ما، در خانههایمان داریم و حتی برای بچههای عزیزمان، از آنها استفاده میکنیم. حالا، بد نیست اگر نکاتی را در مورد استفاده از این داروها، بهخصوص برای بچهها بدانیم؛ چون گرفتن بدون نسخه این داروها، به معنی بیخطر بودن آنها نیست.
داروهای مربوط به سرماخوردگی، سرفه، درد و تب، آلرژی و تقویتی، از رایجترین داروهای OTC هستند. شاید تعجب کنید، ولی واقعیت این است که جدیدترین مطالعات نشان میدهند که داروی ضدسرماخوردگی و ضدسرفه، در طول دوره سرماخوردگی، بر علایم کودکان زیر شش سال، اثری ندارند و استراحت، نوشیدن فراوان مایعات و غذای مناسب، هنوز بهترین درمان هستند.
اگرچه به محض سرفه کردن کودکمان نگران میشویم، اما واقعیت این است که سرفه، پاسخ طبیعی و مفید بدن برای خارج کردن ترشحات و خلط ریه است. پس، نباید آن را با داروهایی مثل دکسترومتورفان یا دیفنهیدرامین سرکوب کنیم. در سرفههای خلطدار میتوانید از شربت اکسپکتورانت که خلط را نرم و رقیق میکند، استفاده کنید؛ البته بهترین خلطآور، بُخور و نوشیدن شش تا هشت لیوان آب ولرم در روز است.
این داروها که انواع مختلفی دارند، فقط برای کنترل عطسه، آبریزش بینی و خارش، در آلرژی و سرماخوردگی استفاده میشوند و در بیشتر موارد باعث گیجی و خوابآلودگی میشوند. پس، بیش از اندازه، نباید استفاده شوند.
مصرف داروهای تقویتی و طبیعی، به معنی بیضرر بودن آنها نیست. این نوع محصولات، با مشورت متخصص آن و باید به اندازه و از نوع مناسب، برای کودکان انتخاب شوند.
از این گروه، استامینوفن و بروفن را همه میشناسیم. اینها، تنها داروهایی هستند که در صورت بروز تب و درد، میتوانیم برای کودکمان، ولی به اندازه، استفاده کنیم. لازم نیست تب، کاملا قطع شود و کافی است دمای بدن، زیر 38 درجه بماند. هیچوقت چند نوع دارو از این گروه را همزمان استفاده نکنید یا مثلا شیاف و قطره استامینوفن را با هم مصرف نکنید؛ چون مصرف زیادی این داروها میتواند عوارض کبدی یا گوارشی خطرناک داشته باشد. هرگز از آسپرین و ASA، برای بچهها استفاده نکنید؛ چون ممکن است واکنش خطرناکی، به نام سندرم ری بدهند که به کبد، مغز و کلیه آسیب میرساند. نکتهای که باید تاکید کنیم، این است که در قرص و شربت سرماخوردگی، ترکیبات آنتیهیستامین و تببر وجود دارد و لازم نیست جداگانه، آنها را هم بدهیم.
دکونژستانتها، بهصورت قطره یا اسپری، برای رفع تورم مخاط و گرفتگی بینی استفاده میشوند تا کودک، راحتتر نفس بکشد. بسیار مهم است که بدانیم این داروها را فقط برای مدت کوتاه دو تا سه روزه و با تجویز پزشک، باید استفاده کرد؛ چون میتوانند باعث تخریب مخاط و ایجاد عوارضی مثل بیقراری، بیخوابی، بیاشتهایی، تپش قلب، خشکی و زخم بینی، وابستگی و بسیاری عوارض دیگر شوند.
این داروها، فقط و فقط، باید با دستور و زیر نظر پزشک مصرف شوند. مصرف اشتباه آنها میتوانند باعث حساسیت دارویی کشنده، عوارض پوستی، گوارشی، مقاومت دارویی و... شوند. بیشتر سرماخوردگیها و اسهالها، در اثر ویروسها هستند و با آنتیبیوتیک درمان نمیشوند و فقط باید دوره بیماری سپری شود.
یک نکته
در آخر و مثل همیشه، نکاتی را مرور میکنیم:
موقع زلزله در کجا ها بهتر است پناه ببریم یا به ایستیم
خواهش ميکنم به علت اهميت اين مطلب تا ميتوانيدآنرا به همه بفرستيد بخصوص به آناني که در ايران زندگي ميکنند
Triangle of Life: without listening or reading, simply by looking at these photos, you can learn more than in a thousand words about how to protect yourself…
Real Demonstration of the “Triangle of Life”
If you are inside a vehicle, come out and sit or lie down next to it. If something falls on the vehicle, it will leave an empty space along the sides. See below
Error! Filename not specified.
NEVER
.
درمان های غیر دارویی بیماری MS
1- زنبور درمانی
زنبور درمانی نه تنها برای بیماران MS بلکه برای دیگر بیماری ها نیز تجویز می گردد.
این روش هنوز به اثبات نرسیده است، اما مدارکی وجود دارد که نشان می دهد این روش را می توان برای درمان بیماری ها به کار برد.
2- یوگا
یوگا باعث افزایش قدرت، انعطاف پذیری و تعادل بدن می گردد. یوگا برای بیماران MS خوب است، چرا که توانایی شخصی فرد را بالا می برد و نوسازی بدن را شروع می کند. علاوه برآن، یوگا باعث کاهش گرفتگی عضلانی، افزایش قدرت عضلانی و افزایش تعادل بدن می گردد.
3- ورزش
ورزش برای بهبود علائم و نشانه های این بیماری بسیار مهم است. با ورزش کردن، خستگی، عدم تحمل به گرما و دیگر علائم ناخوشایند از بین می روند. علاوه بر آن، ورزش باعث سلامتی روح و جسم می شود.
ورزش کردن برای کاهش مشکلات حرکتی، افزایش توان و استفامت، کاهش خستگی، کاهش گرفتگی عضلات، افزایش قدرت سیستم ایمنی، افزایش دریافت انرژی، افزایش سم زدایی، کاهش تورم و کاهش ضعف عضلات مفید است.
بسیار مهم است که شما برنامه ورزشی داشته باشید و با انجام دادن آن ورزش ها، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و مطمئن باشید که زندگی شما بهتر خواهد شد. برای اثبات این مسئله از همین امروز ورزش کردن را شروع کنید.
4- طب سوزنی
طب سوزنی یک درمان قدیمی برای درمان انواع بیماری ها می باشد.
توجه کنید که طب سوزنی ممکن است مشکلاتی را در سیستم ایمنی بدن ایجاد کند و از آنجا که MS یک بیماری خود ایمنی می باشد، ممکن است طب سوزنی علائم بیماری را بدتر کند، لذا توصیه شده قبل از طب سوزنی به متخصص اعصاب مراجعه کنید.
5- داشتن فعالیت مغزی
همانطور که می دانید، این بیماری بر روی مغز نیز اثر می گذارد. برای مقابله با علائم ناشی از این تاثیر، توصیه شده که فعالیت مغزی را بالا ببرید. برای این کار می توانید جدول حل کنید، خاطرات خود را مرور کنید، شعر یا جملات زیبا را حفظ کنید و هر کاری که باعث فعالیت مغز می شود را انجام دهید.
6- تغییر عادات زندگی برای کاهش استرس
در بسیاری از افراد مبتلا به MS، در حالت استرس علائم بیماری شدیدتر می شود. برخی تحقیقات حاکی از آن است که استرس خود می تواند بیماری MS را به وجود آورد. اما هنوز این امر ثابت نشده است.
بیماران مسائل زیادی را برای استرس داشتن بیان می کنند، از جمله:
مشخص نبودن بیماری MS، ظاهر شدن علائم MS، مسائل و مشکلات اجتماعی و احتیاج به کمک داشتن.
چگونه می توان از استرس خلاص شد؟
- هنگامی که استرس دارید، با دوستانتان حرف بزنید و بگویید چقدر برایتان مهم است که در کنار آنها هستید.
- غذا بپزید، بیرون بروید و قدم بزنید و با همسایگانتان صحبت کنید.
- از دیگران بدون هیچ خجالتی کمک بخواهید. این را بدانید که آنها نیز ممکن است احتیاج به کمک شما داشته باشند.
- نفس عمیق بکشید و ورود هوا را به ریه هایتان احساس کنید.
- یوگا، مدیتیشن و یا هر ورزشی که آرامتان می کند را انجام دهید.
- بعضی ها با شنیدن موزیک و یا گرفتن دوش آبگرم، آرام می شوند.
- برای راحت تر کردن کارهایتان برنامه ریزی کنید. یک فهرست از کارهایی را که باید در روز انجام دهید، تهیه کنید. در کنار هر کار، اگر خود قادر به انجام آن بودید نام خود را و یا اگر از کسی کمک می خواهید نام آن شخص را به همراه شماره تلفن او یادداشت کنید. فکر کنید که چه چیزهایی زندگی شما را تغییر می دهد؟ چه کسی می تواند به شما کمک کند؟ و ....
حال برنامه روز شما مشخص است و هیچگونه دلهره و اضطراب و استرسی نخواهید داشت.
7- رژیم غذایی برای کاهش علائم بیماری
رژیم غذایی خاصی برای درمان این بیماری وجود ندارد. رژیم غذایی متعادل و متنوع، نقش اساسی را در کاهش علائم بیماری MS بازی می کند.
تمام افراد برای داشتن یک رژیم غذایی خوب و سالم، نیاز به افزایش مصرف میوه ها، سبزیجات، فیبر غذایی و کاهش مصرف چربی های اشباع دارند. این رژیم غذایی برای بیماران MS نیز مفید است.
افزایش مقدار مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری (امگا 3 و امگا 6) برای این بیماران مفید است. این اسیدهای چرب از آن نظر ضروری هستند که بدن، آن ها را نمی تواند بسازد. این اسیدها برای حفظ سلامت سیستم ایمنی، مغز و سیستم عصبی بسیار مهم هستند.
ماهی، روغن ماهی و روغن های گیاهی مثل روغن سویا، روغن گردو، روغن آفتاب گردان و روغن ذرت دارای اسیدهای چرب ضروری هستند.
به نظر می رسد افرادی که مقدار ویتامین های B12 و D در بدنشان کم است و یا بیشتر چربی های اشباع مصرف می کنند، در معرض خطر ابتلا به بیماری MS قرار دارند.
ویتامین B12 در فراورده های حیوانی نظیر: گوشت، ماهی، لبنیات و تخم مرغ وجود دارد.
مهم ترین منبع ویتامین D، تابش مستقیم (نه از پشت شیشه) نور خورشید بر پوست بدن می باشد. از منابع غذایی این ویتامین می توان شیر، تخم مرغ، حبوبات، ماهی ساردین و اسفناج را نام برد.
برای کاهش اسیدهای چرب اشباع باید بیشتر ماهی، مرغ و میوه و سبزیجات را مصرف کنید و از مصرف گوشت های پرچرب، سوسیس و کالباس دوری کنید. لازم به ذکر است که ماهی های پرچرب مانند، سالمون از بهترین منابع چربی های غیراشباع مفید هستند. حتما در برنامه غذایی خود 5 عدد میوه و سبزی و غلات را هر روز قرار دهید.
از آنجایی که چربی ها برای حفظ سلامت بدن لازم هستند، متخصصان تغذیه توصیه می کنند که 30 درصد انرژی روزانه از طریق چربی ها تامین شود که از این 30 درصد فقط 7 درصد آن به چربی های اشباع اختصاص دارد.
در کل چربی های اشباع باید به مقدار خیلی کم مصرف شوند.
مریم سجادپور - کارشناس علوم تغذیه